Prima pagină » Lifestyle » Dureri abdominale în timpul sarcinii, când ar trebui să vă faceți griji?
Dureri abdominale în timpul sarcinii, când ar trebui să vă faceți griji?

Dureri abdominale în timpul sarcinii, când ar trebui să vă faceți griji?

02 sept. 2020, 11:23,
în Lifestyle

Disconfortul abdominal, durerea și crampele sunt neplaceri frecvente în timpul sarcinii. Indiferent dacă durerea este minoră și suportabilă, poate fi, de asemenea, un semn al unei probleme grave. Cu toate acestea, unele  dureri abdominal în timpul sarcinii  sunt frecvente și inofensive. În timpul sarcinii, organele se schimbă constant, uterul se extinde, mușchii abdominali și ligamentele se întind.

De asemenea, greturile de dimineață, care apare de obicei în primul trimestru, poate provoca crampe abdominale neplăcute și disconfort. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă, deoarece durerile abdominale severe sau persistente nu ar trebui niciodată ignorate.

Care sunt cauzele durerilor abdominale în timpul sarcinii?

Uter în creștere.  În timpul sarcinii, uterul crește. În consecință, vă deplasează intestinele, ceea ce poate duce adesea la greață sau balonare. Cu toate acestea, vă puteți ajuta. Tot ce trebuie să faceți este să mâncați mai des, dar în cantități mai mici, și să practicați exerciții zilnice. Durerea ligamentului rotund.  Un uter mărit poate întinde ligamentele rotunde. Acest lucru poate duce la dureri la nivelul abdomenului inferior care se răspândește în perineu și organele genitale. Acestea pot fi senzații intense de înjunghiere care apar atunci când vă schimbați poziția corpului. Durerea ligamentului rotund începe de obicei în al doilea trimestru de sarcină și, de obicei, dispare de la sine.

Dar dacă aceste dureri sunt extrem de severe și nu dispar, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Constipație și flatulență.  Din păcate, aceste condiții incomode sunt adesea o parte integrantă a sarcinii. Hormonii gestaționali, cum ar fi progesteronul, încetinesc motilitatea tractului gastro-intestinal. Acest lucru face ca trecerea produselor alimentare să fie mai lentă.

Ce ar trebui făcut pentru a ușura constipația? Mănâncă alimente bogate în fibre și bea multă apă. Dacă acest lucru nu funcționează, medicul obstetrician / ginecolog vă poate prescrie medicamente din fibre vegetale pentru a vă înmuia scaunele. Contracțiile Braxton Hicks.  Aceasta este o afecțiune foarte iritabilă. Dar, în realitate, este complet inofensiv. În plus, trebuie să diferențiem întotdeauna aceste contracții de adevăratul travaliu prematur. Contracțiile reale tind să devină mai frecvente și mai puternice de fiecare dată. Dacă puteți viziona televizorul sau puteți purta o conversație în timpul contracțiilor, atunci aceasta este probabil așa-numitele contracții Braxton Hicks. Cu toate acestea, dacă contracțiile continuă și nu dispar, sau le puteți distinge independent de cele adevărate, ar trebui să consultați cu siguranță un medic sau o moașă.

Ce probleme și complicații grave pot fi asociate cu durerile abdominale în timpul sarcinii?

Sarcina extrauterina. Acest lucru se întâmplă atunci când un ovul fertilizat se așează în alt loc decât uterul, de obicei în trompa uterină. Acest lucru poate duce la crampe și dureri semnificative în timpul sarcinii timpurii. Sarcina ectopică este o afecțiune gravă și care pune viața în pericol. Prin urmare, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră dacă observați oricare dintre următoarele simptome: durere sau sensibilitate în zonele abdominale și pelvine, sângerări vaginale, durere care se agravează atunci când tuseți sau faceți orice mișcare. Dacă sângerați puternic sau vedeți suficient lichid pentru a umple complet șervețelul sanitar, contactați imediat medicul! Avort. Aceasta este întreruperea sarcinii în primele 20 de săptămâni. Sângerarea vaginală este de obicei primul simptom. Durerea abdominală poate urma câteva ore sau câteva zile mai târziu. Ar trebui să vă adresați imediat  medicului dumneavoastră ginecolog dacă aveți simptome sau semne de avort spontan.

În caz de durere abdominală cu sângerări abundente, trebuie evaluat imediat. Naștere prematură.  Acest termen înseamnă apariția adevăratelor dureri de travaliu înainte de 37 de săptămâni de gestație. Dacă aveți contracții severe care devin din ce în ce mai frecvente, consultați-vă imediat medicul. Desprinderea placentei.  Aceasta este o afecțiune gravă și care pune viața în pericol, cauzată de separarea placentei de uter înainte de nașterea bebelușului. Detașarea poate fi parțială sau completă. Abruptul placentar are diferite simptome. De la sângerări ușoare sau pete până la dureri abdominale severe, fără alte simptome. De asemenea, pot apărea dureri de spate, dureri uterine sau contracții frecvente. În acest caz, este foarte important să observați o scădere a activității copilului dumneavoastră. Alte motive.

Rețineți că există multe alte cauze care nu au legătură cu sarcina și care pot provoca dureri abdominale. Cele mai frecvente cauze sunt intoxicațiile alimentare, apendicita, enterovirusurile, urolitiaza, tulburările vezicii biliare, hepatita, pancreatita și obstrucția intestinului. Prin urmare, atunci când simțiți dureri abdominale care nu dispar mult timp, nu le puteți ignora, ar trebui să vă adresați imediat ginecologului. Amintiți-vă că fiecare boală avansată care este inofensivă pentru corpul dumneavoastră poate fi periculoasă pentru copilul dumneavoastră.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 noiembrie 2024
09 noiembrie 2024