Prima pagină » Local » Dumitru Buzatu a fost reținut! Marcel Ciolacu îl va da afară din PSD pe baronul de Vaslui

Dumitru Buzatu a fost reținut! Marcel Ciolacu îl va da afară din PSD pe baronul de Vaslui

23 sept. 2023, 08:28, 19 ,
în Local

Noapte plină de ghinion pentru președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu care a fost reținut sub acuzația de luare mită. Marcel Ciolacu a anunțat că îl va da afară din PSD pe baronul de Vaslui.

Vă aducem aminte faptul că președinte CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a fost prins încercând să ia mită peste 1,2 milioane de lei. Banii erau marcați de DNA Iași.

Dumitru Buzatu reținut și demis din PSD

Dumitru Buzatu a fost prins luând spagă este 1.2 milioane de lei pentru a favoriza un agent economic din Vaslui. Banii au fost descoperiți în portbagajul automobilului funcționarului local, după ce acesta i-ar fi primit în incinta unui local pe care îl frecventa. În urma acestui incident, s-a procedat la constatarea infracțiunii, iar Buzatu a fost transferat sub supravegherea anchetatorilor de la DNA și adus pentru audieri.  Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat vineri seara pe platforma Facebook că intenționează să convoace în regim de urgență Biroul Politic Național al partidului și să propună excluderea din partid a domnului Dumitru Buzatu.

Ședința de urgență a fost programată pentru ziua de sâmbătă, cu începere la ora 10:00.

„Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a adăugat el.

Dumitru Buzatu a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui începând cu anul 2012, iar din 1992 a fost ales repetat în Parlamentul României, servind în cadrul partidelor PDSR și PSD, în urma schimbării numelui partidului. Este una dintre figurile de bază ale vechii garzi social-democrate, fiind unul dintre puținii care au reușit să mențină funcții publice de însemnătate. Fiul său, Tudor Buzatu, a devenit secretar de stat în luna ianuarie 2022, ocupând această poziție în cadrul Secretariatului General al Guvernului, sub coordonarea premierului Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • ura
    in curand fluturas nu mai ai aripioare
    Ha ha ha

  • Cind este vorba de flagrant este foarteclara dovedirea faptei. Aici nu mai vorbim de suspiciune , bănuieli, rezonabil etc. Flagrantul la corupția d e mita este proba probelor.PACAT, OM BATRIN FARA MINTE, CEI MAI TREBUIA LA ATITA AVERE

  • Lasati.l in pace! 2 ani de arest la domiciliu e suficient si nu.i luati averea.

  • Știrea corectă din acest moment (conform comunicat oficial site instituție)

    B.D. a fost reţinut pentru 24 de ore după audierile de la DNA Iaşi începând cu data de 23 septembrie 2023.

  • Îl dau afară din partid c-a luat mită, sau că n-a fost suficient de atent și s-a lăsat prins ? Pentru că democrația originală rrumânească e coruptă până în măduva oaselor, toți ar trebui arestați, în frunte cu membrii ”statului de drept”. După model american, politica se face cu bani, iar unde se învârt banii și influența, ÎNTOTDEAUNA se va ajunge la geamantane și portbagaje de bani & curvăsării de toate felurile. În decembrie 1989, dacă aș fi știut că acești derbedei (care-și zic clasă politică) vor relua corupția și banditismul politicienilor interbelici… cu totul altfel aș fi procedat. Însă, regretele sunt tardive, prin urmare inutile.

  • Meditativul de Iași

    DNA SĂ SE DUCĂ ȘI LA DRDP IAȘI ! ARESTAȚI HAHALERA LAICU !

  • ACUM INTELEGETK CE MARE PATRIOT A FOST MARELE CEAUSESCU IN COMPARATIE CU CLASA POLITIA DE DUPA 1989 ?????

  • Nu le mai acordați titluri acestor hoți! Baron te duce cu gândul la un om educat. Ăștia sunt niste găinari de cea mai joasă speță, care nici să fure nu sunt în stare dacă ar fi lipsiți de puterea funcției.

  • Nenorocirea maxima pt PSD nu e imaginea știrbita, ca pana și alegătorii lor știu ca fura, dar tot îi aleg cu speranta ca „ne da și noua”. Nenorocirea e ca din banii aia, cel puțin jumătate intrau în bugetul partidului. Plus cât mai putea aduce Buzatu la anul la partid…. Pricepe oare careva din alegătorii pramatiilor ăstora ca acel contract pt care era data șpaga asta, avea serviciile și produsele diminuate (mai proaste, adica) cel puțin cu suma pe care o pretindea nenorocitul asta ?…

  • Va dati seama, tuicarul asta fura de 34 de ani. Daca fura cu milionul probabil ca furaciunile lui au depasit miliardul. Si nu i-a ajuns. Si-a bagat gospodina pe care a luat-o de nevasta ca parlamentar si beizadeaua secretar de stat, sa suga si ei. Beneficiarii de pensii speciale (care ne fura, dar legal) au vegheat ca sa nu i se intample nimic tuicarului. Acum e putina galagie, dar intr-o luna-doua nu o sa mai auda nimeni nimic de gunoi. Si o sa iasa sa-si roada in liniste furaciunile imense.

  • Ce a făcut animalul ăla, face întreaga clasă politică rrumânească. Au hoția în sânge, au protecții în zona informativ – represiv – judiciară, iar din când în când se mai aruncă pe piață câte un hoit, cică ”organili lucrează”. De la johannis la ultimul politician, de la curtea supremă la vreo judecătorie locală, dacă ți-ai pune mintea cu ei, pe baza legii, TOȚI ar trebui luați și duși. Departe și pentru multă vreme.

  • Dle Ciolacu, a propos de confiscarea a 70% din averile justificate, acum aveți cea mai bună ocazie să-i verificați averea lui Buzatu din perspectiva asta- si nu trebuie să așteptați pronunțarea sentinței. Oricum după statistici infracțiuni precum trafic de influență, abuz, foloase necuvenite… sunt în proporție mult mai mare la politicieni ( desigur campionii fiind primarii la care nu vreți să le limitați nr. de mandate ) decît la mireni. În acest sen, Statistict judecînd ar trebui confiscările să fie în mai mare măsură de la politicieni

  • Hmmm! 1.2 mil.?? Cam ce suma era plasata la partid??

  • Foarte bun comentariul d-vstra.
    Asta este realitatea din Romania!

  • Toți oamenii politici indiferent din ce partid fac parte sunt HOȚI, indiferent daca ne prezentam la vot sau nu, indiferent pe cine votam pe unii sau pe alții au grija sa se aleagă ei între ei, noi plătim taxe, impozite, pensii speciale și indemnizații pe viața pentru toți hoții, ne meritam soarta.

  • Ce ai fact bobita,ti au scos scheletul din dulap?ai deranjat pe cineva acolo sus,da nu i nimic scapi cu 1 an 2 de puscarie si dupa poti sa ti rontai avutia si pensia speciala😉😆

  • De asta nu avem nimic; pentru ca buzatii cer 10% din contractele atribuite. De parca banii sunt ai lor, sau lucrarea se face pentru ei. Nemernicii astia trateaza tara ca pe mosia lor. Sa-i confiste averea daca nu o poate justifica; nu e nevoie sa faca puscarie.

  • Ce construia asta la Iasi?

  • Tovarășu Buzatu,
    șpagatul cu șpaga te-a făcut și mai… buzat!

  • Asta e Romania acum.

  • Banii ajungeau si la Ciolacu!!!! Prostule care esti, de vomita Buzatu, dispare PSD-ul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *