Prima pagină » International » După ce elicopterul său s-a prăbușit, un fost campion la biatlon, a sfârşit în ghearele urşilor din Kamceatka

După ce elicopterul său s-a prăbușit, un fost campion la biatlon, a sfârşit în ghearele urşilor din Kamceatka

21 iul. 2022, 15:23,
BZI.ro, în International

Un fost campion mondial la biatlon și doi oameni de afaceri ruși au murit în peninsulă Kamceatka. După ce elicopterul la bordul căruia se aflau s-a prăbușit, la manșa aparatului aflându-se Igor Malinovski, în vârstă de 25 de ani, de cinci ori campion mondial de biatlon la juniori, aceştia au sfârşit în ghearele urşilor.

Cu o carieră sportivă impresionantă, dar afectată de restricțiile în vigoare în timpul pandemiei, Igor s-a recalificat, lucrând la firma tatălui său, Vladimir Malinovski, ca pilot pentru turiștii interesați de peisajele spectaculoase și sălbatice din Kamceatka.

fost campion la biatlon

Fost campion la biatlon, a sfârşit în ghearele urşilor din Kamceatka

Un fost campion la biatlon a sfârşit în ghearele urşilor din Kamceatka

Cei doi pasageri ce se aflau în elicopter cu fostul campion la biatlon, erau Zoia Kaigorodova, proprietara unei companii de cosmetice, și Serghei Kolesniak, 39 de ani, director executiv la compania de telefonie mobilă Tele2. Zborul se dorea a fi unul de agrement și a fost organizat de Kaigorodova, cursa costând echivalentul a aproximativ 5.000 de euro. Sursele media internaţionale notează că prăbușirea s-a produs în data de 16 iulie.

Din cauza condițiilor de zbor nefavorabile, comunicațiile cu elicopterul s-au întrerupt înainte de tragedie. O zi mai târziu, salvatorii au descoperit epava carbonizată a elicopterului Robinson în Valea Gheizerelor din Kamceatka, la circa 13 kilometri de vulcanul Uzon. Fotografii ce au fost realizate la fața locului arată rămășițe metalice contorsionate și pământ ars la locul impactului.

„Din păcate, nici unul dintre cei oameni aflați la bord nu a supraviețuit”, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Autoritățile locale au declanșat o anchetă privind cauzele prăbușirii, care a avut loc în condiții de vreme rea.

Sursele media au relatat că rămășițele turiștilor morți au fost târâte departe de locul prăbușirii de urșii prezenți din abundență în această zonă din estul îndepărtat la Rusiei. Este precizat că regiunea este renumită pentru prezenţa urșilor bruni într-un număr destul de mare. Este estimat faptul că în Kamceatka trăiesc între 10.000 și 14.000 de astfel de urși, pe o suprafață comparabilă cu a statului american California.

În mod normal, aceste animale mănâncă pești, plante, insecte și animale mici iar oamenii nu fac parte din „meniul” lor. Cu toate acestea, fiind prădători oportuniști, urșii profită însă la maximul de tot ce ar putea conta ca hrană în jurul lor, aceasta fiind, probabil, explicația pentru care au târât și sfârtecat cadavrele celor din elicopter.

elicopter prabusit in Kamceatka

Din cauza condițiilor de zbor nefavorabile, comunicațiile cu elicopterul s-au întrerupt înainte de tragedie

Cinci oameni au murit în Italia după ce un elicopter s-a prăbușit

Într-o altă ordine de idei, amintim faptul că luna trecută, cinci persoane au fost găsite decedate și au fost date dispărute după prăbușirea unui elicopter în Italia. Potrivit agenției italiene ANSA, elicopterul decolase joi, 9 iunie, din localitatea Lucca, situată în regiunea Toscana, și se îndrepta spre orașul Treviso, din regiunea Veneto, aflată în nordul țării.

La un moment dat, aparatul de zbor a dispărut de pe ecranele radar în timp ce survola o zonă deluroasă și împădurită, în condiții meteorologice dificile.

La bordul elicopterului se aflau șapte persoane, printre care patru oameni de afaceri turci care lucrau pentru compania Eczacibasi Consumer Products şi care participaseră la o expoziție.

Doar că de această dată, după ce elicopterul său s-a prăbușit, un fost campion la biatlon, Igor Malinovski, a sfârşit în ghearele urşilor din Kamceatka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *