Prima pagină » National » După ce mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi cu bestialitate de mafia lemnelor, ministrul Mediului, Tanczos Barna anunță amenzi colosale date în acest an
După ce mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi cu bestialitate de mafia lemnelor, ministrul Mediului, Tanczos Barna anunță amenzi colosale date în acest an

După ce mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi cu bestialitate de mafia lemnelor, ministrul Mediului, Tanczos Barna anunță amenzi colosale date în acest an

22 sept. 2021, 13:02,
în National

Până nu de curând, o prezență mai degrabă subtilă în spaţiul public, ministrul Tanczos Barna pare că ” s-a trezit” după ce în presă a apărut cazul jurnaliştilor bătuţi cu bestialitate de mafia lemnelor. Altfel spus, ministrul Mediului a anunţat faptul că au fost date amenzi colosare de la începutul anului.

Vă aducem aminte faptul că doi jurnalişti şi un activit de mediu au fost bătuţi cu bestialitate pentru că filmau un documentar prin care expuneau mafia lemnelor din Suceava.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță amenzi colosale de la începutul anului

Conform comunicatului emis de ministrul Mediului, de la începutul anului au fost aplicate amenzi în valoare totală de 6,2 milioane de lei. Acestea au rezultat controalelor pe care inspectorii le-au făcut la nivel național.

„Amenzi de peste 6.200.000 lei în urma controalelor realizate în primele șase luni ale acestui an în cadrul activității de pază și control din sectorul silvic, la nivel național”, anunță, miercuri, pe Facebook, Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

El precizează că au fost efectuate peste 99.700 de controale, în urma cărora au rezultat 11.877 mc material confiscat fizic, 5.424 mc material confiscat valoric, 2.853 infracţiuni constatate, 51.853 mc rezultați din tăieri fără drept de arbori, 24.115.667 lei – valoarea prejudiciului din tăieri fără drept de arbori și 3.553 contravenții.

„Totodată, au fost verificate 2.104 sesizări și au fost semnalate 22 de cazuri privind insultarea, agresarea și ultragierea personalului silvic. Controalele au fost realizate de personalul cu atribuții de control din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, din cadrul Gărzilor Forestiere, a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, dar și prin personalul silvic cu atribuții de control din cadrul ocoalelor silvice de regim”, adaugă Tanczos.

Mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi cu bestialitate în Suceava

Jurnaliştii Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu dar şi un activist de mediu au fost pur şi simplu bătuţi de hoţii de lemne din Suceava. Se pare că aceştia filmau un reportaj despre cum hoţii fură lemne iar într-un moment, la fața locului au ajuns 20 de persoane care i-au atacat cu bâte şi topoare pe aceştia. Mihai Dragolea a căzut într-o râpă după atacul grupului cu bâte și topoare și a reușit să fugă și să anunțe la 112.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență. Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, a transmis Greenpeace România pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *