Prima pagină » Stiri si curiozitati » După împărtășanie se poate dormi? Ce spun preoții

După împărtășanie se poate dormi? Ce spun preoții

02 mai 2024, 18:27,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Cel mai probabil te-ai întrebat măcar odată după împărtășanie dacă se poate dormi. Ei bine, în continuare vei afla răspunsul la întrebarea ta. Sfânta Împărtășanie, numită și Euharistie, este Însuși Trupul și Sângele lui Hristos, pe care Domnul l-a purtat pe pământ și pe care ni-l oferă în dar tuturor celor ce credem în El și facem voia Lui, spre iertarea păcatelor și viața de veci.

După împărtășanie se poate dormi?

Sfânta Împărtășanie se sfințește numai în timpul Sfintei Liturghii, prin rugăciunea preotului sau arhiereului slujitor, când, prin pogorârea Sfântului Duh, pâinea și vinul, adică Sfintele Daruri ce se aduc pe altar, se prefac în chip tainic și dumnezeiesc în Însuși Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

Preoții recomandă ca în ziua în care te-ai împărtășit să stai treaz. Vrăjmașul poate să te ispitească în vis, iar somnul poate să te pângărească în ziua când te-ai Împărtășit. Așadar, rămâi treaz până la lăsarea serii și dedică timp rugăciunii și lecturii din cărțile sfinte.

Ce nu este indicat să faci după împărtășanie

Procesul Împărtășaniei este cunoscut tuturor creștinilor ortodocși. După o perioadă de post și rugăciune, credinciosul merge la biserică pentru a se spovedi și a primi Sfânta Împărtășanie. Cu toate că în aparență este simplu, acest procedeu este mult mai complex decât pare, dat fiind că în acest timp credinciosul primește și de bucură de energia dumnezeiască.

De asemenea, foarte multe persoane cad în păcat după ce s-au împărtășit, pentru că bucuria primirii acestei binecuvântări îi face să devină lacomi și necumpătați, pierzând astfel acest dar sfânt foarte repede.

După o perioadă de post, mulți credincioși se au tendința de a mânca mai mult decât trebuie după ce se împărtășesc, devenind  lacomi. Astfel, atunci când mâncarea abundă și starea de rău s-a instalat în organism, ai toate șansele să pierzi Sfânta Taină. De aceea, creștinii sunt sfătuiți să mănânce doar atât cât au nevie, adică să mănânce cumpătat, și să nu consume ceva murdar sau spurcat.

Pentru a nu pierde Sfânta Împărtășanie, în ziua în care te-ai împărtășit nu ai voie să scuipi, trebuie să ai grijă la ce și cât mănânci, ca nu cumva să-ți fie rău. Mai mult, preoții spun că după împărtășanie nu se poate dormi și îi îndeamnă pe creștini să nu mănânce decât după două ore de la împărtășanie, deoarece Sfânta Împărtășanie trebuie să aibă timp să lucreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *