Prima pagină » Sanatate » Durerea în stânga sub coaste forum: Cum să identifici la timp afecțiunea

Durerea în stânga sub coaste forum: Cum să identifici la timp afecțiunea

04 apr. 2022, 14:11,
în Sanatate

Când cauți ce înseamnă durerea în partea stângă sub coaste pe forum trebuie să știi că acesta este un semn de boală. Uneori, durerea sub coaste semnalează leziuni traumatice, tulburări ale sistemului musculoscheletic, leziuni ale țesuturilor moi și unele infecții virale.

Inflamația pancreasului este cel mai frecvent factor care provoacă durere în stânga sub coaste. O serie de motive pot provoca inflamarea organului. Printre cele mai frecvente se numără abuzul de alcool, mâncare excesivă, colelitiaza, leziunile virale. De asemenea, durerea poate apărea din cauza infecției cu Helicobacter pylori sau din cauza unor complicaţii după operaţii.

grafica persoana care se tine de coasta stanga din cauza durerii

Medicii recomandă pacienților adulți să fie supuși unui examen medical complet cel puțin o dată pe an

Durerea în stânga sub coaste forum: Ce boli grave semnalează simptomul

Un atac de pancreatită se caracterizează prin durere severă sub coasta stângă, care iradiază spre spate și umăr. Adesea, oamenii se plâng de o durere ascuțită în zona brâului, combinată cu vărsături.

Această formă a bolii este o continuare logică a pancreatitei acute netratate. Ameliorarea durerii în pancreatita acută constă în terapia care vizează eliminarea cauzei acesteia și anume inflamația pancreasului.

Osteocondroza, hernia de disc, fracturile de compresie ale vertebrelor în osteoporoză servesc adesea ca declanșator al durerii ascuțite în partea stângă sub coaste. Senzațiile neplăcute  încep în spatele coloanei vertebrale sub forma unui atac brusc.

grafica persoana care se tine de coasta stanga din cauza durerii

Există o mulțime de boli și patologii care pot provoca dureri în partea stângă sub coaste

Nevralgia poate simula unele boli ale organelor abdominale. Caracteristicile sale distinctive constau într-o durere ascuțită sub coasta stângă din spate, începând de la vertebre. O altă caracteristică a sindromului de durere este ameliorarea sa rapidă după o injecție cu un medicament antiinflamator. În absența îngrijirii adecvate și a eliminării cauzei, atacurile de nevralgie se repetă periodic.

Pentru tratament, pe lângă analgezice, se folosesc agenți antivirali pentru a elimina cauza bolii. În caz contrar, este posibil un proces cronic, care amenință durerea constantă, care duce la apatie, depresie și alte tulburări psihologice.

Cum să scapi de durere: Metode pentru prevenirea afecțiunii

Există o mulțime de boli și patologii care pot provoca dureri în partea stângă sub coaste. Prin urmare, putem forma doar sfaturi care reduc la minimum riscul de reapariție a bolilor. Astfel, dacă ai dureri în partea stângă și simptomele nu dispar mult timp, iar intensitatea acestora crește, consultă cât mai curând un medic pentru diagnostic și tratament.

grafica persoana care sufera de durere sub coasta stanga

Inflamația pancreasului este cel mai frecvent factor care provoacă durere în stânga sub coaste

Medicii recomandă pacienților adulți să fie supuși unui examen medical complet cel puțin o dată pe an. Astfel de diagnostice vor dezvălui primele semne ale dezvoltării patologiei în stadiile incipiente și alte tulburări ale corpului, ceea ce va simplifica și reduce semnificativ costul tratamentului. După finalizarea cursului principal de tratament, urmează cu strictețe recomandările medicului pentru a evita reapariția bolii și complicațiilor neplăcute.

De asemenea, pentru a scăpa de durere în partea stângă sub coaste cauzată de abuzul de alimente grele și grase, se recomandă respectarea normalizării nutriției, respectând recomandările medicului.

Un astfel de simptom precum durerea în stânga sub coaste descris pe forum nu poate fi ignorată. Chiar dacă disconfortul este nesemnificativ, este necesar să consulți un medic pentru un diagnostic. Poate că acesta este un semn al unui proces patologic. Cu cât măsurile terapeutice sunt luate mai devreme, cu atât este mai probabil să nu apară complicații.

persoana care sufera de durere sub coasta stanga

Un atac de pancreatită se caracterizează prin durere severă sub coasta stângă, care iradiază spre spate și umăr


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024