Prima pagină » National » După o ceartă cu iubitul, o tânără s-a urcat băută la volan. Incredibil ce au descoperit poliţiştii
După o ceartă cu iubitul, o tânără s-a urcat băută la volan. Incredibil ce au descoperit poliţiştii

După o ceartă cu iubitul, o tânără s-a urcat băută la volan. Incredibil ce au descoperit poliţiştii

28 iul. 2022, 09:52, 1 ,
în National

După ce au băut cot la cot în noaptea de marţi spre miercuri, 27 iulie, doi tineri, cuplu, din Maramureş, s-au certat şi au rupt logodna. Fiind nervoasă, femeia a luat cheile maşinii şi i-a spus logodnicului că ea se întoarce la mama ei, în Boiu Mare, doar că nu a reușit să ajungă prea departe.

Astfel că, după o urmărire ca în filme, polițiștii au testat-o pe tânără cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O tânără din Maramureş s-a urcat băută la volan

Cu toate că cei doi tineri ar fi consumat împreună o cantitate importantă de alcool, femeia s-a urcat la volanul autoturismului și a pornit la drum. Deranjat de faptul că a fost părăsit, bărbatul a pus mâna pe telefon și a sunat la numărul unic de urgenţă 112, şi le-a spus polițiștilor că fosta lui iubită s-a urcat beată la volan în Baia Mare și vrea să ajungă până în Boiu Mare. Vorbim deci despre o distanţă de vreo 45 de kilometri.

Astfel, un echipaj al Poliției din Șomcuta Mare a reușit să o găsească pe tânără pe raza localității Buciumi. Cu sirenele și semnalele luminoase pornite și după o urmărire ca în filme, polițiștii abia-abia au reușit să o tragă pe aceasta pe dreapta. Fiind testată cu aparatul etilotest, oamenii legii au rămas şocaţi de rezultatul înregistrat: 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Azi-noapte, la ora 00.05, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați de către un bărbat de 29 de ani, cu privire la faptul că o femeie conduce un autoturism fiind sub influența alcoolului. În scurt timp, pe D.N.1C, în localitatea Buciumi, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire al autoturismului în cauză, iar conducătorul autoturismului, neoprind la semnalul de oprire, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe D.N. 1C, la ieșirea din localitatea Buciumi spre comună Valea Chioarului.

La volan a fost identificată o tânără de 24 de ani din Boiu Mare. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la U.P.U. Baia Mare din cadrul Spitalului Județean Dr. Constantin Opriș, unde s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au declarat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Din fericire, tânăra nu a provocat vreo nenorocire, precum s-a întamplat la Iași, când „Văduva neagră” sau Adina Iuliana Ghervase, femeia care a omorât 4 oameni după ce s-a urcat băută la volan.

Bărbat reținut după ce a fost prins băut la volan

În baza aceluiași șir de idei, reiterăm cum poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au prins un bărbat care ar fi condus un autoturism pe un drum public, fiind implicat totodată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Date din anchetă precizează că acesta ar fi acroşat un alt vehicul parcat. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul din Iași bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

De asemenea, și poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit pe raza municipiului Iaşi, un autoturism care era condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, cu viteza de 74 km/h control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere valabil pe teritoriul României.

Din astfel de motive,  precum și cel al tinerei care după o ceartă cu iubitul, s-a urcat băută la volan, polițiștii lansează numeroase campanii menite să oprească acest obicei ai șoferilor de a se urca la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`