Prima pagină » Actualitate » Dumitru Coarnă intervine în scandalul din Poliție: „E o răfuială pe care o vede toată țara!“
Dumitru Coarnă intervine în scandalul din Poliție: „E o răfuială pe care o vede toată țara!“

Dumitru Coarnă intervine în scandalul din Poliție: „E o răfuială pe care o vede toată țara!“

28 aug. 2020, 18:02,
BZI.ro, în Actualitate

Dumitru Coarnă, președintele sindicatului polițiștilor, a intervenit în scandalul care a lovit în ultimele zile poliția română. Dumitru Coarnă susține, după ce șeful IGPR, chestor Liviu Vasilescu, a cerut familiei Duduienilor să scoată mai repede mortul din casă, după ce Emi Pian a fost ucis, motivul pentru care imaginile au ajuns în spațiul public.

Președintele sindicatului polițiștilor consider că modul în care s-a procedat este infracțiune.

„Haideți să vă spun cum au apărut acele imagini în spațiul public. Niște polițiști de la Capitală, funcții importante, s-au prevalat de calitatea oficială, au mers la sursă, au ridicat informațiile și în loc să le folosească operativ în dosarul penal le-au dat presei. Asta e infracțiune!“, a declarat Dumitru Coarnă.

Dumitru Coarnă intervine în scandalul din Poliție: „E o răfuială pe care o vede toată țara!“

Președintele sindicatului polițiștilor consider că este o luptă internă în poliție, în care sunt implicate nume mari

„Este o răfuială pe care o vede toată țara. Domnul Gavris Radu, care trebuia sa desfasoare activitati informativ-operative in zona, nu a facut nimic decat a inceput un razboi deschis cu Berechet si cu domnul Vasilescu, si a scapat pe surse aceste informatii. Eu cred ca trebuie o cercetare extrem de atenta acolo“, menționează Dumitru Coarnă.

Președintele sindicatului polițiștilor acuză faptul că, folsoindu-se de funcția publică, au fost obținute imaginile și date în spațiul public.

„De ce s-a folosit de functia publica si a dat presei imagini pe care ar fi trebuit sa le cerceteze? De ce domnul Gavris a influentat procurorul si judecatorul de caz si nu a dispus efectuarea perchezitiilor in zona 4,5,6,7 august cand un serf de serviciu din Politia Capitalei avea dosare penale in lucru cu aceste grupari de crima organizata? S-au refuzat acele autorizatii de perchezitii care erau clare pe moment operativ cand vorbim despre infractiunile pe care toti le-am discutat in ultima perioada de timp. Avea imagini clare, stiam cu certitudine ca mai avem niste autori la tentativa de omor in libertate. Nu le explica nimeni. Nici procurorul de caz, nici Gavris“, menționează Dumtiru Coarnă.

Reacția sindicaliştilor din poliţie

Și sindicaliştii din poliţie reacţionează dur la declaraţiile făcute de şeful Poliţiei Romane. Într-un comunicat aceştia afirma faptul că Liviu Vasilescu, Șeful Poliției Române încearcă să scape şi să ” dreagă busuiocul”.

Aceştia consideră că declaraţiile făcute de Liviu Vasilescu vin prea târziu ţinând cont că opinia publică şi mass media au aşteptat 3 săptămâni până să poată asculta scuzele emise de oamenii legii. În altă ordine de idei sindicaliştii considera că este impardonabil ca Poliţia Romana să lase timp de 3 săptămâni ca imaginea ei să fie terfelita.

„Ce pot să înţeleagă poliţiştii care îl văd pe şeful Poliţiei Române în imaginile video cum se plimbă alături de un membru al unui clan, noaptea târziu, pe o stradă oarecare, păzit de subalternii săi, şi discută probabil aplicarea legii. Poate au vorbit despre apicultura la greci, poate au depănat amintiri, poate au vorbit despre iminenţa unui masacru în rândul clanurilor. Nici nu mai contează despre ce au vorbit, greşeala impardonabilă peste care nu se poate trece, este faptul că au lăsat mass media şi opinia publică timp de 3 săptămâni să facă praf imaginea şi autoritatea Poliţiei Române, în timp ce responsabilii şi aparatul de comunicare au adoptat poziţia „struţului” în speranţa că va trece de la sine”, se arată într-un comunicat al Europol.

Reamintim, ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *