Prima pagină » Sanatate » Durerea unui singur sân forum. Sugestiile specialiștilor pentru a scăpa de disconfort

Durerea unui singur sân forum. Sugestiile specialiștilor pentru a scăpa de disconfort

12 sept. 2022, 11:15,
BZI.ro, în Sanatate

Mai mult de jumătate dintre femei experimentează durerea unui singur sân împărtășind pe forum senzațiile simțite. Durerea pieptului poate fi cauzată de o varietate de motive. Cea mai frecventă cauză care provoacă acest disconfort este ciclul menstrual. Unele femei se plâng de durere, umflarea glandelor mamare sau disconfort în timpul săptămânii înainte de debutul menstruației.

Printre cauzele care provoacă durerea este respectarea unei diete. Alimentele cu cofeină, cum ar fi cafeaua, cola și ciocolata, pot provoca disconfort în piept sau pot crește durerea. Durerea poate apărea o dată cu purtarea unui sutien greșit. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii în piept. Este posibil ca sutienele să nu ți se mai potrivească dacă ai slăbit sau ai luat în greutate. Dacă sutienul tău este mai vechi, există posibilitatea ca acesta să se fi întins și să nu mai ofere sprijinul de care ai nevoie. De cele mai multe ori, sânii mari, grei sau sânii cu modificări chistice provoacă dureri. În unele cazuri, disconfortul la un sân apare din cauza unor exerciții fizice. Adesea, aceste exerciții includ alergare, exerciții pentru partea superioară a corpului și ridicarea greutăților.

medic care tine mainele pe sanul unei femei pentru a o verifica

Pentru monitorizarea disconfortul sânului este indicat să ții un jurnal al durerii

Durerea unui singur sân forum. Când trebuie să apelezi la ajutorul unui medic

Este bine să înțelegi că a avea dureri în piept nu înseamnă că ai cancer de sân. Durerea de sân nu este un simptom comun al cancerului de sân. Cu toate acestea, ar trebui să contactați medicul dumneavoastră dacă observați durere în partea stângă a pieptului sau modificarea dimensiunii sau formei sânului.

Este indicat să apelați la ajutorul unui medic specialist dacă apare în zona sânului o textură de coajă de portocală, erupție pe piept sau în jurul mamelonului sigiliu de țesut sau o minge în piept. În cazul în care simți o minge sau umflare la axilă trebuie urgent să mergi la un medic pentru un control.

femeie care se tine de sani din cauza durerii

Durerea în piept poate fi o îngrijorare

Durerea în piept poate fi o îngrijorare. În plus, poate interfera cu somnul sau cu stilul de viață obișnuit. Dacă sunteți îngrijorat de durerea în piept, discutați cu medicul dumneavoastră. Vi se vor oferi sfaturi despre cum să gestionați aceste simptome. De asemenea, puteți folosi unele dintre sugestiile specialiștilor pentru a scăpa de durere.

Modalități de a scăpa de durerea în piept. Ce trebuie să faci pentru a uita de acest deranj

Pentru monitorizarea disconfortul sânului este indicat să ții un jurnal al durerii. Acesta vă va ajuta să urmăriți durerea. Cu ajutorul acestuia, puteți explica furnizorului de servicii medicale exact ceea ce ați simțit la un moment dat sau altul. Acest lucru va permite angajatului să vă înțeleagă mai bine durerea.

Folosiți serviciile unui profesionist atunci când cumpărați un sutien. Acest lucru vă va asigura că sutienele dumneavoastră au dimensiunea potrivită și vă vor sprijini pe deplin sânii. Este bine să afli care parte a pieptului te doare. Uneori, durerea în piept poate fi cauzată de elementele din fier al sutienului. Pentru a nu cumpăra un sutien nou, puteți îndepărta temporar aceste elemente. Pentru a face acest lucru, tăiați cusătura și trageți sârma care sprijină cupele.

femeie care se tine de un san din cauza durerii

Este indicat să apelați la ajutorul unui medic specialist dacă apare în zona sânului o textură de coajă de portocală

Pentru a ameliora durerea unui sân poți dormi în sutien. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii cauzate de greutatea sânilor. Luați medicamente antiinflamatoare fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul.

Adesea, la femei, sânul este primul care răspunde în timpul pierderii sau creșterii în greutate. Menținerea unei greutăți normale este cea mai bună opțiune pentru a păstra într-o formă bună starea generală și sănătatea sânilor.

Faceți exerciții fizice și exerciții aerobice pentru a ameliora durerea unui singur sân descrisă pe forum. Aceste exerciții, cum ar fi mersul pe jos, cresc ritmul cardiac. Acestea pot ajuta la reducerea durerii, ameliorarea stresului și îmbunătățirea bunăstării generale. Înainte de a începe orice nou program de exerciții, consultați-vă medicul. De asemenea, încercați să faceți exerciții de relaxare. Acestea includ meditația, yoga, exerciții de respirație, dușuri calde sau întinderi ușoare.

femeie care se tine de un san din cauza durerii

Printre cauzele care provoacă durerea este respectarea unei diete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *