Toată simte ocazional durerea de cap în zona frunții. Durerea episodică nu este, de obicei, un motiv de îngrijorare și poate fi ușor de gestionat cu analgezice. Însă, pentru unii pacienți durerea devine o parte integrantă a existenței lor, înrăutățindu-le semnificativ calitatea vieții.
Durerea de cap simțită în frunte este destul de frecventă la toate grupele de vârstă. Pentru a face față, este necesar să abordați cu atenție problema, să vă ascultați cu atenție corpul, să încercați să identificați factorii care provoacă apariția durerii și să vă asigurați că vă consultați cu un specialist. Pentru a face față unei dureri de cap în cel mai eficient mod, trebuie să aflați care sunt cauzele acesteia. Cauzele durerilor de cap pot varia de la cele provocate de simpla oboseală și lipsa somnului până la leziuni cerebrale grave.
Durerea de cap în zona frunții. Boli care provoacă acest simptom
Gripa, SARS și alte infecții virale provoacă manifestarea durerii de cap în zona frunții. De obicei, durerea de cap este însoțită de frisoane, febră, fotofobie, lăcrimare, precum și de curgere a nasului și disconfort în gât. Un simptom caracteristic al gripei este durerea capului în zona frunții și a ochilor.
Frontita este o inflamație a sinusurilor frontale. Durerea de cap este însoțită, de obicei, de o senzație de umflătură și durere în frunte atunci când o persoană se apleacă în față. Febră, stare de rău și o descărcare mucopurulentă din nas pot însoți, de asemenea, această afecțiune. O particularitate a bolii este că, în majoritatea cazurilor, durerea de cap este constantă în zona frunții și a sprâncenelor.
În cazul nevralgiei tronculară, nu este neobișnuit să aveți o durere de cap în zona frunții. De cele mai multe ori, durerea este foarte ascuțită și arzătoare, are un debut brusc și crește odată cu mișcarea. Tumora cerebrală este o tumoare localizată în lobii frontali poate fi însoțită de durere în frunte de intensitate variabilă. În plus, tumorile cerebrale sunt adesea însoțite de alte simptome, printre care amețeli, greață și vărsături, tulburări mentale, convulsii și tulburări de vedere.
În cazul migrenei, durerea se poate extinde la ochi, gât și maxilarul superior. Sindromul durerii este adesea însoțit de greață și vărsături, amețeli, iritabilitate și sensibilitate crescută la lumină, sunet și miros. Migrena este caracterizată de o acutizare, care poate dura de la 5-10 minute la câteva zile.
Ce ar trebui să faci pentru a ameliora disconfortul? Sfaturile specialiștilor
Răspunsul la această întrebare este evidentă. Întâi de toate căutați cauza durerii și tratați-o. Pentru a ajuta medicul să diagnosticheze problema, este necesar să vă ascultați corpul și să descrieți cu exactitate natura, frecvența, locația exactă a durerii și factorii care provoacă apariția acesteia. Cu cât boala este depistată mai devreme, cu atât mai repede puteți scăpa de ea și, în unele cazuri, puteți chiar preveni afecțiuni care vă pun viața în pericol.
Metodele de tratare a durerilor de cap sunt destul de variate și pot include medicamente, modificări ale stilului de viață. Cea din urmă presupune odihnă adecvată, somn normal și eliminarea factorilor de stres. De cele mai multe ori, durerea poate fi rapid vindecată printr-un masaj de acupresiune. Aceasta poate fi efectuată independent sau cu ajutorul unui specialist.
Unii pacienți apelează și la acupunctură pentru a ameliora disconfortul. În cazul tumorilor cerebrale, poate fi prescris un tratament chirurgical. De asemenea, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să eliminați factorii care declanșează durerea de cap. În unele cazuri, este suficient să stați în liniște pentru o vreme, să reduceți lumina și să beți un ceai de plante cu miere. Uneori te poate ajuta somnul, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.
Dacă durerea de cap este în zona frunții și apasă pe ochi, trebuie să reduceți cât mai mult posibil încărcătura vizuală. De asemenea, medicii recomandă să vă verificați vederea și să vă schimbați ochelarii sau lentilele de contact.