Prima pagină » Sanatate » Dureri de șolduri la femei. Cauze, simptome și tratament

Dureri de șolduri la femei. Cauze, simptome și tratament

29 aug. 2023, 14:45,
în Sanatate

Supărătoarele dureri de șolduri la femei sunt cauzate de numeroși factori. Multe doamne se plâng de faptul că zilnic întâmpină dificultăți atunci când se dau jos din pat pentru că resimt dureri puternice în zona șoldurilor. Durerile de șold pot să rezulte în urma deteriorării articulației, dar există și alți factori declanșatori. Iată care sunt principalele cauze, simptome și cele mai eficiente tipuri de tratament.

Dureri de șolduri la femei

Durerile cronice printre care și durerile de șolduri sunt resimțitte mult mai tare în cazul femeilor decât la bărbați. Durerile de șolduri la femei pot să apară din cauze diferite, de aceea este necesar consultul unui medic specialist. De cele mai multe ori durerea de șold este declanșată de un tip de artrită, osteoartrită, o boală degenerativă a articulațiilor care afectează femeile pe măsură ce înaintează în vârstă.

Articulația șoldului începe să se uzeze și se instalează artroza șoldului, iar durerile pot fi insuportabile. În acest caz, disconfortul se simte în zona inghinală sau în partea din față a coapsei.

O altă cauză a apariției durerilor de șolduri la femei este o fractură de șold. Printre simptomele unei fracturi de șold se află durerea atunci când se ține picuorul întins, când este ridicat sau când persoana se sprijină pe acel picior.

Hernia inghinală poate fi, de asemenea, cauza durerilor de șolduri la femei. De aceea, un diagnostic pus din partea medicului este esențial pentru a primi tratamentul corect și eficient.

Cum se tratează durerea de șold

În cazul în care durerile de șold apar brusc și se mențin pe perioade lungi de timp, este necesară vizita la un medic specialist. Dacă durerile de șolduri sunt cauzate de artrită, atunci articulația trebuie menținută cât mai des așa că sunt recomandatee exercițiile ușoare, cu impact redus, care să stimuleze mobilitatea fără a pune prea mult efort pe articulații.

Dacă durerea de șold este mai mare după exercițiile fizice, atunci se recomandă o perioadă de repaus, apoi revenirea treptată la regimul normal de exerciții. Sunt recomandate o serie de exerciții simple precum ridicarea genunchilor la piept, ridicarea piciorului apoi coborârea lui, legănatul piciorului și întinderea laterală.

Există situații în care aceste exerciții fizice nu au rezultate așa că este cazul de internare și investigații complete. Dacă durerea de șold este însoțită și de alte simptome atunci problema este mult mai gravă. Printre simptomele îngrijorătaore ale durerilor de șolduri se află febra sau erupția cutanată, durerea și în alte articulații.

Pentru a urma tratamentul corespumzător, medicul specialist reomandă o serie de investigații precum sumar de urină, prelevare de sânge, prelevare de lichid articular, radiografie, ecografie, tomografie și test RMN. În urma acestor investigații, medicul va recomanda tratamentul corespunzător.

Durerile de șolduri la femei sunt cauzate adesea de deteriorarea articulației. Multe doamne se plâng de dureri insuportabile la șold, iar dacă acest disconfort se menține pe perioade lungi de timp și nu se atenuează cu exerciții fizice ușoare, se recomandă consultul la un medic specialist pentru a se stabili cauzele și tratamentul potrivit pentru a scăpa de problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024