Prima pagină » International » După două zile, Thailanda a renunțat la măsura de a cere turiștilor să prezinte vaccinul anti-Covid

După două zile, Thailanda a renunțat la măsura de a cere turiștilor să prezinte vaccinul anti-Covid

09 ian. 2023, 17:20,
în International

Luni, 9 ianuarie 2023, ministrul Sănătăţii din Thailanda a declarat că ţara va renunţa la măsura de a cere turiştilor să prezinte vaccinul anti-Covid. Anterior, statele UE au votat în favoarea unor teste Covid sistematice pentru călătorii din China înainte ca aceștia să plece spre Europa.

Printre motivele care stau la baza acestei decizii este nivenul suficient de imunizare în China, dar şi la nivel global.

După două zile, Thailanda a renunțat la măsura de a cere turiștilor să prezinte vaccinul anti-Covid

Ministrul Sănătăţii thailandez, Anutin Charnivirakul a menţionat că prezentarea dovezii vaccinării este „incomoda”, de aceea experţii în sănătate au căzut de acord cu propunerea de retragere a noii reguli, care a fost anunţată sâmbăta, 7 ianuarie 2023.

Iniţial, autorităţile au luat această decizie fiind în aşteptarea unul val de turişti din China, acolo unde situaţia epidemică este extrem de gravă.

Acum, şi cei nevaccinaţi vor putea intra în Thailanda fără niciul fel de restricţie.

„Regula ar fi incomodă și greu de pus în aplicare, așa că decizia noastră a fost că ea nu este necesară”, a declarat Anutin Charnivirakul.

Acesta a subliniat că guvernul se aşteaptă la un număr de 7-10 milioane de turişti chinezi.

Thailanda, printre cele mai populare destintii de vacanţa din Asia, se bucura de un flux mare de turişti în vârful sezonului.

În noiembrie 2022, Thailanda a avut 1,75 milioane de turişti, de patru ori mai mult decât pe tot parcursul anului trecut, atunci când zborurile şi intrările în ţară fusese limitate.

Totodată, turiştii din China au reprezentat un segment crucial pentru Thailanda, reprezentant aproape un sfert dintre turiştii anuali înainte de pandemie.

Statele UE au votat în favoarea unor teste Covid sistematice pentru călătorii din China înainte ca aceștia să plece spre Europa

Vă readucem aminte că la începutul acestui an, Statele UE au votat în favoarea unor teste Covid sistematice pentru călătorii din China înainte ca aceștia să plece spre Europa

Totodată, experţii în sănătate au examinat şi alte măsuri propuse de Comisie, aceea de a impune purtarea măştilor pentru pasagerii din China, controlul apelor uzate ale avioanelor şi testarea sporită, cu secvenţiere genomică, pe aeroporturi la sosire, în vederea identificării unor posibile noi variante ale virusului.

„Aceste măsuri ar trebui să vizeze cele mai expuse zboruri şi aeroporturi şi să fie puse în aplicare într-o manieră coordonată (în întreaga UE) pentru a le asigura eficacitatea”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, autorităţile chineze au anunţat că vor renunţa la ultimele restricţii faţă de turişti şi va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intra în ţară, începând din 8 ianuarie 2023.

Autorităţile au luat decizia de a elimina obligativitatea carantinei în contextul în care China se confruntă, la momentul actual, cu una dintre cele mai grele valuri de Covid, în contextul în care situaţia epidemică se degradează pe zi ce trece.

Autorităţile chineze au anunţat pe 7 decembrie 2022 o relaxare a restricţiilor împotriva COVID-19, după ce în mai multe oraşe cetăţenii au organizat proteste violente din cauza restricţiilor prea dure de până acum.

Aşadar, reiterăm faptul că după două zile, Thailanda a renunțat la măsura de a cere turiștilor să prezinte vaccinul anti-Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`