Prima pagină » Local » Durere fără margini la căpătâiul lui Petru Cosmin Samolinschi, tânărul ucis într-un atac cu mortiere în Congo! Familia nu a putut să-și ia rămas bun de la el: „Sicriul a venit închis” – EXCLUSIV

Durere fără margini la căpătâiul lui Petru Cosmin Samolinschi, tânărul ucis într-un atac cu mortiere în Congo! Familia nu a putut să-și ia rămas bun de la el: „Sicriul a venit închis” – EXCLUSIV

20 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Durere fără margini la căpătâiul lui Petru Cosmin Samolinschi, tânărul în vârstă de 23 de ani, ucis într-un atac cu mortiere în Congo, în data de 15 iunie 2024. Trupul neînsuflețit al băiatului a ajuns în România, în data de 18 iulie 2024, urmând ca înmormântarea să aibă loc sâmbătă, 20 iulie 2024, începând cu ora 12.00.

Petru Cosmin Samolinschi, tânărul ucis într-un atac cu mortiere în Congo, va fi înmormântat astăzi

Trupul lui Petru Cosmin Samolinschi a fost repatriat la o lună după tragicul eveniment din Goma, RD Congo. Sicriul a fost depus la Biserica „Sf. Gheorghe” din Dorobanț, comuna Aroneanu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 20 iulie 2024. Inițial, familia a transmis că tânărul va fi înhumat sâmbătă, 6 iulie 2024. Acest lucru nu a fost însă posibil, deoarece nu a putut fi repatriat. Motivul este acela că, pe ultima sută de metri, compania aeriană care ar fi trebuit să aducă în țară sicriul cu trupul neînsuflețit al tânărului a anulat zborul. Sicriul a venit închis, astfel că familia nu va putea să-și ia rămas bun sau să-l vadă pentru ultima dată.

„Sicriul a venit închis. În urma exploziei, trupul lui a fost spulberat”, a declarat un apropiat al familiei.

Familia, prietenii și foștii colegi ai tânărului au depus zeci de coroane, iar în curtea lăcașului de cult din Dorobanț au fost aprinse șiruri de lumânări. Peste sicriul de culoare albă a fost așezat tricolorul, deoarece Petru Cosmin Samolinschi a activat, timp de doi ani, în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, de unde a demisionat pentru a pleca în misiunea privată din Congo. Răpusă de durere, mama lui Petru Cosmin Samolinschi nu se desprinde de scriu.

Petru Cosmin Samolinschi a fost militar în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași

Petru Cosmin Samolinschi, fost luptător și campion național la lupte libere, și-a pierdut viața sâmbătă, 15 iunie 2024, într-un atac cu mortiere. Tânărul a activat, timp de doi ani, în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, dar în dorința unui viitor mai bun a decis să-și dea demisia din armată și să plece într-o misiune privată în Congo. Alți doi colegi de-ai săi, un român și un cetățean din Republica Moldova, au fost grav răniți. Toți trei lucrau pentru o firmă ce asigura paza unei companii. Petru Cosmin Samolinschi își dorea să strângă bani pentru a-și cumpăra un apartament, dar și pentru a face nuntă. Iubita tânărului a postat mai multe mesaje emoționante pe pagina sa de Facebook, din care se poate observa că îi este foarte greu să accepte că acesta nu mai este în viață.

„Atât de mult mi-aș dori să mă trezesc dimineața și să fie doar un coșmar… ai plecat și m-ai lăsat incompletă. Încă refuz să accept… încă mă gândesc că e o greșeală și că nu ești tu acela…Nu am mai ajuns să îmbătrânim împreună”, a scris tânăra în dreptul mai multor filmulețe cu ea și iubitul său.

La înmormântarea lui Petru Cosmin Samolinschi, tânărul ucis în Congo, vor participa pe lângă familie, rude, prieteni, apropiați și o parte din militarii Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași.

Comentarii
  • Eu zic să deschidă totuși sicriul , să-i facă niște poze mercenarului angajat să și ucidă dacă zice stăpânul și să expună pozele tuturor celor doritori să devină mercenari , ucigași plătiți ca să vadă ce este foarte posibil să se aleagă de ei !, nici o pagubă !, știa foarte bine în ce s-a băgat !, munca cinstită nu i-a plăcut !

  • Știe cineva în citi africani a tras cu arma mercenarul ăsta ? Citi dintre eu au fost omorâți la ei acasă ? De ce aia la rândul lor au tras cu arme și mortiere în ăștia ?

  • Killer îs back

  • Lacrimi o plua din parte romanilor !, a murit un killer plătit cu bani murdari !

  • Drapelul României pe sicriul unui mercenar?!?
    S-a dus pentru bani, nu să-și apere țara.

  • Mobutu Lu Belele

    S-a dus pe pwlă !, acum altul o să îi fwta femeia în apartamentul cumpărat din banii plini de singe african !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *