Prima pagină » Sanatate » Dureri de ovare la ovulație. Cum să faci față acestui disconfort și când este necesară o vizită la ginecolog?

Dureri de ovare la ovulație. Cum să faci față acestui disconfort și când este necesară o vizită la ginecolog?

28 mart. 2023, 13:30,
în Sanatate

Multe femei se întreabă de ce suferă de dureri de ovare la ovulație. În timpul ovulației, o femeie poate avea dureri surde, ascuțite sau sub formă de crampe în partea inferioară a abdomenului. Durerea poate fi localizată pe partea dreaptă sau stângă, în funcție de ovarul care ovulează. Uneori există dureri în partea inferioară a abdomenului, în timpul ovulației. Acest lucru se numește sindrom ovulator. De obicei, durează de la câteva minute până la 1-2 zile.

Durerea se poate răspândi în regiunea lombară, în sacru sau în zona inghinală și se poate intensifica în cazul exercițiilor fizice viguroase, al schimbărilor bruște de poziție a corpului și al actului sexual. În aceste zile, durerea poate fi însoțită de o cantitate mică de secreție sângeroasă din tractul genital. În plus, unele femei se confruntă cu slăbiciune, pot apărea rar grețuri și chiar vărsături. Pentru unele femei, durerea poate însoți fiecare ovulație, în timp ce pentru altele poate apărea ocazional.

Dureri de ovare la ovulație. Care sunt cauzele care provoacă spotting-ul din mijlocul ciclului?

Durata durerilor poate varia de la câteva minute la 24 de ore, dar nu mai mult. Aceasta este una dintre caracteristicile care diferențiază „sindromul ovulator nu este o boală” de bolile ginecologice care se manifestă cu dureri.

Cauzele durerii din timpul ovulației sunt considerate a fi leziuni ale peretelui ovarian în momentul ovulației. Iritarea părții interioare a abdomenului, cauzată de o cantitate mică de sânge care se scurge dintr-un folicul rupt în cavitatea pelviană. Un prag scăzut al durerii. Majoritatea femeilor pot tolera cu ușurință simptomele neplăcute, dar uneori hipersensibilitatea poate provoca dureri subiective.

Sângerările minore sunt cauzate de o schimbare bruscă a nivelului hormonilor sexuali care însoțește ovulația. Printr-o concepție de neînțeles a naturii la femei, senzațiile dureroase însoțesc adesea multe procese fiziologice.

Senzațiile dureroase sunt legate de implicarea substanțelor inflamatorii și de spasmul vaselor mici în evenimente precum menstruația și ovulația. Metabolismul specific al citokinelor proinflamatorii, precum și sensibilitatea individuală la durere explică de ce unele femei nu experimentează deloc ovulația, în timp ce altele, în anumite momente ale vieții lor, resimt un disconfort semnificativ în această perioadă.

Ce afecțiuni poate amplifica durerea din timpul sindromului ovulator?

În cazul sindromului ovulator, linia dintre normalitate și boală este foarte subțire. Pentru a răspunde la întrebarea dacă durerile de la mijlocul ciclului reprezintă sau nu o problemă care trebuie tratată, este necesară o examinare.

Informații valoroase în acest caz oferă o ecografie pelvină, care permite unui specialist experimentat să determine cu mare precizie prezența sau absența unor astfel de cauze probabile ale durerii. Printre acestea se numără endometrioza, tumori inflamatorii ale pelvisului, aderențe ale organelor pelvine, chisturi ovariene funcționale, tumori, malformații genitale și altele.

Un ginecolog poate prescrie teste microbiologice și hormonale pentru femeile care suferă de dureri de ovare la ovulație. Deci, dacă sunt excluse bolile ginecologice, este vorba de sindromul ovulator. Dacă durerea care însoțește ovulația este moderată, de obicei nu este nevoie de tratament. Dacă durerea care însoțește ovulația vă limitează activitatea vitală, ginecologul vă va ajuta să găsiți cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastră în această perioadă a vieții, analgezice și alte opțiuni.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024