Prima pagină » National » După ce negocierile au eşuat, Ionuț Moșteanu (USR) le transmite un mesaj de forţa celor din PNL! Ar putea forma un Guvern minoritar
După ce negocierile au eşuat, Ionuț Moșteanu (USR) le transmite un mesaj de forţa celor din PNL! Ar putea forma un Guvern minoritar

După ce negocierile au eşuat, Ionuț Moșteanu (USR) le transmite un mesaj de forţa celor din PNL! Ar putea forma un Guvern minoritar

14 oct. 2021, 11:51,
BZI.ro, în National

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvând al USR a transmis un semnal de forţă pentru PNL. Declaraţiile vin în contextul în care negocierile de miercuri cu PNL și UDMR au eşuat. Moșteanu consideră că Dacian Cioloș ar putea forma un Guvern minoritar.

Pe de altă parte, menţionat că nu ştie dacă Dacian Cioloș a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre negocierile care au eșuat miercuri.

USR ar putea forma un Guvern minoritar dacă PNL nu va mai dori negocieri, susţine Ionuț Moșteanu

În conferinţă de presă susţinută de Ionuț Moșteanu s-a transmis un mesaj clar pentru cei din PNL și UDMR. Purtătorul de cuvânt a precizat faptul că dacă negocierile se vor menţine pe același trend, Dacian Cioloș ar putea forma un Guvern minoritar:

„Am convocat Comitetul politic pentru sâmbătă. Comitetul decide programul de guvernare și lista cu cei care o să fie în minister. În cazul în care negocierile eșuează, România trebuie guvernată. Domnul Cioloș trebuie să guverneze. Dacă negocierile eșuează o să venim cu un guvern aprobat de Comitetul politic la începutul săptămânii viitoare. Fac un apel la toate partidele că România trebuie guvernată, un apel la responsabilitate”, a spus Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR.

Moșteanu nu ştie dacă Dacian Cioloș a mai vorbit cu președintele Klaus Iohannis pe tema negocierilor care au eșuat:

„Nu știu dacă Dacian Cioloș l-a informat despre stadiul negocierilor, dar vor comunica. Când președintele desemnează un premier, se creează un parteneriat și atunci comunică. Cred că-l va suna, dacă așa a zis, îl va suna”, a spus ionuț Moșteanu.

Care ar putea fi noul Guvern dacă se va ajunge la o variantă minoritară

Conform surselor politice, Dacian Cioloș are deja o listă cu miniştri pe care i-ar propune în cazul în care va fi nevoit să negocieze un Guvern minoritar. Lista conţine nume vechi care au mai fost în Executivul trecut dar şi nume noi, surpriză:

  • Dacian Cioloș – Prim-ministru
  • Dan Barna – vicepremier și ministru de externe
  • Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă – Ministru al Sănătății
  • Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor
  • Cristian Ghinea – Ministrul fondurilor Europene
  • Cristina Prună – Ministrul Economiei/Energiei
  • Stelian Ion – Ministrul Justiției
  • Dragoș Pâslaru / Oana Țoiu – Ministrul Muncii
  • Claudiu Năsui / Anca Dragu – Ministrul Finanțelor
  • Ștefan Pălărie – Ministrul Educației
  • Dragoș Tudorache – Ministrul Administrației și Internelor
  • Ionuț Moșteanu – Ministrul Dezvoltării
  • Iulian Bulai – Ministrul Culturii
  • George Cățean – Ministrul Agriculturii

Premierul desemnat Dacian Cioloș, eșec în negocierile cu UDMR și PNL

Miercuri a avut loc o şedinţă pentru posibila refacere a coaliţiei. Așadar, premierul desemnat s-a întâlnit cu Florin Citu şi Kelemen Hunor pentru a găsi o variantă prin care atât PNL cât şi UDMR să vină în sprijinul celor de la USR. Totuşi, după o oră de negocieri, Dacian Cioloș a anunţat că nu s-a ajuns la nicio concluzie:

Le-am spus că acesta este obiectivul, în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare atât pentru gestionarea pandemiei, cât și pentru gestionarea creșterii prețurilor la energie, dar și începerea implementării PNRR, care aduce și bani în economie, dar are acolo și reforme care sunt importante pentru întărirea statului. Asta este prima prioritate. spunea Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *