După ce s-a iubit o noapte cu o minoră la Iași, i-a plăcut atât de mult încât i-a povestit și soției experiența! „Facem pușcărie și asta e”

28 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Doi tineri din satul Boureni, comuna Balș, județul Iași, au fost condamnați la ani grei de închisoare, fiind puși sub acuzația de trafic de minori. Dănuț Valentin Moroșanu și Andrei Liviu Bîncă au abuzat, în vara anului 2020, trei minore, șantajându-le și obligându-le să-și vândă trupurile contracost. Se pare că indivizii au profitat, în primă fază, de drama unei tinere de doar paisprezece ani pe care unul dintre ei a cunoscut-o pe Facebook. Mai mult, capul rețelei își ținea la curent cu activitățile sale și soția cu care se afla în proces de divorț

Fata, A.M. (14 ani), avea deseori certuri cu tatăl care consuma alcool, povestindu-i lui Moroșanu prin ce trecea. Ulterior, după o discuție aprinsă cu tatăl, adolescenta a mers la el acasă, loc ce avea să devină spațiul unei veritabile bande de proxeneţi. Amenințată cu bătaia, fata a petrecut noaptea în compania celor doi. A fost filmată şi apoi şantajată cu postarea imaginilor pe rețelele de socializare.

În zilele următoare, A.M. a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu încă şase prieteni de-ai celor doi. Costul unui act sexual varia între 50 şi 70 de lei, iar majoritatea clienților proveneau din Târgu Frumos. Liviu Andrei Bîncă se ocupa de transport.

Prin intermediul victimei, portofoliul s-a extins cu încă două minore, V.L.E. (14 ani) şi M.I.A. (13 ani). Fetele erau găzduite acasă la Moroşanu, unde se desfătau cu ele. V.L.E. a ajuns să practice prostituția printr-o întâmplare. Se lovise puternic la braţul drept, dorea să meargă la spital, la Târgu Frumos, dar, în loc să cheme ambulanţa, a cerut sprijin proxenetului care, înainte de toate, a închis-o cu forța în casă.

Mascat DIICOT

Moro;anu a fost condamnat la doisprezece ani de închisoare

Adolescente obligate să se prostitueze

Catuse pe masa

Victimele erau amenințate și bătute dacă se opuneau

Dănuț Andrei Moroșanu și Liviu Bîncă au racolat mai multe minore după ce, inițial, au constrâns o tânără naivă să practice prostituția.

A.M. (14 ani) discuta cu Moroșanu pe Messenger, iar, într-o seară, după o ceartă cu tatăl, aceasta a decis să plece de acasă, ajungând la individ.

„A intrat în camera în care se afla aceasta, spunându-i că vrea şi el să facă ceva cu ea, însă persoana vătămată a refuzat, moment în care, urmare a ameninţărilor proferate de inculpatul, prin care i-a spus că «o pocneşte», dacă nu întreţine relaţii sexuale, s-a conformat solicitării, astfel că inculpatul a întreținut un raport sexual complet cu minora, după acest moment fiind dusă acasă de cel care a mers iniţial cu inculpatul pentru a o lua pe minoră. Următoarea zi, i-a trimis persoanei vătămate o fotografie în care aceasta era la bustul gol, deasupra sa fiind un bărbat a cărui faţă nu se vedea, poza fiind editată, fiind, totodată, ameninţată de către inculpat, spunându-i: «dacă nu faci ce vreau eu, poza asta o să ajungă la părinţii tăi sau o voi pune pe Facebook»”. Ca urmare a acestui aspect, inculpatul a chemat-o pe persoana vătămată care, fiind sub o puternică stare de temere cauzată de ameninţarea inculpatului, s-a conformat, fiind dusă la locuinţa inculpatului, unde, ulterior, a venit şi prietenul său. După ce au consumat băuturi alcoolice, au întreţinut relaţii sexuale cu persoana vătămată, aceasta din urmă dormind la locuinţa lui, fiind dusă a doua zi acasă, cu maşina, de prietenul inculpatului”, precizau anchetatorii.

Astfel, la intervale de 2-3 zile, fata ajungea la locuinţa din Boureni, unde a întreţinut relaţii sexuale cu cei doi, sub ameninţarea distribuirii materialelor pornografice şi pentru că îi era frică să nu fie bătută.

Soția proxenetului știa toată povestea

În timpul anchetei, au fost găsite mai multe conversații între Moroșanu și soția cu care avea un copil și cu care se judeca pentru custodie. Se pare că individul se lăuda cu „afacerea sa de succes”, racolând încă două minore.

„Are în vedere instanţa şi faptul că organele de urmărire penală au identificat o discuție purtată pe Messenger, în care inculpatul îi scrie utilizatoarei contului (fosta soție a inculpatului), la data de 07.07.2020: „Eu cu Bîncă f…m și ne asumăm. Facem pușcărie și asta e” (vol. 98 verso), „Da, frate, ăsta îs eu, am c…e la stradă”, adăugau anchetatorii.

Precizăm că taximetristul Bîncă avea un program din ce în ce mai încărcat. El se ocupa şi de achiziţionarea prezervativelor pentru clienții fetelor, fiind plătit cu 2,5 lei/km şi 25 de lei pentru ora de aşteptare. Fetele prestau chiar şi pe bancheta din spate a taxiului oprit la marginea câmpului de lângă oraş.

Loganul său galben era urmărit de investigatori, ulterior căpătând și el calitatea de inculpat.

Condamnați la închisoare pentru trafic de minori

 Tanara cu capul pe brate

Soția  proxenetului știa toată povestea

În iulie 2020, banda a fost destructurată după o acţiune în forţă a poliţiştilor de la BCCO şi a procurorilor de la DIICOT. Au fost efectuate opt percheziţii domiciliare, ridicându-se, în vederea analizării, 17 telefoane mobile, 7 stick-uri, un laptop, un PC şi mai multe carduri micro SD. SMS-urile, filmările şi mesajele au fost probe de necontestat.

Moroşanu a încercat să inducă în eroare anchetatorii, spunând că, în perioada invocată, ar fi fost la lucru în Marea Britanie. Şi-a convins naşa şi mătuşa să depună mărturie în acest sens, dar n-a mai adus şi altă probă. Apoi, a susţinut că victimele au făcut sex de bunăvoie.

Magistraţii nu i-au luat în considerare poveştile, primul fiind condamnat la doisprezece ani de închisoare. Cel de-al doilea, stabilit, între timp, în Anglia, a luat doar cinci.

Comentarii
  • Proxenetii astia de carton n-au viata prea buna la puscarie. Si daca prind regim deschis sau semi-deschis, baietii veseli stau geana pe ei. Una sa ai bucati majore la strada si alta este sa ai minore. Au crezut taranii ca fac afaceri, na poftim, afaceri banesti au facut si acum rup puscaria in doua.

  • Valentin-Ionascu Dumitriu, medic (profesie), iesean, 61 de ani

    Cel mai probabil la apel o sa primeasca cu suspendare sau o pedeaspa mai mica, nu e primul caz.

    Acum vreo 3 ani un proxenet de minore a primit 4 ani si fiindca erau conditii nasoale la puscarie a reusit sa primeasca de la CEDO – drepturile omului un aviz favorabil pentru despagubiri de la statul roman.

    Imi aduc aminte de vreo 2 milioane de euro, asta prin 2019 parca.

    Deci sunt tot felul de „stiri” bomba cu astfel de indivizi, multe primesc cu suspendare (totusi) si se reapuca de aceleasi fapte pana sunt prinsi iar….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *