Prima pagină » Local » După ce i-a fost preluat coletul, a murit! Șoferul autobuzului a primit închisoare cu suspendare

După ce i-a fost preluat coletul, a murit! Șoferul autobuzului a primit închisoare cu suspendare

17 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un ieșean acuzat de ucidere din culpă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. La data de 29 octombrie 2017, un șofer de autobuz de pe ruta Iași-Dolhești a călcat un bărbat ce îl oprise pentru a-i da un colet care trebuia să ajungă la o altă cunoștință. Se pare că șoferul nu s-a asigurat, fiind concentrat pe faptul că mai urcase un pasager în vehicul. Victima în vârstă de 68 de ani a murit la scurt timp, familia cerând, ulterior, daune

Pedeapsă cu suspendare pentru un șofer care, vrând să facă bine, a călcat un bărbat cu autobuzul. Victima i-a făcut semn conducătorului să oprească pentru a-i da o geantă, deși în acel loc nu era stație. Acesta a oprit, a luat pachetul și a pornit fără a se asigura și fără a urmări în ce direcție a luat-o bărbatul. Apoi, uitându-se în oglindă, a observat că cineva era căzut la pământ.

După ce a predat coletul, a murit

 Accident autobuz

Șoferul autobuzului a primit închisoare cu suspendare

La data de 29 octombrie 2017, un bărbat și-a pierdut viața după ce l-a întâmpinat pe șoferul autobuzului Iași-Dolhești pentru a-i oferi o simplă geantă pe care o trimitea unei cunoștințe. După ce a trecut de o cale ferată care intersecta șoseaua, a observat o persoană care i-a făcut semn să oprească.

„Cu toate că nu era staţie pentru mijloace de transport în comun, conducătorul auto a oprit autobuzul şi, în urma discuţiei cu persoana care i-a făcut semn, a preluat de la aceasta un bagaj pentru a-l transporta la Iaşi.

Inițial, inculpatul a declarat că a coborât din autobuz, s-a deplasat în partea laterală stânga a acestuia, a deschis trapa de acces pentru cala de bagaje, a preluat o geantă, punând-o în cală, după care a închis trapa.

Ulterior, s-a deplasat împreună cu persoana de la care a preluat geanta către spatele autobuzului, l-a înconjurat, după care s-a urcat la volan, fără a mai urmări ce face persoana de la care a luat geanta.

Totodată, a precizat că s-a pus în mişcare, iar după câţiva metri, uitându-se în oglinda retrovizoare stângă, a observat o persoană căzută pe carosabil. A oprit imediat, a constatat starea acesteia, sunând apoi la 112”, precizau magistrații ieșeni.

Condamnat la închisoare cu suspendare

Politia, nu treceti

Familia victimei a cerut daune morale

La aproape trei ani de la gravul accident, magistrații ieșeni au decis ca individul să nu fie privat de liberate, ci obligat să plătească daune morale, dar nu numai.

„Pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. (1) și (2) Cod penal (faptă săvârșită la data de 29.10.2017).

În temeiul art. 67 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară, constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a) şi lit. b)  Cod penal, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 2 ani.

Inculpatul trebuie să plătească părții civile: soției victimei, suma de 5.470 de lei, cu titlu de daune materiale, și suma de 120.000 de lei, cu titlu de daune morale, sume care vor fi actualizate cu dobânda legală şi cu rata inflaţiei de la data rămânerii definitive a hotărârii și până la achitarea integrală a prejudiciului; fiului victimei, suma de 60.000 lei, cu titlu de daune morale, sume care vor fi actualizate cu dobânda legală şi cu rata inflaţiei de la data rămânerii definitive a hotărârii și până la achitarea integrală a prejudiciului; fiului victimei, suma de 60.000 de lei, cu titlu de daune morale, sume care vor fi actualizate cu dobânda legală şi cu rata inflaţiei de la data rămânerii definitive a hotărârii și până la achitarea integrală a prejudiciului”, au adăugat magistrații ieșeni.

La vremea aceea, în cazul bătrânului care a murit, agenţii de poliţie sosiţi la faţa locului au procedat la examinarea autobuzului, ocazie cu care au constatat că suprafeţele caroseriei din material metalic erau acoperite cu praf, fără ca acestea să fie întrerupte sau şterse.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *