Prima pagină » Sanatate » Durere de cot. Toate metodele de tratament și cum să identifici la timp afecțiunea

Durere de cot. Toate metodele de tratament și cum să identifici la timp afecțiunea

24 mai 2022, 19:59,
în Sanatate

Majoritatea oamenilor se pot ciocni cu durere de cot. Senzațiile dureroase la nivelul articulației cotului obligă rar o persoană să meargă la medic, mai ales dacă disconfortul trece rapid și deranjează numai după efort fizic. Dar cu un sindrom de durere puternică care persistă mult timp, trebuie să căutați ajutor medical.

Pentru a scăpa de durere, trebuie să identificați cauza acesteia. Adesea, o senzație neplăcută la cot este o consecință a unei răni sau a uneia dintre boli. Printre cele mai frecvente afecțiuni este osteoartrita, osteocondroza, epicondilita, condrocalcinoză, tendinita, bursita, fasciita, boli neurologice și disecarea osteocondritei.

persoana care are cotul bandajat din cauza durerii

Pe lângă examinări, consultații și analize, diagnosticul include examinarea cu ultrasunete

Durere de cot. Examinările necesare pentru a diagnostica afecțiunea

Dacă articulația cotului doare când este apăsată, trebuie să verificați dacă există vânătăi, luxații și entorse. Senzațiile acute pot să nu apară imediat după leziune, ci după 1-3 zile. Vă puteți răni mâna acasă, în timpul antrenamentului sau în timpul efortului fizic excesiv. Adesea, un astfel de simptom este însoțit de umflare, o senzație de căldură la locul rănii, dificultăți de flexie și extensie și disconfort la nivelul întregului braț. Durerea de cot care persistă mai mult de 2 zile și se agravează este un motiv pentru a consulta imediat un medic. Uneori disconfortul poate apărea din cauza acumulării de amidon alimentar în articulație.

grafica barbat care se tine de cot din cauza durerii

Pentru durerile de cot, diagnosticul începe cu o consultație

Pentru durerile de cot, diagnosticul începe cu o consultație. Medicul efectuează un sondaj pentru a afla dacă pacientul a avut o accidentare, o intervenție chirurgicală sau un tratament în trecut sau recent, dacă există factori ereditari care pot afecta starea actuală a articulațiilor. În continuare, se efectuează o examinare și palpare a locului articulației, se evaluează mobilitatea articulației și reacția la diferite poziții ale membrului.

Cu cea mai mare probabilitate, va trebui să vizitați mai mulți medici pentru a pune un diagnostic, un chirurg, un osteopat, un neurolog, precum și un reumatolog dacă suspectați artrita reumatoidă, o boală autoimună a articulațiilor. O vizită la un traumatolog poate fi necesară în prezența leziunilor, luxațiilor, entorselor.

Pe lângă examinări, consultații și analize, diagnosticul include examinarea cu ultrasunete. Aceasta vă permite să vedeți deteriorarea structurii articulației, semne de inflamație, acumulare de lichid, modificări patologice ale cartilajului.

Toate metodele de tratament. Medicamente, fizioterapie și purtarea de produse ortopedice

Radiografia arată starea oaselor care formează articulația, evidențiază excrescențe osoase, depozite de calciu, abateri ale dimensiunii spațiului articular. De asemenea, tomografia computerizată ajută la vizualizarea tuturor modificărilor patologice, inflamatorii și distructive ale țesutului osos. Acest diagnostic te poate să identifici și afecțiunea care provoacă durerea de mijloc.

grafica barbat care se tine de cot din cauza durerii

Dacă articulația cotului doare când este apăsată, trebuie să verificați dacă există vânătăi, luxații și entorse

Tratamentul durerii de cot trebuie convenit de către medic. Nu este recomandat să luați medicamente sau să efectuați orice proceduri pe cont propriu, deoarece fără diagnostice de înaltă calitate, chiar și măsurile aparent sigure pot agrava în mod semnificativ starea pacientului. De asemenea, pentru refacerea oaselor este extrem de recomandat colagenul.

Opțiunile posibile de tratament includ luarea de medicamente, purtarea de produse ortopedice, fizioterapie sau intervenție chirurgicală.

Tratamentul medicamentos are ca scop eliminarea bolii care a provocat durerea la nivelul articulației, precum și atenuarea simptomelor. Medicamentele condroprotectoare cu compoziție naturală cu utilizare prelungită contribuie la refacerea și conservarea țesutului cartilajului, încetinește procesul de distrugere a cartilajului articular.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot fi recomandate pentru a controla inflamația, pentru a calma umflarea și pentru a calma durerea. Practic, aceste medicamente sunt disponibile sub formă de pastile pentru administrare orală, precum și unguente destinate uzului local. În cazuri severe, se prescriu hormoni glucocorticoizi. Ele suprimă procesele inflamatorii de orice severitate, dar, în același timp, pot perturba procesele de regenerare în articulație, în special, refacerea cartilajului.

Dacă o durere de cot este o consecință a unei leziuni, de comun acord cu medicul ortoped, puteți alege orteze, atele și bandaje care contribuie la recuperarea rapidă a articulației. Pentru a fixa brațul într-o anumită poziție, astfel de produse sunt atașate de la treimea superioară a umărului până la încheietura mâinii.

grafica barbat care se tine de cot din cauza durerii

Pentru a scăpa de durere, trebuie să identificați cauza acesteia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *