Prima pagină » Magazin » DUMINICA nu se taie unghiile. VEZI explicatia si alte superstitii
DUMINICA nu se taie unghiile. VEZI explicatia si alte superstitii

DUMINICA nu se taie unghiile. VEZI explicatia si alte superstitii

18 mai 2014, 09:54,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:434813;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Exista cateva superstitii interesante legate de ziua de duminica. Cu totii stim ca femeile in varsta de la sat – si nu numai ele – spun ca este mare pacat sa speli duminica. Dar exista si superstitii mai putin cunoscute.
Citeste si: Marti 13. Iata de ce aceasta zi poate fi una nefasta
Duminica nu se lucreaza, nu se face comert, iar credinciosii merg la biserica. Insa, spun unele traditii, taiatul unghiilor in aceasta zi aduce ghinion. Se spune ca, taindu-ti unghiile in aceasta zi, tai de fapt legatura cu ingerul tau pazitor.
Tot necazuri ti-ar aduce si spalatul rufelor si incercarea de descanta si a vraji pe cineva. La sate, se considera ca aceste vraji s-ar intoarce impotriva celui care incearca sa le faca. Exista si o superstitie legata de duminicile de primavara. Daca vezi prima floare de primavara intr-o duminica, viata ta va fi senina si imbelsugata tot anul.
Citeste si: Spune-mi ce zodie esti, ca sa iti spun slabiciunile tale!
Despre oamenii nascuti duminica se spune ca sunt norocosi si inteligenti. In plus, ar fi si foarte talentati la dansuri populare. 
Totusi, in traditia crestina, se mentioneaza doar ca duminica este o zi in care nu se lucreaza si se participa la Sfanta Liturghie, zi dedicata propriei familiei si celor bolnavi si suferinzi.
Citeste si: Afla ce inseamna cand te mananca palma stanga. Iei sau dai bani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *