Durerea de cap în spate. Afecțiunile care provoacă manifestarea disconfortului

26 oct. 2022, 10:00
BZI.ro, în Sanatate

Durerea de cap în spate poate avea o varietate de cauze. Disconfortul poate fi provocat de boli ale creierului până la oboseală. Fără examinări adecvate, este dificil să se determine rapid de ce doare capul la ceafă. De obicei, cauza ar putea fi tensiunea arterială ridicată, bolile coloanei vertebrale, o tumoare, o rană sau pur și simplu mușchii obosiți și suprasolicitați ai gâtului.

Durerea din spatele capului și din tâmple nu se datorează adesea unei boli, ci unei suprasolicitări. Cauza este extenuarea mușchilor și creșterea presiunii intracraniene. Durerea este cauzată de o tensiune mentală ridicată, stres, anxietate și depresie. Deseori apar greața și amețelile. O stare de spirit negativă afectează nu numai vasele cerebrale, ci ne obligă și să adoptăm poziții corporale inconfortabile, cum ar fi aplecarea pe spate, coborârea umerilor și apăsarea gâtului pe piept. Toate acestea duc la întinderea mușchilor, ceea ce crește durerea din spatele capului. Iar în cazul unei coloane vertebrale în stare proastă, se tensionează și nervii. Ca urmare, disconfortul nu face decât să crească.

femeie care se tine de spatele capului din cauza durerii

Spondiloza cervicală este o creștere a volumului osos

Durerea de cap în spate. Cum ați putea gestiona astfel de dureri?

Astfel de dureri de cap pot fi gestionate în diferite moduri. Dacă sunteți suprasolicitat sau ați stat mult timp într-o poziție incomodă, vă pot fi de ajutor câteva exerciții fizice ușoare, o baie caldă, un masaj la cap și la gât. În cazul în care durerea este severă, se poate lua un analgezic în prealabil. Pentru afecțiuni grave, de exemplu, depresie sau tulburări de anxietate, consultați un medic care vă poate ajuta să începeți un tratament și să scăpați de simptome.

Există două motive principale care provoacă durerea. Aceasta se poate răspândi pur și simplu de la o afecțiune de spate sau se poate datora unor terminații nervoase blocate. Durerile de spate vin adesea împreună cu durerea de cap la spate. Curbura și osteocondroza determină apariția nevralgiilor și a herniilor de disc.

barbat care se tine de spatele capului din cauza durerii

Osteocondroza este o cauză frecventă a durerii în spatele capului

Osteocondroza este o cauză frecventă a durerii în spatele capului. Distruge discurile din vertebrele cervicale. Durerea este resimțită la nivelul gâtului, al tâmplelor și al părții din spate a capului. Pacientul se poate plânge de tinitus, pierdere de coordonare și greață.

Nevralgia occipitală este secundară altor afecțiuni ale coloanei vertebrale sau apare după o expunere prelungită la frig și la curenți de aer. O durere puternică asemeni unei împușcături apare, de obicei, la mișcarea capului și a gâtului. În repaus, durerea este foarte ușoară și nu există niciun alt disconfort.

Boli care afectează mobilitatea gâtului și provoacă o durere surdă

Spondiloza cervicală este o creștere a volumului osos. Aceasta comprimă vasele de sânge și afectează mobilitatea gâtului. Rezultatul este o durere surdă constantă în partea din spate a capului, care se agravează la orice efort fizic.

Pentru oricare dintre aceste afecțiuni, consultați un neurolog. O simplă examinare vizuală va ajuta la determinarea imaginii bolii, dar nu este de prisos să-i arătați medicului o radiografie sau un EKG și RMN al coloanei cervicale, făcute anterior. Cu o imagine a oaselor coloanei vertebrale și a țesuturilor înconjurătoare, va fi mai ușor să se pună un diagnostic corect și să se determine tratamentul adecvat.

baiat care se tine de spatele capului din cauza durerii

Nevralgia occipitală este secundară altor afecțiuni ale coloanei vertebrale

În cazul în care boala de spate a fost exclusă, merită să căutați cauza la nivelul inimii, al vaselor de sânge și al creierului. Din nefericire, bolile sistemului nervos și circulator sunt foarte frecvente și aproape toate acestea provoacă amețeli și dureri. Printre bolile vasculare, amețelile sunt deosebit de frecvente.

Durerea de cap în spate poate fi provocată de hipertensiune arterială sau tensiune arterială ridicată. De obicei boala este însoțită de dureri de cap, vedere dublă și amețeli. Disconfortul începe în tot corpul, mai ales cu un vârf brusc de presiune. Spasmele vasculare provoacă o durere pulsatilă în spatele capului, care se răspândește în zonele temporală și occipitală. Durerea se agravează la mișcare.

barbat care se tine de spatele capului din cauza durerii

Astfel de dureri de cap pot fi gestionate în diferite moduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *