Prima pagină » Local » După 57 de ani se repară un drum județean din Iași! Banii vin de la Consiliul Județean
După 57 de ani se repară un drum județean din Iași! Banii vin de la Consiliul Județean

După 57 de ani se repară un drum județean din Iași! Banii vin de la Consiliul Județean

22 feb. 2022, 08:00,
Livia Zăbrăuțanu în Local

Anul 2022 aduce schimbări pe mai multe planuri pentru locuitorii județului Iași. Astfel, se repară un drum județean cu bani de la Consiliul Județean Iași. Lucrările pentru drumul județean DJ 246 vor fi realizate în următoarele luni, mai marii CJ făcând declarații cu privire la întregul proces al acestuia.

În anul 2021 au început demersurile în legătură cu repararea drumului DJ 246, Consiliul Județean aprobând în cadrul plenului suma de 75.000 de lei pentru a aduce îmbunătățiri acestuia.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Sorin Afloarei, de la 57 de ani de la construirea drumului nu au fost realizate reparații, intervenția CJ-ului fiind mai mult decât necesară în această situație.

vicepresedintele CJ, presedintele CJ si primarul din Tansa

În urma unei vizite în comuna Tansa, mai marii Consiliului Județean au discutat care vor fi schimbările infrastructurii rutiere care vor avea loc în acest an

Se repară un drum județean: Banii vin de la CJ Iași

sedinta de plen a consiliului judetean

În urma ședinței de plen a Consiliului Județean de anul trecut, a fost alocată suma de 75.000 lei pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice a drumului DJ 246

Locuitorii comunei Tansa vor beneficia de renovarea și repararea unuia dintre drumurile județene, DJ 246 fiind unul dintre proiectele finanțate anul trecut și care vor fi implementate anul acesta. Conform lui Sorin Afloarei, perioada următoare va fi alocată semnării și întocmirii contractului de achiziție, urmând ulterior etapa de execuție a lucrărilor.

,,Împreună cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, cu primarul comunei Tansa, Daniel Voinescu și cu directorul DJADP, Ciucan Ciprian, am ajuns pe traseul drumului județean DJ 246, mai exact în zona podului peste pârâul Tansa. Dacă anul trecut în septembrie, aprobam în plenul Consiliului Județean suma de 75 mii lei pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice, anul acesta va avea loc implementarea”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean.

Mai multe comune din județ vor beneficia de resurse pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, situația comunei Dagâța discutându-se în acest moment și fiind luată în calcul.

,,În comuna Dagâța, am discutat cu primarul Mirel Damaschin despre situația drumurilor și prioritățile actuale ale comunei. Îmi doresc să susținem fiecare comunitate să aibă condiții de viață mai bune și o șansă la dezvoltare. De aceea sunt deschis de fiecare dată când văd primarii implicați pentru cauzele comunelor pe care le administrează”, a precizat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

o autospeciala care niveleaza drumul dintr-o comuna

Costel Alexe susține faptul că mai multe comune din județul Iași vor beneficia de susținere în vederea schimbării intrastructurii

Drumurile noi din județul Iași, pe lista de așteptare

 2 persoane alaturi de presedintele si vicepresedintele CJ pe un drum neasfaltat

Comuna Dagâța este una dintre cele vizitate cel mai recent de către mai marii CJ-ului în vederea schimbărilor care vor interveni în următorul an la nivelul infrastructurii rutiere

Anul trecut, au existat mai multe nemulțumiri din partea șoferilor din județ, întrucât multe dintre proiectele care promiteau a fi gata cu mult timp în urmă, au îngreunat și mai mult circulația în rândul persoanelor care se deplasau cu mașina pe drumurile județene.

În luna martie a anului 2020 era discutat fondul care poate fi alocat fiecăruia dintre proiectele care se aflau la acel moment în desfășurare, majoritatea vizând modernizarea drumurilor. Printre cele menționate, se afla J 249E: DN 28 (Tomești)-Țuțora, pe 7 kilometri. Ordinul a fost emis în martie 2020, investiția fiind estimată la 22 de milioane de lei.

Tot în luna martie s-a dat ordinul pentru DJ 280 Oțeleni-limită județ Neamț, unde urmau a fi asfaltați 2 kilometri. Investiția fusese de 5,3 milioane de lei. De  DJ 246 limită județ Vaslui- Tufeștii de Sus- Scânteia- Țibănești se vorbea la acea vreme de o investiție de 86 de milioane de lei.

În cazul drumului 248, un an mai târziu, a existat o finanțare, banii venind de la Guvernul României prin intermediul Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, acesta fiind unul dintre drumurile noi din județul Iași care se încadrează în astfel de programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *