Prima pagină » National » După 4 luni, au fost găsite mitraliera şi muniţia furate de la o unitate militară din Mamaia
După 4 luni, au fost găsite mitraliera şi muniţia furate de la o unitate militară din Mamaia

După 4 luni, au fost găsite mitraliera şi muniţia furate de la o unitate militară din Mamaia

14 iul. 2022, 14:23,
în National

Mitraliera şi muniţia ce au fost furate în luna martie de la o unitate militară din Mamaia Sat au fost găsite. Arma şi cele 30 de cartuşe sustrase de la un militar aflat în post au fost identificate după aproximativ patru luni.

Făptașul este căutat în continuare, singurele semnalente ale atacatorului fiind legate de înălţimea acestuia, și anume, un bărbat cu o înălţime aproximativă de 1,72 -1,75 metri.

Au fost găsite mitraliera şi muniţia furate de la o unitate militară din Mamaia

Potrivit reprezentanților din cadrul MApN, pistolul mitralieră și muniția au fost găsite în data de 5 iulie. Ancheta în acest caz continuă. Reamintim că o persoană a reușit să fure o mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe de la o unitate militară din Mamaia în lună martie a acestui an. Incidentul a avut loc la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat.

O persoană neidentificată, care purta cagulă și avea o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar, potrivit Ministerului Apărării. Militarul a încercat atunci să se lupte cu hoțul, dar acesta i-a furat arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe. Bărbatul a reușit să fugă sărind gardul unității militare.

Conform comunicatului transmis de MApN după incident, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. Comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Un bărbat a dat spargerea într-o unitate militară

Precizăm că la acea dată, un comunicat a anunţat că Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. Totodată, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a instituit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

“O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii”, se arată în comunicat.

Din primele informaţii obținute la acea oră, în momentul în care a fost agresat, militarul a declarat anchetatorilor că citea o rugăciune de pe telefonul mobil. De asemenea, MApN a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

Astfel că, timp de 40 de ore, poliţia a continuat să oprească toate maşinile şi au verificat atent în portbagaje şi sub banchete. Căutările au fost extinse de altfel la nivel naţional. În momentul atacului hoţul purta cagulă pe cap ceea ce a îngreunat cu mult ancheta polițiștilor. Chiar și până acum, singurele semnalente ale atacatorului sunt legate de înălţimea acestuia, poliţiştii căutând un bărbat cu o înălţime aproximativă de 1,72 -1,75 metri.

Acum însă, la 4 luni de la incident, au fost găsite mitraliera şi muniţia furată de la o unitate militară din Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *