Prima pagină » Titlurile zilei » Dumnezeu a iubit-o prea mult! O puștoaică de 16 ani a fost izbită de tren la Ciurea și a scăpat cu viață, iar medicii din Iași au făcut încă o minune pentru ea – VIDEO

Dumnezeu a iubit-o prea mult! O puștoaică de 16 ani a fost izbită de tren la Ciurea și a scăpat cu viață, iar medicii din Iași au făcut încă o minune pentru ea – VIDEO

05 oct. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

Medicii ieșeni de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” au reușit o premieră! O echipă multidisciplinară a reconstruit lombarul unei tinere de 16 ani care a fost victima unui accident feroviar produs la începutul lunii septembrie 2021. Aceștia au petrecut 20 de ore în sala de operație. Medicii speră să o vadă mergând din nou cât mai curând

O tânără de 16 ani din Iași a primit o șansă la o viață normală, după ce a fost la un pas de moarte. Adolescenta a fost lovită de tren pe data de 15 septembrie 2021, în localitatea Piciorul Lupului din județul Iași. Fata a fost transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde medicii au făcut toate eforturile pentru a-i salva viața. Aceasta prezenta mai multe traumatisme.

„În aceste condiții de pandemie destul de dificile, în cursul zilei de sâmbătă, 2 octombrie 2021, la spitalul de copii, s-a realizat o intervenție în premieră pentru Iași. În luna septembrie, mai exact pe data de 15 septembrie 2021, a fost internată o adolescentă în vârstă de 16 ani, victima unui accident feroviar, cu politraumatisme, iar cea mai importantă leziune, fiind o fractură de bazin complex, cu pierdere de substanță.

După mai multe intervenții de reconstrucție osteosinteză bazin și sacrum, sâmbătă s-a intervenit chirurgical pentru reconstrucția părților moi, s-a reușit reconstrucția plexului lombosacrat și acoperirea defectului, care era foarte important cu lambouri musculare vast lateral. Această intervenție a fost una deosebit de grea, a fost atât o provocare anestezică, cât și din punct de vedere chirurgical. Intervenția s-a realizat într-o echipă multidisciplinară, chirurgie plastică, ortopedie și, sigur, anestezia, care a fost asigurată de echipa anestezică”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”.

Dr. Lavinia Ionescu: „Ar fi cel mai frumos să o putem vedea că vine pe picioarele ei la spital”

Medicii ieșeni au reușit cu adevărat o premieră la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”. După 20 de ore petrecute în sala de operație, echipa multidisciplinară care a efectuat intervenția extrem de complicată a reușit să îi reconstruiască lombarul (șalele, zona lombară), iar fata va putea merge din nou, după lungi ședințe de recuperare medicală.

„Intervenția a durat 20 de ore, fetița a fost admisă în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. În prezent, este stabilă hemodinamic și respirator. Sperăm ca această intervenție complexă să-i amelioreze prognosticul funcțional, în sensul în care, dacă nu se realiza această intervenție, această fetiță ar fi fost condamnată să folosească un scaun cu rotile toată viața. Cu siguranță vor urma foarte multă recuperare medicală și proceduri, dar sperăm să poată să meargă. Ar fi cel mai frumos să o putem vedea că vine pe picioarele ei la spital în ceva timp”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”.

Echipa de medici care a efectuat intervenția chirurgicală

Ei sunt medicii care au efectuat operația în premieră: echipa de la chirurgie plastică și reconstructivă a fost condusă de dr. Sidonia Susanu, medic primar, alături de dr. Bogdan Caba, dr. Daniela Botez și dr. Ioannis Gardikiotis; de la specialitatea ortopedie și traumatologie au participat medicul specialist Mara Popescu și medicul primar Rani Alagha, iar de la anestezie și terapie intensivă a participat dr. Valentin Olaru, medic primar ATI și dr. Lavinia Ionescu.

Polițiștii ieșeni efectuează cercetări în urma accidentului

„La data de 15 septembrie 2021, în jurul orei 12:30, polițiștii de la Transporturi Feroviare au fost sesizați prin 112, despre faptul că o tânără ar fi fost proiectată, de suflul generat de tranzitarea trenului București-Iași prin halta Piciorul Lupului, în șanțul căii ferate. Tânăra a fost transportată la spital. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *