Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Durerea oculară, cel mai frecvent simptom ocular al Covid-19
Durerea oculară, cel mai frecvent simptom ocular al Covid-19

Durerea oculară, cel mai frecvent simptom ocular al Covid-19

11 dec. 2020, 22:22,
în Sanatate

Conjunctivita se află pe lista simptomelor Covid-19. Totuși, nu este cea mai comună manifestare oculară, potrivit unui nou studiu britanic. Durerea oculară ar fi cel mai frecvent simptom ocular al Covid-19.

Febra, tuse, pierderea gustului și a mirosului, oboseala. Știm cu toții: aceste simptome pot sugera Covid-19. Există, de asemenea, manifestări mai puțin frecvente ale bolii, dintre care una este conjunctivita. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în revista BMJ Open Ophthalmology relevă că această inflamație a ochiului, care se caracterizează prin roșeață, mâncărime, disconfort, nu este cel mai intalnit simptom ocular al Covid-19: se crede că durerile oculare sunt mult mai frecvente.

Durerea oculară, cel mai frecvent simptom ocular al Covid-19

Pentru a afla acest lucru, cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin (Marea Britanie) au cerut persoanelor afectate de Covid-19 să completeze un chestionar despre simptomele lor înainte și după testarea pozitivă.

Această lucrare a arătat că durerile oculare au fost mult mai frecvente atunci când participanții au avut Covid-19, deoarece a afectat 16% din participanți. Prin comparație, doar 5% dintre voluntari au declarat că au suferit de această afecțiune înainte de a fi afectați de coronavirus.

18% dintre cei chestionați au spus, de asemenea, că suferă de fotofobie, cu alte cuvinte sensibilitate la lumină, dar cercetătorii au clarificat că aceasta a fost doar o creștere de 5% comparativ cu starea lor pre-Covid-19.

Covid-19: 83% dintre participanți au avut probleme cu ochii

În total, 83% dintre voluntari au declarat că au probleme oculare legate de Covid-19, semn că aceste manifestări sunt frecvente.

„Durerea oculară este cel mai important simptom ocular la persoanele cu boală”, subliniază această lucrare.

Shahina Pardhan, coautor al studiului, consideră că această cercetare ajută la „înțelegerea mai bună a modului în care Covid-19 poate infecta conjunctiva și modul în care acest lucru permite virusului să se răspândească prin corp”. Aceasta clarifică, de asemenea, că este important să se includă simptomele oculare pe lista posibilelor manifestări ale Covid-19, dar susține că „durerea oculară” ar trebui să înlocuiască „conjunctivita”, deoarece este important să le diferențiem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *