Prima pagină » National » După ce a văzut pozele cu fata atacată de urs, un europarlamentar român cere public Parlamentului României să adopte „de îndată o legislație care să permită împușcarea urșilor”
După ce a văzut pozele cu fata atacată de urs, un europarlamentar român cere public Parlamentului României să adopte „de îndată o legislație care să permită împușcarea urșilor”

După ce a văzut pozele cu fata atacată de urs, un europarlamentar român cere public Parlamentului României să adopte „de îndată o legislație care să permită împușcarea urșilor”

12 iul. 2024, 23:59, 2 ,
în National

Toți așa zișii iubitori de animale ar trebuie să fie obligați să își pună pozele cu fata atacată de urs în dormitor, transmite revoltat europarlamentarul Daniel Buda, lider PNL Cluj.

Liberalul solicită legi clare, prin care numărul de urși să fie adus la unul optim pentru pădurile actuale din România.

„Moartea în chinuri a tinerei de pe Jepii Mici trebuie să trezească la realitate toți decidenții politici, iar ONG-urile protectoare să nu piardă ocazia să tacă sau, în cel mai bun caz, să își ceară dizolvarea la tribunalele competente. Este inadmisibil și rușinos ca după ani de zile în care se dezbate această problemă, să fim în situația în care, pe un traseu turistic utilizat de mii de oameni anual, să avem parte de asemenea atrocități”, a transmis revoltat Daniel Buda.

Măsuri solicitate de Daniel Buda

Acesta solicită Parlamentului României să adopte o legislație care să permită împușcarea urșilor.

„Cer public Parlamentului României să adopte de îndată o legislație care să permită împușcarea urșilor până la aducerea lor la un număr optim pentru pădurile din România.

Schimbările climatice au determinat o creștere alarmantă a numărului de exemplare din cadrul acestei specii.

România deține peste jumătate din populația de urși la nivel european și, din păcate, niciun stat membru nu și-a manifestat disponibilitatea de a reloca măcar un urs pe teritoriul său, deși România a încercat de mai multe ori acest lucru.

Pagubele provocate de aceste animale sunt incomensurabile pentru fermieri, iar viețile oamenilor curmate sau schilodite nu pot fi cuantificate.

În Parlamentul European, prin rezoluțiile adoptate s-au subliniat aceste lucruri, iar statele membre au responsabilitatea aducerii acestor populații în limite normale.

Apreciez comunicarea publică a Ministrului Mediului de a nu reloca ursii, ci de a trece la împușcarea lor. Toți așa zișii iubitori de animale ar trebuie să fie obligați să își pună pozele de mai sus în dormitor, măcar o săptămână”, a transmis europarlamentarul Daniel Buda.

Măsuri ferme a solicitat și fostul premier al României, Adrian Năstase, în mai multe ieșiri în spațiul public pe acest subiect.

Comentarii
  • Foarte corect. Sunt intru totul de acord. Legea trebuie elaborata in regim de urgenta. Dupa punerea ei in aplicare sa auzim latraii „activisti” ca maraie…………

    • Da’ de ce sa moara ursii pentru ca niste prosti se duc cu cortul in zone salbatice unde nu aveau ce cauta?

      Daca te-ai dus ca boul sau ca vaca sus de tot in munti si te ataca ursul sau lupul, e vina ta! Si daca iti faci casa langa padure, tine-ti cazanul cu gunoi in curte, nu pe strada. E normal ca ursul sa-si caute de mancare in habitatul lui. Ce vrei sa faca ursul?! Sa nu se mai plimbe prin padure ca sa-ti fie tie bine? Nu crezi ca ai cam mult tupeu sa ceri asa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *