Prima pagină » Actualitate » După furtuni și vijelii, vremea se schimbă! Avertizarea emisă de meteorologi
După furtuni și vijelii, vremea se schimbă! Avertizarea emisă de meteorologi

După furtuni și vijelii, vremea se schimbă! Avertizarea emisă de meteorologi

29 iul. 2024, 17:40,
BZI.ro, în Actualitate

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat faptul că, ne putem aștepta la temperaturi caniculare în aproape toată țara, dar, în special seara vom avea parte de vijelii și furtuni puternice. De asemenea, marți. 30 iulie, temperaturile vor fi în scădere, urmând ca începutul lunii august să ne prindă din nou cu temperaturi caniculare.

„Și astăzi un Cod galben valabil pentru 12 județe din partea de sud-vest, sud, a țării, mai precis cea mai mare parte a Munteniei, inclusiv municipiul București. Ne așteptăm la valori între 34 și până la 38 de grade Celsius și indice de disconfort termic ridicat, care va putea depăși și atinge pragul critic de 80 de unități.

Trebuie să menționăm și intensificările de vânt care vor fi de interes în aceste zile. Vorbim de viteze la rafală, în cea mai mare parte a țării, cuprinse între 40-60 km/h, iar în regiunile estice și sud-estice ale țării putem să consemnăm și viteze de peste 65-70 de km/h.

Mâine, o ușoară scădere a valorilor de temperaturi, între 22 și până la 33 de grade Celsius, dar finalul lunii lui Cuptor va aduce din nou temperaturi apropiate de pragul unei zile de caniculă, 35-36 de grade, în special în partea de vest și sud a țării.

Chiar și primele zile din luna august din acest an vor fi caracterizate de valori de 33 și până posibil la 36-37 de grade Celsius, semn că luna august, ultima lună din această vară, va debuta cu o vreme caniculară și este posibil ca fiecare săptămână, dar mai ales săptămânile 5-12, 12-19 august să fie cele mai călduroase din ultima lună din această vară”, a precizat Mateescu, în direct la B1TV.

Atenționare meteorologică: Intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări meteorologice de Cod Galben, care vizează intensificări ale vântului și caniculă, începând cu data de 29 iulie 2024.

Interval de valabilitate: 29 iulie ora 10:00 – 30 iulie ora 22:00

Fenomene vizate: Intensificări ale vântului

Zone afectate: Conform textului

Pe parcursul zilei de luni, 29 iulie, vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării. Marți, 30 iulie, aceste intensificări vor fi mai pronunțate în centru, est și sud-est, precum și în zonele de munte. Se așteaptă viteze ale vântului în general între 40 și 60 km/h.

Interval de valabilitate: 30 iulie ora 06:00 – 30 iulie ora 22:00

Fenomene vizate: Intensificări ale vântului

Zone afectate: Conform textului și hărții

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei. Se prevăd viteze ale vântului între 50 și 60 km/h și pe arii restrânse între 65 și 70 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *