Prima pagină » Eveniment-Social » După ce a condus cu 96 de kilometri pe oră prin localitate și a depășit pe linie continuă, a ajuns în arest. Iată isprava unui șofer din Iași
După ce a condus cu 96 de kilometri pe oră prin localitate și a depășit pe linie continuă, a ajuns în arest. Iată isprava unui șofer din Iași

După ce a condus cu 96 de kilometri pe oră prin localitate și a depășit pe linie continuă, a ajuns în arest. Iată isprava unui șofer din Iași

13 mart. 2021, 02:00,
Dragos Savin, în Eveniment-Social

Un șofer din Iași a ajuns în arest după ce a încălcat mai multe reguli de circulație. Nu a fost singurul prins încălcând legea de către polițiști. În urma unor controale au fost deschise mai multe dosare penale. În perioada următoare, controalele vor continua

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DN 24 C, în localitatea Popricani, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din aceeași localitate, care a efectuat o manevră neregulamentară de depășire a unui alt autoturism și a fost depistat circulând cu viteza de 96 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Ulterior, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar cercetările continuă.

Băuți și fără permis, dar la volan

Nu a fost singurul șofer care a încălcat legea. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control, pe raza comunei Stolniceni-Prăjescu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Stolniceni-Prăjescu. Bărbatul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Italia, însă în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului și s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Un alt caz revoltător a fost descoperit de polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani, care au oprit pentru control, pe raza comunei Sinești, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Sinești. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Colegi de celulă după ce s-au întrecut în infracțiuni

Doi șoferi au ajuns colegi de celulă după ce s-au îmbătat și au provocat accidente rutiere. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că pe 5 martie 2021, un bărbat de 51 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, și ar fi acroșat alte două autoturisme, ulterior intrând în coliziune cu un gard, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 6 martie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *