Prima pagină » Razboi în Ucraina » După masacrul de la Bucea, preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa ONU: „Suntem interesaţi de o anchetă cât mai completă”

După masacrul de la Bucea, preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa ONU: „Suntem interesaţi de o anchetă cât mai completă”

05 apr. 2022, 08:24,
în Razboi în Ucraina

După ce peste 400 de persoane au decedat doar în masacrul de la Bucea, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski se va adresa ONU marţi, 5 aprilie 2022, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Astfel, şeful de la Kiev a avut un nou discurs în care promitea ca toate crimele de război care au fost comise de soldaţii ruşi vor fi cercetate, iar autorii acestor atrocităţi vor fi identificaţi şi puşi să plătească.

Preşedintele Volodimir Zelenski se va adresa ONU, după ce mai multe masacre au avut loc în Ucraina

Pentru a se identifica autorii crimelor de război din ţară vecina, Ucraina va colabora cu Uniunea Europeană şi mai ales Curtea Penală Internaţională. Volodimir Zelenski a ţinut să afirme că îşi doreşte ca toate rudele persoanelor decedate să afle cine sunt acei oameni care au comis aceste fapte. De asemenea, se doreşte o anchetă deschisă şi transparentă.

Volodimir Zelenski a acuzat regimul preşedintelui Rusiei, Vladimir Puţin, că a organizat o operațiune de „propagandă” pentru a pune la îndoială informațiile potrivit cărora civili ucraineni au fost uciși de forțele sale.

Rusia a negat vehement acuzațiile, caracterizându-le drept „provocări” și afirma că va prezenta Consiliului de Securitate o serie de „dovezi” că forțele sale nu au fost implicate în atrocități.

Reamintim faptul că după masacrul de la Bucea, liderul ucrainean s-a adresat deja prin legături video inclusiv în Congresul SUA, Parlamentul Britanic, Parlamentul European şi Parlamentul României.

„Aș dori să scot în evidență faptul că suntem profund interesați de o anchetă cât mai completă și mai transparentă, ale cărei rezultate vor fi aflate și explicate întregii comunități internaționale”, a menționat Volodimir Zelenski în discursul său video de marți dimineața.

Peste 400 de persoane au decedat în masacrul de la Bucea

Reamintim faptul că ieri în presa internaţională se publicau sute de imagini cu persoane decedate găsite pe stradă, după masacrul de la Bucha. Toţi cei peste 400 de ucraineni au fost băgaţi în saci negri de plastic şi aruncaţi într-o groapă comună pentru a fi îngropaţi. Ministrul ucrainean al Apărării a avut o primă reacţie, după ce s-a deplasat la faţa locului.

„Trebuie să vă duceți în Bucha să vedeți crimele comise de armata rusă. Avem extrem de mult de lucru cu minele. Consider că acesta este un teritoriu foarte murdar. După acest război veți vedea mizeriile și molozul lăsat în urmă de aceste tancuri din Rusia. Și veți mai observa corpurile incendiate ale invadatorilor ruși”, a precizat ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov.

Un locuitor a menționat că în acea zonă s-a produs un adevărat genocid, iar trupele rusești au omorât civili fără milă. De asemenea, bărbatul l-a comparat pe Vladimir Putin cu un Hitler al acestui secol.

„Este un adevărat genocid aici. În Bucha am văzut autoturisme cu oameni care efectiv ardeau înăuntru. Într-un vehicul am văzut chiar trupul unui copil arzând. Este de-a dreptul oribil. Trupele rusești pur și simplu omorau civili. Putin este că un Hitler al secolului 21. Doar omoară oameni, oameni nevinovați, iar rușii sunt naziști. Eu nu cred în negocierile pentru pace. Cred că Putin va continuă războiul”, a declarat un locuitor.

Ţinem să precizăm că această variantă este cea a Ucrainei, Rusia dezmintind aceste acuzaţii. De asemenea, informaţiile nu au putut fi confirmate din surse indenpendente. Reamintim că de-a lungul celor 41 de zile de invazie militară tot mai multe fake news-uri au fost răspândite de site-uri web de propagandă.

Având în vedere faptul că se înregistrează tot mai multe crime de război, președintele Volodimir Zelenski se va adresa ONU pentru a deschide o anchetă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *