Durerea de spate poate fi ușor confundată cu durerea în zona rinichilor. Iată cum faci diferența dintre cele două tipuri de dureri și ce tratament recomandă medicii.
Durerile de rinichi se deosebesc de durerile de spate prin localizare, severitate și tipul durerii. În timp ce durerea de rinichi este resimțită în spate, imediat sub coaste, de o parte și de alta a coloanei vertebrale, durerea de spate apare în partea inferioară a spatelui, în zona mijlocului. Din când în când, aceasta din urmă se poate extinde de-a lungul coloanei vertebrale.
Durerea de rinichi este ascuțită și intensă, pe când cea de spate se simte ca o durere musculară. Mai mult, durerea de rinichi se extinde către zona inghinală, părțile laterale sau abdomen, iar durerea de spate coboară către fese sau picioare. Durerile de spate pot veni însoțite de spasme musculare, rigiditate, crampe, amorţeală sau furnicături în spate, care se pot extinde către picioare.
În articolul de astăzi, vom vorbi despre cauzele durerilor de rinichi și vă vom recomanda un tratament naturist foarte eficient.
Cauzele durerii de spate în zona rinichilor
Durerile de rinichi pot avea mai multe cauze. Printre acestea se numără pietrele la rinichi, care pot provoca dureri severe și ascuțite. Acestea apar abia în momentul în care piatra ajunge în tubul care conectează rinichii de vezica urinară.
Alte cauze care pot duce la dureri ale rinichilor sunt: infecții ale tractului urinar, sângerări la nivelul rinichilor, infecții ale rinichilor, cheaguri de sânge sau tromboză renală, boala rinichilor polichistici, malformații congenitale la nivelul rinichilor (ectopia renală, agenezia renală, aplazia renală, rinichiul supranumerar, fistula arterio-venoasă renală), hidronefroza (atunci când se acumulează urina în rinichi, iar aceştia încep să se umfle, sarcină, cancer renal.
De precizat este că, în unele cazuri, așa cum este cancerul renal, se poate întâmpla ca durerile de rinichi să nu apară, chiar dacă boala există.
De asemenea, durerile de rinichi pot fi cauzate de administrarea anumitor medicamente (pentru tratarea cancerului, a tensiunii arteriale, a ulcerului sau a HIV), substanţele poluante sau loviturile puternice în zona rinichilor.
Durerea de spate în zona rinichilor: Tratament naturist
Tratamentul se stabilește în funcție de cauza care a dus la instalarea durerilor de spate în zona rinichilor. Astfel că, dacă este vorba de infecții urinare, medicul poate recomanda antibiotice, calmante și ceaiuri, care să contribuie la hidratarea organismului și la eliminarea bacteriilor din tractul urinar. Tratamentele naturiste pentru infecțiile urinare au la bază consumul de suc de merişoare, ceai de urzică sau mătase de porumb.
Însă, dacă vorbim de insuficiență renală, tratamentul trebuie urmat la spital şi include tratarea cauzei, a complicaţiilor apărute, dar şi administrarea de medicamente, pentru a controla nivelul de potasiu din sânge, pentru înlocuirea calciului din sânge, şi dializa, pentru eliminarea toxinelor. În cazuri mai grave, este necesar un transplant renal.
Dacă afecțiunea nu este una gravă, cum este o infecție urinară, medicul recomandă o bună hidratare, care va ajuta la eliminarea agenţilor cauzatori. În acest sens, indicate sunt ceaiurile de păpădie, cozi de cireşe, pătrunjel sau apă cu lămâie. O bună hidratare contribuie și la eliminarea pietrelor la rinichi de dimensiuni foarte mici.
Atenție! Înainte de alege care este cea mai bună metodă de tratament, solicită sfatul unui medic.