Prima pagină » Sanatate » Dureri de tălpi la picioare: Tratament naturist cu efecte miraculoase

Dureri de tălpi la picioare: Tratament naturist cu efecte miraculoase

22 dec. 2021, 12:41,
BZI.ro, în Sanatate

Te confrunți adesea cu dureri de tălpi și parcă nimic din ce folosești nu funcționează? Nu te teme, noi am găsit soluția! În acest articol, vei afla un tratament naturist, cu efecte miraculoase pentru durerile care apar la nivel picioarelor.

Durerile din talpa piciorului sau fasciitele plantare, în termeni medicali, sunt localizate, de cele mai multe ori, în partea inferioară a călcâiului. Acestea se pot răspândi și în restul piciorului, iar cea mai frecventă cauză a lor poate fi aplicarea unei presiuni excesive asupra picioarelor. Presiunea exagerată poate duce, chiar, la ruperea ligamentelor și la apariția unei dureri intense sau a rigidității în zona călcâielor.

Principalele cauze ale fasciitei plantei sunt: greutatea corporală excesivă, sarcina, un loc de muncă solicitant, încălțămintea neadecvată, platfus sau pes cavus (picior scobit). Printre simptomele provocate de această afecțiune se numără: durere, senzație de arsură în călcâie (sau în tot piciorul) și rigiditate. Acestea se resimt cel mai intens dimineața sau imediat ce începi să te miști, după o perioadă mai lungă de repaus.

picior cu platfus

Picior cu platfus

Dureri de tălpi la picioare: Tratament naturist cu efect garantat

Dacă durerile în talpă au devenit supărătoare, tot ce trebuie să faci este să încerci să stai cât mai mult timp desculț. În plus, poți aplica gheață pe zona afectată de patru ori pe zi, ceea ce va reduce și posibila inflamație. Compresa rece trebuie ținută timp de 20 de minute, moment în care te relaxezi. Atenție, însă! Gheața nu trebuie pusă direct pe piele, pentru că te vei putea trezi cu arsuri. O poți pune într-un prosop curat, după care o poți aplica pe talpă.

În cazul în care te confrunți cu pes cavus, pune în pantofi puțină vată, care să-i ofere suport scobiturii din talpă. În acest fel, durerea resimțită se va ameliora.

pes cavus

Pes Cavus

Totodată, este extrem de important să îți rezervi cel puțin 20 de minute pe zi, pentru a face exerciții de întindere. Ai grijă să nu te forțezi prea mult, pentru a nu a accentua durerea. Fă exerciții simple, care să prevină durerea sau să o tratezi, dacă există.

Dacă durerea de picioare îți dă în continuare bătăi de cap, ia un antiinflamator (foarte bun este Ibuprofenul).

Tratament medicamentos pentru durerile de tălpi

Dacă antiinflamatoarele nu își fac efectul, poți apela la ajutorul unui specialist. Acesta îți poate recomanda tratamente pentru durerile de talpă mult mai puternice. De exemplu, îți poate sugera să faci injecții cu corticosteroizi. Acestea sunt administrate direct în ligamentele afectate (călcâi, scobitura piciorului). Apoi, medicul îți mai poate recomanda să faci terapie prin curenți. Adică, un curent electric va fi aplicat zonei respective, pentru a ajuta steroizii să pătrundă mai ușor în piele și mușchi.

De asemenea, poți fi trimis la fizioterapie, unde vei face exerciții de întindere a fasciei plantare și a tendoanelor lui Ahile. Mai mult, este posibil să fie necesară și practicarea unor exerciții pentru întărirea mușchilor inferiori ai picioarelor.

Unele persoane care suferă constant de dureri de tălpi poartă atele în timpul nopții, care le întind gamba și scobitura piciorului. O astfel de atelă îți menține piciorul flexat, îți întinde fascia plantară și tendonul lui Ahile și îți ameliorează durerea resimțită dimineața.

Totodată, poți purta pantofi ortopedici, care îți echilibrează presiunea exercitată asupra picioarelor tale.

durere de talpă

Dacă antiinflamatoarele nu își fac efectul, poți apela la ajutorul unui specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *