Prima pagină » Local » După ce a fost lăsat în paragină, fostul sediu CFR Infrastructură din Hârlău a devenit locuință pentru boschetari: „Aruncă urina și materiile fecale pe geam” – FOTO/VIDEO

După ce a fost lăsat în paragină, fostul sediu CFR Infrastructură din Hârlău a devenit locuință pentru boschetari: „Aruncă urina și materiile fecale pe geam” – FOTO/VIDEO

11 iul. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Situație incredibilă pentru cetățenii de pe o stradă din Hârlău, aceștia sunt oripilați pentru că oamenii străzii și-au găsit adăpost într-o clădire abandonată care aparține celor de la CFR

Localnicii din Hârlău sunt îngroziți de ce se întâmplă într-o clădire abandonată de pe strada Dealu Viilor. Oamenii fără adăpost și-au improvizat locuințe, dar, cum nu există utilități, sunt nevoiți să-și arunce gunoaiele în stradă. Localnicii au făcut mai multe sesizări la primărie, pentru a se găsi o soluție în această privință, însă autoritățile nu pot interveni, deoarece clădirea aparține de CFR Infrastructură. Doar că indiferența celor de la CFR a adus imobilul în acest stadiu.

Oamenii străzii locuiesc în clădire

 o poză cu blocul din Hârlău

Localnicii sunt îngroziți de mirosul și gunoaiele lăsate în urmă

Cetățenii care locuiesc în zonă s-au săturat de mizeria lăsată în urmă de persoanele din bloc și au făcut mai multe sesizări la primărie. Cei care și-au găsit adăpost aici nu au acces la utilități și sunt nevoiți să arunce gunoaiele pe stradă sau pe lângă bloc, spre nemulțumirea vecinilor. Mai mult de atât, și-au tras câteva fire pe care le-au conectat la rețeaua publică de electricitate, pentru a avea acces la curent electric.

„Este incredibil ce se întâmplă și problema asta nu este recentă. Oamenii străzii și-au găsit adăpost aici, în clădirea aceasta, numai că este o problemă, ei aruncă urina și fecalele pe stradă, fiindcă nu au grupuri sanitare, nu au nimic, nici nu vreți să știți cum miroase vara. Personal, îmi aduce aminte de blocurile fantomă din Iași, cele din Cantemir, deci exact la fel arată. Eu am făcut mai multe sesizări la primărie, însă nu s-a găsit nicio rezolvare până acum.

Abia după ce am insistat au venit să facă și ei curățenie prin zonă, că era dezastru. Ei stau, ascultă muzică toată ziua, nici nu muncesc, au curent electric după ce au tras ilegal mai multe fire de pe stâlp. Din câte am înțeles, clădirea respectivă aparține de CFR și de asta nu ar putea intra cei de la primărie să intervină. Totuși, trebuie să se găsească o soluție, pentru că noi, cei din zonă, nu mai putem sta așa” a declarat Daniel Munteanu, un localnic din Hârlău.

Blocul aparține de CFR Infrastructură

o poză cu gunoaie

Primăria nu poate interveni deoarece blocul aparține celor de la CFR

Primăria nu poate interveni în ceea ce privește imobilul respectiv, deoarece acesta aparține de compania CFR Infrastructură. Aici ar fi fost o clădire de birouri care a ieșit de mulți ani din activitate și a fost abandonată. Indiferența și corupția au lăsat ca un astfel de loc să arate de parcă ar fi desprins din filmele de groază. Tot ce pot face cei de la primărie este să strângă gunoaiele și să amenajeze zona, având în vedere că nu au locuințe sociale disponibile pentru persoanele nevoiașe.

„Este o fostă clădire a CFR Infrastructură, o clădire de birouri, ceva. Noi am încercat în nenumărate rânduri să luam clădirea respectivă de la CFR, însă nu am reușit niciodată. Acolo stau niște persoane mai necăjite, fără venituri. Mergem și facem curățenie acolo, am fost chiar și weekendul trecut, am tăiat vegetația uscată, am luat gunoaiele. Nu avem locuințe sociale să le punem la dispoziție pentru oamenii respectivi, ei și-au improvizat acolo locuințe, noi îi ajutăm cum putem. Acolo e fosta organizare de șantier a CFR Infrastructură, nu ține de noi”, a specificat Gheorghiță Curcă, primarul orașului Hârlău.

Reporterii BZI au încercat să contacteze directorul CFR Infrastructură, însă nu au primit niciun răspuns din partea acestuia în ceea ce privește situația respectivă.

După ce oamenii străzii și-au găsit adăpost la un fost sediu CFR Infrastructură, localnicii au făcut mai multe sesizări la primărie din cauza gunoaielor lăsate în urmă. Rămâne de văzut cum vor aborda autoritățile situația și dacă se va găsi o rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`