Prima pagină » Titlurile zilei » După nopți la rând, petrecute printre șobolani în subsolul unui bloc, această familie din Iași a aflat că Dumnezeu există. A ajuns să stea în apartamentul la care a visat

După nopți la rând, petrecute printre șobolani în subsolul unui bloc, această familie din Iași a aflat că Dumnezeu există. A ajuns să stea în apartamentul la care a visat

17 aug. 2024, 02:00, 10 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

După nopți la rând, petrecute printre șobolani, familia ieșeană Damian a aflat că există Dumnezeu! După ce au fost evacuați dintr-o cameră de cămin din cauza datoriilor uriașe, părinții și cei patru copii au ajuns să stea în niște condiții precare în subsolul unui bloc

Cei mici nici măcar nu își doreau să vadă locul pe care trebuiau să îl numească „acasă”, astfel că vara aceasta, pe timp de caniculă, au dormit prin parcurile din Iași. Dumnezeu le-a pus mâna pe cap în scurt timp.

O familie din Iași a aflat că există Dumnezeu, după ce a dormit nopți la rând printre șobolani

Petronela Damian are vârsta de 32 de ani și are patru copii: de un an și opt luni, de cinci ani, de șase ani și de nouă ani. Tatăl micuților este stâlpul familiei și lucrează la o pizzerie din Iași. În urmă cu șapte ani, bunica acestora a murit, iar camera de cămin pe care o avea a fost ocupată de către familia Damian.

Datoriile pe care le avea bunica celor mici erau foarte mari, astfel că Asociația de Proprietari a dat-o în judecată pe mamă și a câștigat procesul. În luna ianuarie a acestui an, familia a fost evacuată din acea cameră și a mers, pentru scurt timp, într-o chirie.

„Noi am stat într-o cameră de cămin care era a mamei mele, însă a murit, în urmă cu șapte ani, de cancer. Au rămas niște datorii la întreținere, exagerat de mari, care erau mai mari decât costa camera. Am fost dați în judecată de către Asociația de Proprietari și au câștigat procesul, iar anul acesta, în luna ianuarie, am aflat că trebuie să evacuăm camera. În martie, am plecat să locuim în chirie, doar că proprietarul nu stătea în țară și a revenit ulterior. În data de 3 iulie a revenit și dimineață, la ora 09:00, m-a sunat să îmi spună că până la orele 13:00 să eliberăm apartamentul pentru a sta el cu familia”, declară Petronela Damian.

De o lună de zile locuiesc în apartamentul la care au visat

După ce au plecat din chirie, li s-a oferit o cameră la subsolul unui bloc, însă condițiile erau precare. Cei patru copii nu voiau să stea acolo, iar timp de șase nopți au dormit sub cerul liber. Cu mari emoții, au apelat la părintele Dan Damaschin, care le-a oferit un apartament cu două camere în cartierul Glasul Vieții.

„Ni s-a oferit o cameră în subsolul unui bloc, pe o perioadă foarte scurtă, însă condițiile erau groaznice – erau gândaci, șobolani. Era sub orice critică, astfel că acolo am lăsat doar hainele. Copiii nu voiau deloc să stea în acea cameră, iar timp de șase nopți am dormit în parc. Am luat legătura cu părintele Dan Damaschin într-o vineri, iar într-o marți deja aveam casă. Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Avem deja o lună de când ne-am mutat în cartierul Glasul Vieții. Cei mici voiau să doarmă într-un pat curat, își doreau să aibă locul lor unde să își facă temele, iar reacția lor a fost una frumoasă când au văzut că au unde sta. S-au bucurat. Nu voiau să doarmă, pentru că își doreau să exploreze cât mai mult din casă”, mai spune Cătălina Damian.

Părintele Dan Damaschin oferă sprijin familiilor care au mai mult de trei copii și se află în situații deosebite. Acesta a dăruit familiei Damian un apartament dotat corespunzător

„Au rămas pe stradă după ce camera de cămin a fost vândută și recuperată de către cei la care aveau datorii și au ajuns pe stradă. S-au refugiat în subsolul unui bloc, unde erau gândaci, șobolani și nu aveau nici măcar un confort minim, cum sunt multe familii, iar ei au apelat cu tare multe emoții la noi, cu teamă. Noi mai terminaserăm încă un apartament din cartierul Glasul Vieții și așa au ajuns într-un apartament dotat corespunzător, unde cei mici au toate condițiile, ca părinții lor să poată lucra”, declară părintele Dan Damaschin.

Comentarii
  • reclama mascata?

  • Absolut. Popa Damaschin este unul din cei mai prolifici oameni de afaceri din Iași. Nu zic că nu face bine câtorva amărâți așa pt publicitate, însă pe partea ailaltă cașcavalul curge gârlă.
    Și ce să vezi, daca e pe fundație nu plătește parandarat la stat, ci doar la marele alb.
    Oare mai are timp și har pt rânduielile bisericești ?

  • Anonim dar daca nu dădea nimic era mai bine.?de ce nu îi ajuți tu?

  • Sunt ajutati din donații nu din banii părintelui și majoritatea cazurilor sunt niște părinți iresponsabili, leneși și bețivi.E mai ușor să spui o poveste lacrimogenă decât să pui osul la treabă să plătești o chirie sau o rată.

  • Aveți dreptate toți ce v-ați spus părerea. Osul la treabă fă împuțit-o că și aici o să ai de plătit. Eu nu știu cum stăteau într o cameră toți proștii și au făcut atâția proști.

  • Si ca ei sunt jdemii de oameni, dar de ce numai astia ?????

    De munca au auzit astia ??

  • In urma cu șapte ani au moștenit o camera de cămin cu datorii,dar în loc să plătească datoriile,au mai făcut 3 copii.

  • Atit se poate,inmultire necontrolata si cerseala dupa aia. Asa apar prostii

  • Cel fara de pacat sa arune piatra si sa judece!Dumnezeu lucreaza prin oameni,,,,dar si raul la fel!La romani si lucrul drept se stramba in mintea nebunului!

  • Deci au primit în urmă cu 7 ani o cameră de cămin cu ceva datorii de la bunica decedată , s-au mutat acolo tinerii cu un copil pe atunci și ei în loc să se gospodărească acolo , în loc să plătească. Întreținerea acolo , au stat 7 ani în ea și au belit poula mocca fără să plătească nimic 7 ani , au mai turnat 3 copchii și acum bocesc că-i i-au dat afară ? Ăștia își merită soarta , Dumnezeu lucrează prin oameni zice unul mai sus ? Așa este LUCREZĂ ! Prin oameni dar nu pentru lepre !, vezi pilda talantului !, ăștia au primit cadou un talant și și-au băgat p@la în el și în restul celor din jur ! Știm cu toți care a fost pedeapsa inpuțitului slugă rea și necredinciasă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`