Prima pagină » Actualitate » După demisia managerului de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unitatea medicală are un nou director
După demisia managerului de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unitatea medicală are un nou director

După demisia managerului de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unitatea medicală are un nou director

12 aug. 2024, 17:00,
în Actualitate

După demisia managerului de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unitatea medicală are un nou director. Noul șef lucrează de peste 20 de ani în spitalul Sfântul Pantelimon, iar de mâine va ocupa scaunul de manager.

Este vorba despre Răzvan Jitianu medic primar chirurgie generală și coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Noul manager lucrează de peste 20 de ani la Spitalul Sf. Pantelimon

Vorbim de un cadru medical care lucrează în acest spital de mai bine de două decenii.

Două luni va sta interimar în funcție, până când va fi găsit un nou manager. Postul de director medical rămâne, însă, vacant. Asta după ce 11 medici au refuzat funcţia.

Aceste schimbări au loc după, cum bine știm, fostul manager Bogdan Socea și-a anunțat demisia săptămâna trecută. Iar vineri, ministrul Sănătății a luat act de cererea sa.

Sunt primele demisii după scandalul șocant de la Spitalul Pantelimon. Doi medici au ajuns în spatele gratiilor, sub acuzația de omor calificat cu premeditare. Ar fi redus intenţionat dozele de noradrenalină pacienţilor pentru a-i lăsa să moară.

Cadrele medicale, acuzate de de reducerea intenționată a dozelor de noradrenalină și oxigen

Potrivit referatului procurorilor, doctorițele acuzate în acest caz sunt suspectate de reducerea intenționată a dozelor de noradrenalină și oxigen la pacienții aflați în stare critică.

Aceste acuzații au declanșat o anchetă amplă, în cadrul căreia urmează să fie audiați mai mulți martori-cheie.

În urma acestor acuzații, fostul manager al unității medicale, medicul Bogdan Socea, și-a dat demisia.

El și-a anunțat decizia în data de 9 august, după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a cerut acest lucru.

Tot vineri, el a publicat și un mesaj pe rețelele de socializare.

„Spitalul nostru se află în centrul unui scandal major. Înțelegem pe deplin gravitatea situației și impactul negativ pe care acesta îl are asupra familiilor pacienților și asupra încrederii comunității în sistemul de sănătate. (…) Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” rămâne dedicat furnizării de servicii medicale de calitate și sigure pentru toți pacienții noștri. Înțelegem importanța accesului la îngrijire medicală de urgență și ne străduim să îmbunătățim continuu standardele noastre de practică medicală. În lumina solicitării domnului Ministru al Sănătății, Prof. Dr. Alexandru Rafila, a Primului-Ministru și a circumstanțelor recente, îmi prezint demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” București, pentru a sprijini eforturile comune de restabilire a încrederii publicului în această instituție.”, a scris pe Facebok medicul Bogdan Socea, vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024