Prima pagină » Titlurile zilei » După crima din căminul C4, Târgușor Copou, studenții încă sunt îngroziți. Ce decizie a luat conducerea Universității „Cuza”

După crima din căminul C4, Târgușor Copou, studenții încă sunt îngroziți. Ce decizie a luat conducerea Universității „Cuza”

25 sept. 2024, 02:00, 3 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

În această toamnă, se împlinesc 9 ani de când a avut loc crima teribilă care a îngrozit Iașul în căminul studențesc C4 din Târgușor Copou. Aurelian Giosan și-a înjunghiat doi colegi de cameră, unul dintre aceştia nemaiputând fi salvat

Camera 49, în care s-a întâmplat crima, a devenit magazie la inițiativa conducerii Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași, imediat după ce a avut loc crima. Studenții au refuzat să mai locuiască în camera respectivă.

După crima din căminul C4, din Târgușor Copou, studenții încă sunt îngroziți

Anul acesta, respectiv în data de 9 noiembrie 2024, se împlinesc 9 ani de când Aurelian Giosan și-a înjunghiat cu sânge rece doi colegi de cameră. Casian Harpă a supraviețuit după ce a fost înjunghiat de aproximativ 20 de ori, însă Victor Nour a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, neavând șansa să se apare. Cei doi studenți dormeau în momentul în care criminalul a năpustit asupra lor. După ce i-a înjunghiat, Aurelian Giosan le-a dat foc la paturi și a fugit, fiind prins la scurt timp și negând acuzațiile.

Imediat după crimă, studenții din cămin au cerut să fie mutați în alte locații, iar conducerea UAIC a decis să transforme locul crimei în magazie deoarece nimeni nu a mai vrut să locuiască în camera respectivă.

„Camera 49 a fost transformată în magazie întrucât studenții nu mai voiau să locuiască acolo din cauza crimei. A fost transformată imediat după acel eveniment”, au declarat pentru reporterii BZI reprezentanții UAIC.

Am întrebat reprezentanții UAIC dacă camera în care a avut loc crima va mai putea fi locuită vreodată de către studenți.

„Deocamdată, nu se știe. Tot în căminul C4, 3 camere, în care a fost bibliotecă și erau neutilizate, s-au transformat în 2 camere de 4 locuri și una, de 2 locuri, în total, 10 locuri. De asemenea, un vestiar a fost transformat într-o cameră de 2 locuri. Au fost create astfel 12 locuri suplimentare”, au spus reprezentanții UAIC.

Studenții încă sunt bântuiți de crima teribilă

Alexandra este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Fizică din cadrul UAIC și locuiește în căminul C3. Tânăra a auzit de la colegi de ceea ce s-a întâmplat în anul 2015.

„Am auzit de ce s-a întâmplat în căminul C4, dar nu cred că studenții se feresc neapărat să locuiască acolo din cauza asta. Condițiile din acel cămin nu sunt foarte bune, nu a fost renovat de foarte mult timp și nici nu sunt băi în cameră. Am avut și colegi care au stat în acel cămin și au aflat repede ce s-a întâmplat acolo, așa se duce informația mai departe. Eu cred că nimeni nu ar fi vrut să stea într-o cameră unde a avut loc o crimă, iar din acest motiv, a fost transformată în magazie”, declară Alexandra, studentă la UAIC.

În cadrul recenziilor căminului C4, de pe Google, o persoană a comentat faptul că acest cămin ar fi trebuit să fie închis și renovat.

„Un cămin care trebuia închis și renovat, acolo, a fost o crimă”, se arată în recenziile de pe Google.

A mai fost găsită o recenzie asemănătoare.

„Încă se mai poate simți sângele crimei de la camera 49, etajul 1”, se mai arată în cadrul recenziilor de pe Google.

Aurelian Giosan a fost condamnat în anul 2017 la închisoare pe viață. Crima care a îngrozit Iașul încă îi bântuie pe studenții care locuiesc în căminul C4 din Târgușor Copou. În data de 9 noiembrie 2024, se vor împlini 9 ani de la tragicul eveniment.

Comentarii
  • 🌈 Miha - Mihaela

    Alexandra care este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Fizică din cadrul UAIC și locuiește în căminul C3 nu ar trebui sa se mai teamă de fantomele celor morți in căminele UAIC in decursul timpului, căminul a fost sfințit de o „mână” de seminariști. 🙃
    Doar că, in timpul nopții
    ( exact după ora 00:00, la dușuri, in caminul C3, se aud fantomele venite de la alte cămine, fantome care „face” lucruri necuviincioase, lucruri neplăcute sfinților părinți)😋
    Morala: daca esti studentă in Iași și stai in C3 atunci e musai să stai incuiată in cameră pe timpul nopții iar „treaba mare” trebuie facută la oliță pt că la baie& dușuri este locul unde sălăsluiește necuratul (nici măcar paza nu indrăznește să verifice acolo, le e frică să nu fie posedați …și să rămână cu sechele in urma celor văzute acolo).🤭
    P.s: felicitari pt. articol, e super fain.
    In C3/ C4,etc nu de fantome se tem studenții ci de
    gân(dacii) prezenți peste tot🪳

  • sfestania si sfintirea casei

    nu au auzit de preot, de sfintire de locuinta? tineretul asta numai are nici o treaba cu biserica. va de parintiii, bunicii si strabunicii nostrii, numai are cine sa faca pomeniri, colive, parastase cu tineretul ce vine din urma. generatiile din 1980 incoace numai au nici o treaba cu cele sfinte. rar, ra, mai dai de tineri cu legare de biserica.

    • Și ce părere are Dumnezeu despre analfabetismul tău ? De ce te-a creat bătut în cap? 🤔

      Să-l întrebi pe preotul la care mergi, care, apropo, probabil are 20 de copii și 3 amante 🙃

      Biserica este un loc care generează bani de pe urma fraierilor ca tine. Nimic altceva. De-asta nu ești un om bun sau inteligent, la biserică te-nvață numai să dai bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024