Prima pagină » Sanatate » Durere lombară joasă: Apariție, afecțiuni, tratament 

Durere lombară joasă: Apariție, afecțiuni, tratament 

19 ian. 2022, 13:15,
în Sanatate

Simptomul de durere lombară joasă este una dintre cele mai des întâlnite dureri, resimțită la nivelul organismului, în zona dorsală și este un simptom ce poate ascunde boli grave sau situații din viața de zi cu zi. 

Acest simptom este localizat la nivelul zonei cuprinse între vertebrele dorsale și cele din regiunea sacrală și se poate extindă în membrele inferioare. 

persoana care se afla la un consult de specialitate

Un remediu des întâlnit în tratarea durerilor lombare acasă este de cel a schimbării de temperatură prin comprese cu gheață sau plasturi care încălzesc zona afectată

Durere lombară joasă: Factori de risc 

Este o problemă importantă de sănătate, des întâlnită și implică modificările structurale, biomecanice, biochimice și psihosociale prin  care este transformat corpul uman. Simptomul de durere lombară joasă este cauzată de factori precum greutatea,  condiția fizică precară, menținerea unei poziții pe o perioadă mai mare de timp sau în urma unui efort fizic intens, nemonitorizat. 

Durerea lombară joasă a apărut ca fiind efect al afecțiunilor la rinichi, plămâni sau organe genitale, sarcină, sport dar și în urma unui stresul psihogen, depresie și anxietate. O serie de dureri lombare joase sunt date de ruptura unui disc intervertebral, discuri bombate ce provin din deteriorarea discurilor intervertebrale. 

persoana acre se afla la un consult de specialitate

O gamă largă de medicamente tratează durerea lombară joasă, disponibile cu prescripție din partea medicului de specialitate sau alte medicamente antiinflamatoare pentru calmarea durerilor pe o perioadă scurtă de timp

În cazul curburilor coloanei vertebrale ca cifoza, lordoza și gheba și osteoporoza sau osteoartrita, se observă deformarea structurii de rezistență a corpului, oase, ligamente și musculatură. 

Simptomul de durere lombară cronică poate vesti cancerul de oase sau cancerul de coloană vertebrală, afecțiuni locale, tulburări de somn sau boli de la nivelul rinichilor, plămânilor sau de la nivelul pelvisului. Asemenea simptome nu trebuie neglijate și se recomandă de urgență vizita într-un cabinet de specialitate. 

Dacă durerea apare și se menține timp de 6 săptămâni, este considerată o durere acută în urma unui traumatism precum efort fizic intens, ridicarea unor greutăți, poziția incorectă pe scaun sau în urma unei căzături. Dacă durerea se menține timp de luni, este considerată o durere cronică și poate fi un simptom comun pentru o serie de boli, fiind necesare analize care să ajute la stabilirea diagnosticului.

copil care se afla la un consult de specialitate

În general, pentru a trata durerile de spate trebuie să se afle dacă este acută sau cronică și se poate stabili prin vizita la medicul specialist

Tratamentul durerilor de spate

În general, pentru a trata durerile de spate trebuie să se afle dacă este acută sau cronică și se poate stabili prin vizita la medicul specialist. Acesta analizează coloana vertebrală, musculatura, mobilitatea și flexibilitatea și pune un diagnostic corect pentru o durere lombară joasă resimțită profund. Se recomandă schimbarea mediului de viață, activitatea fizică, masaj de specialitate sau de relaxare, iar în situații mai grave în care nervii sunt afectați se recurge la operație.

O gamă largă de medicamente tratează durerea lombară joasă, disponibile cu prescripție din partea medicului de specialitate sau alte medicamente antiinflamatoare pentru calmarea durerilor pe o perioadă scurtă de timp. 

În perioada sarcinii medicamentele pot crea reacții adverse și pot produce iritații sau, în situații grave, conduc la leziuni hepatice. 

persoana avcre se tine cu mana de spate, se evidentiaza durere in zona spatelui

Durerea lombară joasă a apărut ca fiind efect al afecțiunilor la rinichi, plămâni sau organe genitale, sarcină, sport dar și în urma unui stresul psihogen, depresie și anxietate

Un remediu des întâlnit în tratarea durerilor lombare acasă este de cel a schimbării de temperatură prin comprese cu gheață sau plasturi care încălzesc zona afectată.

Au rolul de a acționa ca un anestezic local prin încetinirea impulsurilor nervoase și stimulează fluxul de sânge, care aduce substanțe de vindecare în zona afectata a spatelui inferior și vindecă pentru un scurt timp simptomul de durere lombară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *