Prima pagină » Sanatate » Durerea în cancerul de sân. Când este indicată o vizită la mamolog?

Durerea în cancerul de sân. Când este indicată o vizită la mamolog?

17 mart. 2023, 11:54,
BZI.ro, în Sanatate

Multe femei se întreabă cum se face simțită durerea în cancerul de sân. Senzațiile dureroase în cazul malignității sunt prezente și se manifestă în diferite moduri. Deoarece diagnosticarea precoce și inițierea tratamentului sunt importante în cazul cancerului, durerea constantă sau intermitentă, indiferent de intensitatea ei, nu trebuie ignorată. În plus, aceasta poate fi și un simptom al altor boli grave.

Numai un medic va determina cauza exactă și va prescrie tratamentul potrivit după o examinare, așa că o vizită la mamolog nu trebuie amânată. Puteți fi diagnosticată și consultată de un medic cu experiență la clinica noastră, la un moment convenabil pentru dumneavoastră. Este dificil de spus fără echivoc cum este durerea de sân în cancer, deoarece natura disconfortului și intensitatea acestuia, particularitățile de manifestare depind de tipul și stadiul tumorii, de ritmul de dezvoltare, de bolile concomitente, de prezența metastazelor. De regulă, este o durere locală la un sân, care nu depinde de ciclu sau de schimbările de vreme.

Durerea în cancerul de sân. Cu ce pastile aceasta poate fi ameliorată?

Formarea și dezvoltarea unei tumori este adesea însoțită de dureri persistente. Durerea este de intensitate ușoară până la moderată și durează mult timp. Ele sunt ușor de ameliorat cu ajutorul analgezicelor.

În cazul în care sânul doare tot timpul, principalul pericol este că femeia nu-i mai acordă atenție, deși disconfortul afectează serios calitatea vieții sale. Vizita la medic este amânată la nesfârșit, până când durerea se agravează. Atâta timp cât femeia ignoră durerea, tumora se dezvoltă. O tumoare în stadii incipiente este mai ușor de tratat.

În cele mai multe cazuri, o durere pătrunzătoare în sân apare pe fondul unei dureri constante. Activitatea fizică și desfășurarea anumitor activități pot provoca un atac de durere. Disconfortul apare brusc și crește, dar uneori se retrage rapid. Analgezicele nu produc efectul dorit. Medicamentele puternice sunt o excepție, dar nu trebuie luate în mod permanent.

Când trebuie să consulți de urgență un medic? Tratamentul medical necesar pentru a opri dezvoltarea tumorii

Dacă simțiți o durere pătrunzătoare, trebuie să consultați un medic cât mai curând posibil. Aveți încredere în profesioniștii noștri cu experiență. Aceștia vor putea să identifice cauza și să vă ofere tratamentul medical necesar.

Un mamolog va răspunde pozitiv la întrebarea dacă o tumoare canceroasă se dezvoltă în sân. Este important de știut că majoritatea durerilor acute apar brusc și vă limitează foarte mult activitatea fizică. Atacurile pot fi de scurtă durată sau mai lungi, în funcție de cauză.

Durerea acută este adesea asociată cu procese inflamatorii, leziuni sau proceduri chirurgicale. Nu este o agravare a unei dureri persistente, ea apare de la sine. Durerea de arsură în sân este mai des cauzată de un proces inflamator, dar un astfel de simptom poate indica, de asemenea, o tumoare malignă a sânului. Prin urmare, nu trebuie să ignorați semnul bolii.

Durerea în cancerul de sân poate apărea în repaus și în timpul activității fizice. Uneori crește atunci când atingeți sânul. Se poate duce la spate sau la gât, în funcție de intensitatea ei. În stadiile sale incipiente, cancerul de sân este adesea asimptomatic sau prezintă puține semne. De aceea, este important ca femeile să fie diagnosticate în mod regulat. Palparea poate detecta o umflătură la sân, ceea ce va determina o vizită la medic și o examinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *