Prima pagină » Local » Durere fără margini la înmormântarea lui Luca, băiețelul de 3 ani ucis pe trecerea de pietoni din Lețcani: „Dragul nostru, îngerașul nostru! Fă o minune, Doamne” – EXCLUSIV, GALERIE FOTO, VIDEO

Durere fără margini la înmormântarea lui Luca, băiețelul de 3 ani ucis pe trecerea de pietoni din Lețcani: „Dragul nostru, îngerașul nostru! Fă o minune, Doamne” – EXCLUSIV, GALERIE FOTO, VIDEO

22 apr. 2023, 13:38, 34 ,
în Local

Sute de oameni s-au adunat la casa lui Luca, micuțul ucis pe trecerea de pietoni de la Lețcani. Din imagini se poate observa durerea acestora, ce nu pot trece peste faptul că băiețelul nu mai este. În mașina mortuară cu care sicriul va fi dus către biserică și cimitir, au fost aşezaţi și doi ursuleți de plus enormi.

UPDATE 13: De durere, mama lui Luca nu s-a putut apropria de mormânt.

Bunica a căzut în genunchi:

„Am să strig durerea lui, că tatăl lui nu a putut. Să se adune și să facă ceea ce trebuie, ca să nu ne moară copiii. Domnul ne-a dat viață, Domnul să ne-o ia!”

UPDATE 12: La cimitir, mamei lui Luca i s-a făcut rău.

UPDATE 11: Preoții au rostit o scurtă rugăciune chiar în locul în care Luca a murit. Toți cei prezenți au cântat Hristos a înviat.

Rudele au înghenunchiat în locul în care Luca a murit.

„Am să urlu și am să strig durerea ta, Luca. Copilașul meu nu-și poate striga durerea, durerea ta o strig eu”, a strigat bunica lui Luca.

 

UPDATE 10: Circulația a fost închisă pe ambele sensuri de mers. Au ajuns la trecerea unde Luca a fost ucis, iar de aici, oamenii se întorc către cimitir.

 

UPDATE 9: Copiii prezenți la înmormântare au primit baloane albe și le-au dat drumul când sicriul cu micuțul Luca a fost scos din biserică.

„Câta durere ai avut tu, câtă durere au părinții tăi și frățiorul tău”, a spus bunica băiețelului.

UPDATE 8: La înmormânatre sunt prezente peste 500 de persoane, iar preoții i-au rugat pe oameni să lase în biserică doar familia și apropiații. Slujba va fi transmisă prin stație.

UPDATE 7: Sute de persoane escortate de zeci de polițiști și jandarmi se îndreaptă spre biserică.

UPDATE 6: Bunicii sunt devastați de pierderea micuțului Luca.

„Domnule, de ce nu ați venit atâția când a trebuit? De ce? Să vorbească! Că lumea nu mai vorbește și nu mai aude lumea… Dragii noștri, îndurerații noștri!

Durerea mea sa vorbească, durerea noastră sa nu o aibă nimeni! Dragul nostru, îngerașul nostru! Fă o minune, Doamne, fă-ți auzită durerea, Luca!

Luca, fă o minune pentru întreaga lume, că lumea nu a făcut nimic pentru tine”, a strigat cu durere bunica.

UPDATE 5: Zeci de copii sunt în fața cortegiului și duc coroanele.

UPDATE 4: A început sa plouă dintr-odată, iar oamenii spun că e semn că micuțului îi pare rău că a părăsit această lume.

UPDATE 3: Cortegiul funerar a pornit de acasă. Mama lui Luca este răpusă de durere, este sprijinită de doua rude pentru a putea sa-și conducă fiul pe ultimul drum.

UPDATE 2: Slujba de înmormântare va fi oficiată de 3 preoți.

UPDATE 1: Oamenii adunați sa-l conducă pe Luca pe ultimul drum. Au venit cu zeci de coroane si sute de trandafiri ;i crizantanteme de culoare albă.

S-au strâns deja peste 300 de persoane.

 

Comentarii
  • Sper ca sunteti multumiti toti astia care mergeti cu 100kmh prin localitati! Sa va duceti in iad cu totii! Grabitilor! Si sa va ia permisiele!

  • Ministerul de interne, primariilor, puneti radare in toate localitatile si inafara lor , sa le vina amenzile rapid acasa- asa cum e in cazul rovinetei…!!!! Politia nu este in licalitati, si chiar dexar fi, soferii incetinesc in preajma politiei. Puneti radare ascunse in localitati si inafara lor!!!!!! In caz contrar, va faceti vinovati ca incurajati coruptia si nerespectarea legii!!!!!

  • Sefii orasului si comunei, ca si cei ai judetului au miinile patate de singe. Citi oameni trebuie sa mai moara ca sa se rezolva problema ? A fost Valea Lupului, unde pina acum nu au facut nimic si acum Letcani. In oras, la trecerea de pietoni de la posta Pacurari, acum mai mult de zece ani a fost accident mortal din cauza masinilor parcate linga trecere. Si acum e la fel. Mergeti sa vedeti. La fel ca acum, cind a fost accidentul din Valea Lupului, locuitorii din zona au iesit in strada, si-au tinut copii in brate si au strigat cit au putut ca se tem si ca se simt in pericol de fiecare data cind traverseaza strada. Degeaba au facut asta. Autoritatilor nu le-a pasat. Oare daca vreunul din cei care conduc Iasul si-ar vedea copilul, sotul/sotia, parintele sau un prietenul zdrobit sub rotile unui camion sau a unui autoturism in aceasta zona a Iasului, ar lua masuri? Probabil ca da sau probabil ca nu. Solutii exista, insa interes nu. De-a lungul timpului s-a vazut destul de clar ale cui sunt interesele si care sunt interesele. O pasarela ar fi o solutie, dar mai sint si altele. Autoritatile se izbesc mereu de probleme, fie ele chiar si inventate. …Daca unii au reusit sa faca apa sa curga la deal, la Iasi nu se poate face o pasarela care ar salva multe vieti. A mai murit un om, inca unul… Oare de cati morti mai este nevoie pentru ca o pasarela sau mai multe sa fie ridicate in zona? Sa raspunda toti cei care decid.

  • Cea mai sigura varianta este pasarela pietonală . Daca ii ia permisul pentru viteza ,îl recuperează, dar mortul de la groapa nu mai vine.

  • @Ionut, nu urca batranii pe pasarela. Nu ca nu vor, nu pot. Solutia este semaforizarea trecerii si limitarea vitezei in localitate – max. 25 km/h.

  • Alt letcanean

    Si sa nu mai mai mearga prin Letcani decat masinile cu nr de IS. Ceilalti, pe centura. Cu 30 la ora.
    Asa e, a picurat din cer, aata e semn de parere de rau. Impresionant. Ba chiar am auzit si 2 caini care urlau, asta e semn la fel.
    De bunica se mai poate spune ceva ? Hollywood curat. Hai Baltatii,hai Sarca, hai Podu, pe ei pe mama lor !

  • Sa vina autostrada,asta e scaparea ,orașul s-a marit,parcuri industriale,multe locuințe(V.Lupului,Miroslava,Tomesti,Rediu,Holboca)multi angajati veniti din judete invecinate,trafic intens pe unde sa circule,prin aer?Trebuie aprovizionare,distribuție, toate lucrurile care trebuiesc sa traiesti se aduc cu ce, cu vaporul?Se transporta rutier ,pe unde deviati circulatia,in Tg.Frumos se strâng toate masinile din Nț, Bc, Sv, Bt, toate vin pe o banda jumate de asta e asa trafic,Oana nu o sa se fac ruta in afara localitatilor Ada a sa fie tot impuls.Pasarela zici, o vezi pe matusa Aglaia ca se urca 3 metri in sus pe urma in jos pe scara ai sa fie seriosi,iar in ceea ce privește accidentul,e cupa comuna,soferul a oprit a lansat sa treacă pietonul din stanga SI cand a pus tirul in miscare,tatal a forțat trecerea intrand in unghiul mort al masonii nu avea cum sa-l cada,vina soferului ca a oprit prea aproape de trecere.Un tata responsabil te uiti si la masini,la sofer nu te duci ca inecatul,pacat ca a murit o ființa nevinovata.

  • Hai să-i dăm primarului cascheta si baston, ok il facem politai si in drum la circulatia,e vina lui,daca nu mai fortati voi trecerile, va asigurati ca puteți trece in siguranța nu e mai bine?

  • Faceti scandal la guvern,ca din cauza lor e ce se intămpla acum pe sosele,daca faceau autostrada se devia fluxul de masini si nu mai erau accidente.

  • Ce parere aveti,ca in comuna Letcani,parcul de joaca pentru copii e chiar la europeana ,iar trecerea de pietoni nu e in fata parcului? Atît l-a dus capul pe „domu’ primar care este”! Ca sa vada lumea,sa aiba cu ce se făli, a pozitionat parcul de joaca intr un loc total nepotrivit. De foarte multe ori am vazut copii care treceau șoseaua morții , în fuga, către acel parc. Da’ daca vede lumea ca el a facut, ce mai contează siguranța copiilor din comuna!

  • Radare .politie cât mai multa ca este de unde Iașului are sute de polițiști care ma întreb mereu unde stau am ajuns jungla dacă conduci regulamentar .ești un prost primești înjurături. flesuri. Degete etc.Alo politia ieșiți pe străzi unde e jale suntem oaia neagra a Europei

  • Iete de aia cascati in plm bine ochii si asigurativa temeinic cind va angajati in tranversare la trecerea pentru pietoni !

  • ultimul moromete

    Atât timp cât pe primar nu-l interesează decât să fure și să nu facă nimic pentru siguranța comunei și alocuitorilor vor mai fi și alte victime.
    De ani de zile se cere punerea în siguranță a traversării străzii dar primarul nu a știut decât să mintă și acum iese și aruncă pe Facebook 3 hârtii precum el ar fi trimis da nimeni nu l-a ascultat…
    SĂ VĂ FIE RUȘINE HOȚILOR.

    #demisiahoţilordelaprimărie

  • Soric, ti-ai luat la injuraturi ca nici o camera frigorifica nu este de ajuns.
    Pleaca naibii de la conducere si lasa-l pe Adrian. El are chestii in pantalon. Tu doar sa cari o mapa si sa apari pe la TV ranjind.
    Sa-ti fie rusine. Esti un incapabil.

  • Codul Rutier

    Deacu tata milita e de vina si primaru si secretaru si sf Petru si altii ca un tolomac nu a cascat bine ochii cind si cum sa tranverseze un drum european in siguranta !, sictir saracilor !

  • ultimul moromete

    Ești din Lețcani??sau ești și tu unul din ăla ce se cred un super sofer??
    dacă ai fi fost ai fost ai fi văzut că acea siguranță de care vorbești nu există .
    Așa că tineţi gura și respectă durerea familiei micuțului Luca

  • PASARELE VALEA LUPULUI SI LETCANI IN MORTI MAMI VOASTRE DE NENOROCITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat a murit un copil. Dar oamenii nu înțeleg ca la tiruri trebuie sa ai mare grija pentru ca sunt niște unghiuri moarte nu este ca la mașină mică unde vezi și dreapta și spate și fața la tir vezi doar în retrovizoare și în fața însă unghiurile moarte nu le vezi. Aici ar trebui poate revizuit puțin sa se pună oglinzi pentru unghiuri moarte la tiruri. Deja unele au dar nu toate.

  • Toti care comentati…sunteti niste prosti🤮

  • Sofer de tir

    Dumnezeu sa il ierte si sa dea putere familiei!
    V-as pune la toti cei care ne injurati pe noi soferii de tir volanul in mana si sa va vad cat de buni sunteti ca la dat din taste sunteti smecheri. Nu avea viteza. Daca avea viteza nu ar fi oprit atat de rapid. Tirul nu e bicicleta!!! Daca tatal nu a dat semne ca vrea sa traverseze cand tirul se afla la cativa metri distanta de el…nu avea cum sa il vada. Tatal a venit dintr-un unghi mort. Masinele de mare tonaj au patru unghiuri moarte: unghiul 1 in fata, unghiul 2 lateral stanga (zona de unde a venit tatal) unghiul 3 lateral dreapta si unghiul patru spatele camionului. Nu aveam cum sa il vada. Pietonul care era angajat in trecere a fost vazut la timp pentru ca se angajaze din timp in traversare. Orice s-ar spune ca soferul este vinovat si tatal lipsit de vina nu va aduce acel copil inapoi. Va inteleg durerea, dar ar trebui sa intelegi ca nu toti soferii de tir sunt iresponsabili si conduc cu viteza. Ce ar fi sa ne vedeti si pe noi blocand cu tirurile trecerile de pietoni si sa le aratam pietonilor care sunt unghiurile moarte?

  • Nu ai cu cine. Nu vor intelege ca victimele veneau dintr-un unghi mort. La fel ca nu exista legislatie care sa specifice ca tirul trebuie sa opreasca la 3m de trecerea de pietoni si sa se asigure ca nu e nici un pieton angajat in traversare. Legea spune clar sa reducem viteza 20-30km/h.

  • Domnule #șofer de tir și domnule #tirist,
    sunteți șoferi, nu tanti Aglaia și tanti Măndița!
    Pietonii nu treceau nici lateral stânga, nici lateral dreapta, nici prin spatele tirului…
    treceau prin față, pe trecerea de pietoni.
    Normal ar fi fost ca șoferul să oprească în așa fel încât să poată vedea toți pietonii, și nicidecum la 3 cm de trecere…
    Dacă aveți posibilitatea, întrebați-l pe domnul șofer:
    n-ar fi preferat să oprească și la 5 m numai să nu se întâmple această nenorocire?

  • Respect pentru cei 2 soferi de TIR care au scris mai sus. Mooje pentru ceilalti care se incadreaza la mers haotic, cu viteza excesiva sau in fundul celorlalti la intimidare. Are si breasla asta mai multe uscaturi decat oameni corecti, asta e.
    Dar cand citesti ca ghiolbanii NU pricep faza cu unghiurile moarte, NU citesc legislatia (treci pe trecere pietoni, dar te asiguri, patrupedule) si dau inainte cu radarele si camerele fixe, de parca in acest accident ar fi fost vorba despre viteza. De ce nu militati pentru a se pune oglinzi in care soferii de camion / bus sa se poata asigura la trecerea pietoni ?
    Nu scad cu nimic vina soferului care a produs accidentul: are categoric vina sa. Legal, el e cel ce trebuie sa raspunda.
    Dar ca sofer nu pot intelege ce a fost in capul tatalui copiilor care, la randul sau sofer fiind, nu a tinut cont ca se arunca pe trecere cu 2 copii in unghiul mort al tiristului care nu s-a asigurat. Si de ce latra toti despre viteza, cand aici viteza NU a avut nici o insemnatate.
    P.S. mooje si descreieratilor care merg cu 100 in localitate, care depasesc prin dreapta coloana si care dau flash-uri venind racheta cu 160 din spate. Condoleante familiei.

  • Mooje si la marletii care blocheaza circulatia , mooje si la dobitoacele care se arunca ca chiorii pe strada doar ca pe acolo e trecere , mooje si la toti taranii dobitoci care cer distrugerea soferului si nu vad partea de vina a pietonului fara cap !, mooje si comentatorilor antisoferi , mooje la tot satul

  • @sofer, esti mai prost si mai nesimtit decat prevede legea. da’ dumnezeu nu bate cu paru’. o sa te ajunga vorbele rele pe care le-ai spus.

  • Sofer de tir ,tu esti un creinoid care bliteaza si claxoneaza ,
    Soferii de tir meg pe pilot automat cu 90 peste tot,si se plang de unghiurile moarte cand omara sau sunt vinovati de accident

  • Unul dintre mulții leţcăneni

    Voi âștia șoferi sau nu de acuzaţi oameni nevinovați,ba șoferii ba pietonii dând vina unul pe altul, a-ți trecut vreo dată prin Lețcani??
    Dacă a-ți fi trecut a-ți fi văzut că acel drum nazional care traversează Lețcaniul nu are nici un sistem de siguranță pentru pietoni sunt două-trei treceri de pietoni făcute doar de a spune că sunt
    Să nu ne mai certăm cine e sau nu vinovat măcar pentru respectul celor morți și sunt mulți foarte mulți
    Devi vina sunt doar a autorităților locale care de ani de zile au doar mințit și nu au făcut nimic pentru punera în siguranță al acestui drum

  • Oameni buni…aici e jungla…trebuie sa fii pe cont propriu și sa ti asiguri viata ..nu va așteptați ca primaria sau mai stiu eu altcineva sa facă ceva pentru cetățeni…tot ce trebuie sa faci nu i decât o cruce mare când ieși din casa…cand treci prin loc nepermis e vina ta…cand treci pe trecere de pietoni e vina ta…cand o mașină iese din decor și te lovește pe trotuar e vina ta ca deh…de ce ai fost atunci în locul nepotrivit…dar nimeni…absolut nimeni nu da vina pe șoferii mereu grăbiți sa ajungă acasă dar nu se gândesc ca victimele lor nu ajung decât în pământ..

  • Cetățeni trebuia protest masiv în fata postului de politie Letcani care au atribuții directe pe linie rutiera, sunt plătiți. ACOLO ESTE BUBA MARE DAR NIMENI NU VEDR CU VE SE OCUPA SEFUL DE SECTIE. VILE TERRNURI ASTA OL INTEREDEAZA NU SIGURANTA OAMENILOR, PARCA AR LUCRA SUB ACOPERIRE NIMENI NUI CINOASYE SI NUI BAGA IN SEAMA

  • Ai dreptate, asa este. Soferii au intâietate, restul, adica pietonii, niste fraieri care incurca cetatenii exemplari care se afla la volanul autoturismelor.

  • Prea multa durere din indolenta, nesimțire autorități, lipsa de responsabilitate și implicare!!!!
    Familii întregi distruse și îngenunchiate de durere, iar cel vinovat își continua viața fără consecințe de a doua zi.

    Legi care prevăd pedepse mici cu suspendare la ucidere din culpa, dreptul de a conduce dupa un accident pana la finalizare cercetare, cercetări care durează ani….totul parca pentru favorizarea făptuitorului!!!!
    Oricât de corect ești pe străzi, te omoară alții!
    România, locul 1 la nr de accidente mortale pentru ca asa se dorește. Ar trebui petiții peste petiții, procese împotriva autorităților statului pana se schimba ceva!

  • Pentru a preveni astfel de accidente ar trebui montate sisteme acustice care sa fie active atunci când pe trecere sunt pietoni. Recomand pietonilor sa traverseze strada asa cum se traversează calea ferată fără bariere: te asiguri si esti atent la mașinile din proximitatea trecerii.

  • Sofer de Tir

    @izabela care parte nu ai inteles-o? Partea din fata a tirului este unul din unghiurile moarte. Nici aplecat daca statea nu vedea. Nu de la distanta respectiva. Incetati sa ne blamati pe noi soferii de tir ca nu il va aduce nimeni pe acel copil inapoi. Ne blamati de parca am fi niste animale fara suflet. Eu am plans si cand a murit tiristul care a facut noua victime si am plans si acum. Am plans pentru ca suntem tratati ca niste oameni fara suflet, dar habar nu are niciunul din voi in ce conditii lucram noi si nu suntem toti vitezomani si stane de piatra. Fara noi industria alimentara ar fi blocata. Ne vedeti doar in astfel de cazuri si ne linsari precum mielul de Paste.

  • Sofer de tir

    Jonule ia tata carnetul de tir si dupa vino si explica-mi mie moartea caprioarei. Daca ai vazut 3-4 care merg pe pilot automat nu inseamna ca suntem toti tampiti. Am ani grei in spate in aceasta meserie de pe vremea cand tu te incalta-i cu fesul si pilotul automat era inca in faza de proiect. In cazul acest nu a fost vorba de viteza. In acest caz este vorba de o greseala a pietonului care a decis sa traverseze in fata tirului si a soferului ca nu i-a observat din timp pe tata si cei mici. Daca i-ar fi observat ar fi oprit tirul si ar fi asteptat pana cand masinile de pe banda opusa s-ar fi pus in miscare si ar fi vazut din partea sa ceilalti pietoni. Aceasta este greseala lui i-a lipsit instinctul. Multi din noi ne ghidam la trecerile nesemaforizate de soferii de pe banda opusa. Daca ei inca stationeaza atunci e clar ca trebuie sa apara un alt pieton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *