Prima pagină » Sanatate » Dureri de spate. Posibile cauze ale apariției acestora

Dureri de spate. Posibile cauze ale apariției acestora

01 mart. 2022, 16:16,
în Sanatate

Cei mai mulți oameni, la nivel mondial, lipsesc de la muncă sau treptat devin inapți pentru a munci din cauză că prezintă dureri de spate.

Spre fericirea multor oameni, aceste dureri de spate pot fi ameliorate cu un succes destul de mare dacă sunt tratate din timp, cât mai devreme, cu atât mai bine. Dacă activitățile pe care le prestați zilnic presupun o suprasolicitare a spatelui, iar prevenirea acestei instaurări a durerii este dificilă, se poate încerca un tratament acasă.

femeie cu tricou alb ce are dureri de spate

Apariția durerilor de spate nu are o țintă exactă, iar astfel cazurile de bărbaților și a femeilor sunt aproximativ egale

În principal, tratamentul pentru aceste dureri de spate este constituit din gimnastică și mecanici specifice ale corpului, ce după o perioadă de câteva săptămâni vor face ca simptomele să dispară. Foarte rar și puțin întâlnite sunt cazurile în care această condiție patologică poate fi vindecată prin intervenție chirurgicală.

Dureri de spate. Simptomele afecțiunii

Durerea de spate poate prezenta mai multe variații, iar sentimentul este unul de usturime sau arsură, dar sunt multe cazuri în care persoana se simte străpunsă, sau popular este folosit și termenul de „junghi în spate”. Această durere este descrisă de mulți ca fiind insuportabilă și adesea spontană în anumite activități. Adesea aceasta chiar poate radia la nivelul picioarelor, multe persoane în vârstă putând astfel să își piardă echilibrul.

persoana ce face gimnastica pentru dureri de spate

Durerile de spate se pot trata și în cadrul unui set de exerciții făcut acasă regulat, mai ales pentru bătrâni

Vizita la un medic ar trebui efectuată dacă durerea este prezentă de câteva săptămâni și nu există semne de îmbunătățire. Se pot încerca diverse ceaiuri cu rol antiinflamator. Dacă durerea este severă și provine din cadrul unui accident, doctorul trebuie numaidecât să vă consulte, întrucât pot apărea complicații cu consecințe grave.

Dacă durerea se extinde la nivelul altor zone decât cea inițială poate fi un indicator al unor maladii ce se instalează în corpul dumneavoastră, acestea pot fi prevenite dacă sunt tratate în timp util. Slăbiciunea la nivelul picioarelor sau scăderile bruște a masei corporale pot compania aceste stări patologice.

Principalele cauze ce produc dureri de spate

Durerile de la nivelul spatelui pot avea etiologii multiple, printre acestea cele mai frecvente sunt provocate de către o rigidizare a musculaturii și a ligamentelor. Eforturile fizice intense și repetate ce solicită spatele pot duce în timp la o degradare în timp a funcției acestuia.

persoana cu dureri de spate ce este la un consult medical

Pentru a evita complicațiile acestei stări patologice, este recomandată efectuarea unui consult medical

De asemenea, cele mai multe afecțiuni apar la oamenii ce au o condiție musculară mai puțin dezvoltată sau la cei ce fac eforturi după o perioadă sedentară. În atenția acestor persoane, trebuie să fie și faptul că există posibilitatea unor daune la nivelul coloanei vertebrale, cu consecințe destul de neplăcute.

Artritele și alte maladii degenerative pot fi o altă cauză a acestor dureri motiv pentru care nu ar trebui neglijate, iar controlul unui medic specialist ar trebui efectuat pentru a vă oferi un diagnostic de calitate. Bolile pot fi mult mai ușor ameliorate, vindecate sau încetinite dacă se începe cu un tratament din timp.

persoana ce are o pozitie incorecta la birou

Activitățile ce mențin o persoană într-o poziție inconfortabilă trebuie evitate

Persoanele ce riscă dezvoltarea durerilor

Un principal factor ce cauzează dureri de spate este vârsta. Astfel, persoanele ce se află la o vârstă mai înaintată sunt mult mai predispuse în a dezvolta dureri de spate, moment în care gimnastica și terapia trebuie să intre în rutina zilnică. Aceste dureri pot apărea oriunde, motiv pentru care nu ar trebui ignorate.

Sedentarismul duce la apariția de dureri de spate prin prisma faptului că mușchii vor avea parte de o slăbire sau chiar o atrofiere treptată, iar funcționalitatea musculaturii se defectează. Adesea sedentarismul este însoțit de o creștere a masei corporale, iar acest lucru reprezintă o nouă cauză de apariția a acestor dureri.


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *