Prima pagină » International » După cățeii vopsiți ca să arate ca urșii panda, chinezii au reușit să falsifice și un rechin balenă
După cățeii vopsiți ca să arate ca urșii panda, chinezii au reușit să falsifice și un rechin balenă

După cățeii vopsiți ca să arate ca urșii panda, chinezii au reușit să falsifice și un rechin balenă

16 oct. 2024, 19:42,
Redacția BZI în International

Vizitatorii unui parc marin din China şi-au exprimat nemulţumirea atunci când au descoperit că uriaşul rechin-balenă care înota într-unul dintre acvarii era de fapt un robot, informează AFP.

Nu este prima dată când un parc zoologic din China intră în atenţia publicului din cauza prezentării unor animale false sau modificate. O grădină zoologică din Taizhou, în provincia Jiangsu, a ajuns virală pe reţelele sociale după ce a prezentat vizitatorilor doi „câini panda”, de fapt doi câini din rasa Chow Chow care fuseseră pictaţi în alb şi negru pentru a arăta ca panda.

Parcul marin se numește „Xiaomeisha Sea World”, este din metropola Shenzhen și şi-a redeschis porţile pe 1 octombrie, după o renovare de cinci ani.

Ținta criticilor, în special din cauza preţurilor

El a devenit rapid ţinta criticilor, în special din cauza preţurilor, considerate foarte mari,  în raport cu diversitatea animalelor marine prezentate.
Principala nemulţumire a unor vizitatori a vizat „rechinul-balenă robotizat”, pe care parcul a declarat public că l-a realizat deoarece capturarea unei astfel de specii din natură este interzisă.

Imaginile surprinse prin geamul acvariului şi difuzate pe internet au dezvăluit detalii care dovedeau că imensul peşte este de fapt o construcţie mecanică. Pe populară platformă chineză Dazhong Dianping, care permite postarea de recenzii online, pagina dedicată parcului marin a fost inundată de comentarii negative.

„Acest fals rechin-balenă mă lasă fără cuvinte”, a scris un vizitator.

„De ce folosesc recuzită de film în loc de peşti??”, se întreba alt vizitator care venise să vadă parcul.

Parcul marin are un rating de doar 2,9 din 5 pe Dazhong Dianping. Preţul unui bilet pentru adulţi variază între 230 şi 280 yuani (între 30 şi 36 de euro).

În replică la critici, parcul a subliniat în mass-media locale că nu este permis comerţul cu rechini-balenă şi că ar fi crud să ţină un astfel de animal în captivitate.

Potrivit Xiaomeisha Sea World, robotul are scopul de a sensibiliza publicul cu privire la protejarea acestei specii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`