Prima pagină » Actualitate » După denunțurile făcute de Florian Coldea încep plecările din SRI! Generalii Cristian Bizadea și Adrian Ciocârlan și-ar fi scris demisiile

După denunțurile făcute de Florian Coldea încep plecările din SRI! Generalii Cristian Bizadea și Adrian Ciocârlan și-ar fi scris demisiile

29 mai 2024, 12:19,
în Actualitate

Florian Coldea a intrat în vizorul DNA după ce un om de afaceri a făcut un denunț împotriva fostului număr doi din SRI. Imediat după ce unele surse scriu despre faptul că Florian Coldea a început să toarne, în fruntea SRI încep demisiile. Este și cazul generalilor Cristian Bizadea, adjunct al șefului SRI și Adrian Ciocârlan al doilea adjunct care și-au scris de urgență demisiile.

Vă aducem aminte faptul că Florian Coldea a început să toarne după ce a rămas fără protecție. Sunt mulți lideri din USR, partid creație a lui Florian Coldea, care tremură din această cauză.

Generalii SRI Cristian Bizadea și Adrian Ciocârlan și-ar fi scris demisiile după ce Florian Coldea a început să toarne

Se discută intens în spațiul public despre faptul că doar Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt vizați de DNA în timp ce restul rețelei de activi și rezerviști ar rămâne intactă.

Analistul Gelu Vlașin a anunțat în premieră la HardTalk.tv demisia lui Cristian Bizadea, adjunctul șefului SRI. Fost șef de cabinet al fostului șef SRI, Bizadea, la fel ca George Tuta, candidatul PNL la funcția de primar al Sectorului 1, și-a redactat ieri demisia, urmând să fie înaintată președintelui României. Sursele din SRI îl consideră parte activă a rețelei Coldea. Începând cu anul 2001, Bizadea a deținut diverse funcții în Direcția Generală Contraspionaj, inclusiv locțiitor al șefului Direcției și șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare, participând la operațiuni comune cu parteneri interni și externi ai SRI.

Generalul Adrian Ciocârlan, celălalt adjunct, și-ar fi redactat, de asemenea, demisia, conform a trei surse din sistemul de informații. Plecarea celor doi este văzută ca un semn al curățării statului de influențele negative ale unei rețele de criminalitate politică și economică.

Un prieten apropiat al Ordinului de Saint Hubert, unul dintre cele mai vechi ordine catolice, ne-a povestit recent despre un colonel român de 45 de ani, stabilit în Austria, care dorea să se alăture confreriei. I s-a explicat că doar aristocrații sunt acceptați în Ordin. Colonelul a oferit un milion de euro, dar i s-a spus că noblețea nu se cumpără astfel. Dezamăgit, colonelul a plecat.

Nu ne interesează membrii ordinelor, ci corupția rețelei. Acești oameni ajung la putere cu gândul la control și îmbogățire rapidă. Recent, am citit declarația de avere a lui Eduard Hellvig. A părăsit SRI cu o datorie de aproape două milioane de lei, la un IFN din Cluj, rambursabilă până în 2050. Ce nu înțelegem este cum Hellvig a ieșit sărac și cinstit, în timp ce George Tuta, fostul său asistent, a acumulat rapid aproximativ 500.000 de euro din poziția sa de ofițer de administrație? Ceva nu se leagă, cum ar spune bunica.

USR tremură după ce Florian Coldea a început să facă denunțuri

Nu sunt singurii din sistem care tremură după ce Florian Coldea a început să facă denunțuri. USR-ul, partid creat de Florian Coldea și parte din sistem este sub lupă. Liderii formațiunii politice sunt îngroziți la gândul că sistemul este șubred și nu mai au puterea pe care o aveau în urmă cu câțiva ani. Vorbim despre Dan Bârnă, despre Allen Coliban și mulți alții.

Sub pseudonimul „Comandantul Suprem”, Coldea a furnizat zeci de pagini de denunțuri, în care sunt menționați Coliban, familia Clem, inclusiv consoarta Camelia și sora arhitectă, Miron Adriana, și prietenul din liceu al lui Coliban, Bogdan Ciungara.

Bogdan Ciungara este asociat în Swiss Hotel cu fostul general Ionaș Alexandru, conform informațiilor vehiculate de presa locală din Brașov de ceva vreme.

Situația devine și mai complexă când descoperiți că asociatul lui Coldea în diverse firme este Iulian Aitean, unul dintre ofițerii implicați în aducerea lui Radu Mazăre din Madagascar. Iulian Aitean, și el originar din Brașov, este fiul generalului Ionaș Alexandru.

Așadar, demisiile generalilor Cristian Bizadea și Adrian Ciocârlan sunt primele. Este de așteptat ca în timp ce Florian Coldea mai scrie denunțuri să cadă și alte capete din SRI și din USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *