Prima pagină » Sanatate » Durerea de coloană radiază în abdomen. Cum să acționezi pentru a stopa la timp procesul inflamator

Durerea de coloană radiază în abdomen. Cum să acționezi pentru a stopa la timp procesul inflamator

29 apr. 2022, 12:11,
în Sanatate

Durerea de coloană radiază în abdomen reprezintă un fenomen care îngrijorează tot mai multe persoane. Maximul pe care îl întreprind mulți pacienți este acela de a înăbuși durerile din abdomenul inferior și spate cu analgezice. Pentru o vreme, acest lucru, desigur, își dă efectul, dar nu elimină cauza durerii în abdomenul inferior și în coloană. Prin urmare, dacă durerile din partea inferioară a abdomenului și a spatelui reapar din nou și din nou, trebuie neapărat să consultați un medic.

Foarte des există o combinație de dureri de tragere în abdomenul inferior cu dureri în partea inferioară a spatelui. Mai des, acest fenomen apare la femei, dar durerile în abdomenul inferior și spate nu sunt neobișnuite la reprezentanții părții masculine. Cea mai frecventă cauză a durerii în abdomenul inferior și în coloană este cistita acută. În acest caz, prezența sângelui în timpul urinării, durerea la sfârșitul urinării și îndemnurile frecvente de a „merge la toaletă” se adaugă la durerile din abdomenul inferior și spate. Astfel, prezența de leucocite în urină indică cistita, pentru un diagnostic precis, este necesar să te supui unei serii de examinări suplimentare de către un urolog.

grafica femeie care se tine de abdomen

În cazul în care simptomele cistitei nu sunt observate, atunci pacientul poate avea de-a face cu probleme intestinale

Durerea de coloană radiază în abdomen. Cauzele care provoacă acest deranj

În cazul în care simptomele cistitei nu sunt observate, atunci pacientul poate avea de-a face cu probleme intestinale. Durerea în abdomenul inferior, balonarea și de coloană la o femeie poate indica, de asemenea, un chist ovarian în stadiile inițiale, sau alte boli destul de grave asociate cu sistemul genito-urinar feminin. Cea mai precisă cauză a durerii în abdomenul inferior și spate la o femeie poate fi stabilită de un medic ginecolog.

În ceea ce privește durerea de coloană care se extinde în abdomen la bărbați, aceasta este o apariție destul de rară. Dar aceste simptome pot indica faptul că sistemul digestiv sau genito-urinar nu funcționează așa cum ar trebui. Durerea în abdomenul inferior și în partea inferioară a spatelui poate însoți și prostatita. Dacă este detectată durere de această natură, un bărbat ar trebui să contacteze un gastroenterolog și un urolog.

femeie care se tine de spate

Mai des, acest fenomen apare la femei, dar durerile în abdomenul inferior și spate nu sunt neobișnuite la reprezentanții părții masculine

Ce să faci dacă durerile nu dispar și simptomele devin tot mai grave

Când un medic diagnostichează un pacient pentru a identifica cauza durerii în abdomen și în spate, atunci în primul rând trebuie să înțeleagă gradul de intensitate a durerii și natura lor. La femei, este important să se stabilească dacă există o asociere cu sarcina sau menstruația.

Pentru diagnostic, este important să se stabilească natura durerii și frecvența apariției lor, deoarece caracteristicile diferite pot indica diferite boli. Dacă natura cursului bolii este acută, atunci pacientul poate observa prezența durerilor de crampe, care cresc treptat, complicațiile aduc frisoane, greață și febră. Astfel de dureri indică faptul că procesul inflamator se dezvoltă rapid. Când durerea de această natură este observată pentru o lungă perioadă de timp, se poate dezvolta un fel de boală cronică, de aceea este important să mergi la medic cât mai curând posibil.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerilor provocate de coloana

Cea mai frecventă cauză a durerii în abdomenul inferior și în coloană este cistita acută

Pentru diagnosticul durerii la nivelul abdomenului inferior și al spatelui, se utilizează metode de cercetare clinică și de laborator și aparat-instrumentală. Printre acestea se numără teste de laborator pentru infecția herpetică, care afectează dezvoltarea ganglionevritei pelvine, examinarea cu ultrasunete a organelor pelvine, pentru a exclude bolile organice ale sistemului genito-urinar. De asemenea, este recomandată radiografie a coloanei vertebrale și a oaselor pelvine.

Pentru a elimina durerea de coloană care radiază în abdomen, medicii nu recomandă să iei singur analgezice. Acest lucru nu poate decât să înrăutățească starea pacientului. Mai întâi trebuie să înțelegi ce anume a cauzat tragerea, înjunghierea, durerile deoarece inițiativele independente nu sunt de dorit aici.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerilor provocate de coloana

Astfel de simptome indică cistita, pentru un diagnostic precis, este necesar să te supui unei serii de examinări suplimentare de către un urolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`