Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Dureri date de spondiloza cervicala: 4 remedii de la bunica
Dureri date de spondiloza cervicala: 4 remedii de la bunica

Dureri date de spondiloza cervicala: 4 remedii de la bunica

24 mart. 2021, 16:07,
în Sanatate

Descoperă rapid remediile bunicii pentru ameliorarea durerilor date de spondiloza cervicala: de la sticla de apă fierbinte la uleiurile esențiale.

Căldura

Utilizarea căldurii pentru ameliorarea durerii este un remediu natural bine cunoscut care funcționează dacă suferiți de dureri cervicale. Aplicarea locală a unei surse de căldură, o sticlă de apă fierbinte sau un plasture pentru calmarea durerii, de exemplu, va avea un efect relaxant asupra mușchilor.

Auto-masaj

Multe bunici îți vor spune: nu ești niciodată mai bine servit decât de tine! Un mic masaj automat al gâtului la trezire, la culcare sau în timpul zilei poate reduce durerea.

Începeți prin a vă freca mâinile pentru a le încălzi. Degetele arătătoare, mijlocii și inelare sunt cele mai importante 3 degete pentru auto-masajul gâtului. Efectuați o mișcare înainte și înapoi pe mușchii trapez și vă îndreptați treptat spre baza gâtului. Insistați pe fiecare parte a gâtului, rotindu-vă mușchii la baza craniului, unde puteți face mișcări circulare mici.

Efectuați-vă masajul de îndată ce durerea este prea severă, indiferent dacă stați in picioare sau culcat. De asemenea, puteți profita de duș pentru a vă oferi un masaj global al capului, cu un accent îndelungat pe gât.

Uleiuri esențiale

Adăugați câteva picături de ulei esențial cand efectuati auto-masajul pentru a vă încălzi mușchii. Uleiurile esențiale cunoscute pentru ameliorarea durerilor de gât sunt uleiurile relaxante sau antiinflamatoare, cum ar fi:

Ulei esențial de mentă: reduce durerea și dă o senzație de prospețime;
Ulei esențial de lavandă: ameliorează inflamația și reduce stresul.

Vă rugăm să rețineți că uleiurile esențiale sunt utilizate numai în cantități foarte mici. Cereți sfatul farmacistului înainte de a le utiliza. De asemenea, veți avea nevoie de un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale dulci, amestecat cu numărul indicat de picături de ulei esențial pe care îl alegeți.

Intarirea mușchilor

Ultimul sfat pe care ți-l dăm pentru a-ți reduce durerile de gât este un remediu al bunicii sportive! Când te trezești, încălzește ceafa, scuturând încet din cap, apoi făcând mișcări în cercuri, înainte și înapoi. Repetați acest exercițiu pe tot parcursul zilei, mai ales dacă petreceți mult timp așezat în aceeași poziție.

Luați în considerare întărirea mușchilor umerilor și a spatelui superior. Ei vă vor ajuta să vă mențineți pozițiile obișnuite fără durere. Înotul este ideal pentru a lucra ușor acești mușchi, dar puteți face și exerciții de antrenament de forță, în special cu gantere sau benzi de cauciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *