Prima pagină » Sanatate » Durere de spate în zona plămânilor. Posibile cauze
Durere de spate în zona plămânilor. Posibile cauze

Durere de spate în zona plămânilor. Posibile cauze

30 apr. 2021, 13:23,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă durerile de spate în zona plămânilor apar atunci când o persoană respiră, aceastea pot semnala o afecțiune medicală. În unele cazuri, durerea este ascuțită și posibilele cauze variază de la inflamația sau infecția plămânilor până la curbura coloanei vertebrale și a cancerul pulmonar.

Durerile de spate în zona plămânilor în timpul respirației pot indica, de asemenea, o urgență medicală, cum ar fi un atac de cord sau o embolie pulmonară, în special dacă persoana are dificultăți de respirație sau dureri în piept. Este recomandat să iți ajuți organismul să curețe sistemul respirator. Pentru asta puteți încerca leacuri bătrânești pentru plămâni.

Scolioza, posibila cauza a durerilor spatelui în zona plămânilor

Scolioza poate provoca dureri de spate în timpul respirației.

Scolioza este o curbură anormala a coloanei vertebrale. Deși poate afecta persoanele de orice vârstă, apare de obicei la adolescenți.

La unii oameni, coloana vertebrală poate deveni atât de curbată încât exercită o presiune suplimentară asupra plămânilor, făcând respirația dureroasă.

Simptomele scoliozei pot include:

  • dureri de spate;
  • slăbiciune și amorțeală la mâini și picioare;
  • umeri, șolduri sau cutie toracică neuniformă;
  • dificultate în a sta drept;
  • probleme la mers;
  • dificultăți de respirație.

Tratamentul pentru scolioză depinde de cât de curbată este coloana vertebrală. Pentru persoanele cu curbură ușoară până la moderată, un medic poate recomanda purtarea unui corset. Scolioza mai severă poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a îndrepta coloana vertebrală.

Durerile de spate în zona plămânilor pot fi un semn a unui atac de cord

În unele cazuri, durerile de spate în timpul respirației pot fi un simptom al unui atac de cord . Aceasta este o problemă care pune viața în pericol și necesită vizita la un medic specialist de urgenta.

Un atac de cord poate apărea dacă fluxul de sânge către inima devine brusc blocat de un cheag de sânge, de exemplu.

Persoanele cu simptome de infarct trebuie să contacteze sau să viziteze imediat un medic.

Tratamentul depinde de tipul și severitatea infarctului.

Obezitatea poate fi cauza durerilor de spate în zona plămânilor

Greutatea mare a corpului poate exercita o presiune suplimentară pe spatele, articulațiile și alte părți ale corpului unei persoane. Unii oamenii cu obezitate consideră că este incomod sau chiar dureros să respire normal.

Pierderea în greutate, de exemplu printr-o dietă cu restricții calorice și exerciții fizice regulate, poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate și articulații.

Persoanele care au dificultăți în menținerea unei greutăți sănătoase ar putea dori să vorbească cu un medic despre posibile cauze hormonale, cum ar fi funcția tiroidiană scăzută.

Pneumonia poate cauza dureri de spate în zona plămânilor

Pneumonia este o infecție care determină umplerea cu lichid a micilor saci aerieni ai plămânului. Poate apărea în unul sau ambii plămâni.

Simptomele pneumoniei variază în funcție de severitate, dar oamenii pot prezenta dureri în piept, abdominale sau spate atunci când respiră sau tușesc. Dacă aveți o formă mai ușoară puteți încerca și unele leacuri bătrânești pentru pneumonie.

Pneumonia severă poate necesita spitalizare.

Durerile de spate din zona plămânilor în timpul respirației pot fi un semn al unei afecțiuni grave sau chiar a unei urgențe medicale, deci este important să nu ignorați.

Persoanele cu dureri de spate severe, persistente ar trebui să consulte un medic. Oricine are simptome care ar putea indica un atac de cord sau embolie pulmonară ar trebui să primească asistență medicală de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *