Prima pagină » Local » După ce a distrus orașul, Conest vrea să îngroape și fotbalul ieșean! Ce caută Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului Viorel Cozma, în Comitetul Director de la Politehnica?
După ce a distrus orașul, Conest vrea să îngroape și fotbalul ieșean! Ce caută Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului Viorel Cozma, în Comitetul Director de la Politehnica?

După ce a distrus orașul, Conest vrea să îngroape și fotbalul ieșean! Ce caută Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului Viorel Cozma, în Comitetul Director de la Politehnica?

09 apr. 2021, 02:00,
în Local

În afară de Adrian Ambrosie, care este persona non-grata în viziunea suporterilor ieșeni, omul din cauza căruia s-a blocat finanțarea Politehnicii este Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului afacerist Viorel Cozma, de la Conest

Fotbalul ieșean trăiește periculos în această perioadă. Consiliul Local a respins în ședința extraordinară de miercuri proiectul de finanțare cu suma de 390.000 de lei pentru clubul Politehnica Iași, iar echipa din Copou pare condamnată la retrogradare din punct de vedere sportiv, pentru că ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii I de fotbal. O eventuală retrogradare din primul eșalon ar însemna însă cel mai probabil și falimentul acestei echipe, care are în acest moment (înainte de finalul sezonului) datorii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Până la sfârșitul ediției actuale din Liga I, datoriile vor depăși probabil suma de 1.8 milioane de euro, iar dacă băieții lui Nicolo Napoli retrogradează, atunci ieșenii nu vor mai încasa nici banii din drepturile TV (900.000 de euro pentru formațiile clasate deasupra liniei retrogradării). Pentru a reveni în prima ligă, este nevoie de un buget de aproximativ 1 milion de euro (în lumea fotbalului se spune că este mai ușor să eviți o retrogradare, decât să promovezi în Liga I), ceea ce înseamnă că Primăria ar trebui să bugeteze cel puțin 2.5 milioane de euro pentru sezonul 2021-2022. Ori, în Consiliul Local este blocată total finanțarea Politehncii, din cauza oamenilor din Comitetul Director al clubului din Copou.

Ce caută Ioan Melinte în conducerea fotbalului ieșean sau ce legătură ar avea sportul cu betoanele și mingea de fotbal cu motorina?

În afară de Adrian Ambrosie, care este persona non-grata în viziunea suporterilor ieșeni, omul din cauza căruia s-a blocat finanțarea Politehnicii este Ioan Melinte, mâna dreaptă a controversatului afacerist Viorel Cozma, de la Conest. Atât cei de la USR, cât și PSD-ul acuză faptul că la cârma clubului Politehnica este un om care nu are nicio legătură cu fotbalul, ci reprezintă firma care este abonată la contractele de milioane de euro de la Primăria Iași. Practic, după ce a luat zeci de milioane de euro de la Primăria Iași în ultimii ani și a distrus municipiul (efectuând lucrări de mântuială), acum firma Conest condusă de controversatul afacerist Viorel Cozma vrea să distrugă și fotbalul ieșean.

Ce legătură ar avea sportul cu betoanele, mingea de fotbal cu motorina, numai fostul primar Gheorghe Nichita ne-ar putea explica, pentru că el este cel care a decis componența Comitetului Director de la Politehnica, în anul 2010, când s-a făcut fuziunea cu Tricolorul Breaza, echipă condusă la acea vreme de Constantin Anghelache. În afară de Ioan Melinte, în Comitetul Director al Politehncii se mai află oameni care nu au nicio legătură cu fotbalul, ca Ioan Apostol, fostul director al Salubris SA! Pe lângă cei doi, din acest comitet care răspunde de echipa din Copou mai fac parte Leonid Antohi, Adrian Ambrosie și Mircea Ursu.

De altfel, Ioan Melinte conduce firma Mediarom Grup dar în realitate este o săgeată a lui Viorel Cozma. Firma respectivă este un paravan pentru Conest şi este abonata de asemenea la contractele publice de la Primăria Iași. Firma Mediarom Grup a acumulat datorii, în 2019 de 33.943.452 lei.

Cine face parte din Comitetul Director al Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica?

Reamintim că, Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica a fost înființată în anul 2010, când fostul primar, Gheorghe Nichita, l-a convins pe Constantin Anghelache să mute la Iași echipa Tricolorul Breaza, care juca în acea vreme în liga secundă. A fost nevoie de acest artificiu legal pentru ca Politehnica Iași era cu un prag în faliment în acel an, iar ca fotbalul ieșean să aibă continuitate a fost aleasă echipa Navobi, condus de Adrian Ambrosie, care juca în Liga a IV-a la acea vreme.
Noua Politehnica are acum șapte asociați, fiecare cu drepturi egale. Pe lângă cei 5 membri fondatori care se regăsesc și în Comitetul Director (Leonid Antohi, Mircea Ursu, Adrian Ambrosie, Ioan Apostol și Ioan Melinte), din Adunarea Generală a clubului mai fac parte și Horia Sabo și tatăl său, Laurențiu Sabo, care au însă mai multe litigii cu Politehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024