Prima pagină » Stiri si curiozitati » Dulciurile copilăriei anilor 90. De ce delicii se bucurau copiii acelei perioade

Dulciurile copilăriei anilor 90. De ce delicii se bucurau copiii acelei perioade

29 sept. 2022, 10:24,
în Stiri si curiozitati

Tot mai mulți adulți își amintesc astăzi de dulciurile copilăriei anilor 90. În acea perioadă, dulciurile preferate erau văzute de copii doar de zi de naștere sau erau cumpărate pentru masa de Revelion. Astfel, la vederea batoanelor de ciocolată, gumei de mestecat cu diverse arome, vafe și înghețată, fericirea copiilor nu cunoștea limite.

Bunătățile străine de elită uitate ale anilor 90 sunt produse care nu se mai vând. Ciocolata, guma de mestecat și băuturile carbogazoase dulci produse în acea vreme sunt acum doar o amintire. Printre delicatesele preferate ale copilăriei post-sovietice, „Love is chewing gum” este încă în viață, cu un gust care aduce a fructe și inserții de benzi desenate despre povestea de dragoste a unui cuplu drăguț. Dacă cauți cu atenție în magazine, poți găsi și astăzi un asemenea deliciu nostalgic. Și, desigur, guma de mestecat Turbo, care era deosebit de populară în rândul băieților. Deși își pierde destul de repede gustul dulce, principalele valori ale pătratului dorit erau inserțiile cu imaginea mașinilor. Copiii din acea perioadă adunau colecții întregi de inserturi, lăudându-se cu noi achiziții.

mai multe pungi cu acadele din anii 1990

Bunătățile străine de elită uitate ale anilor 90 sunt produse care nu se mai vând

Dulciurile copilăriei anilor 90. Toate tipurile de bucurii din perioada post sovietică

Cine nu-și amintește de reclama despre prăjiturile „Wagon Wheels” cu un cowboy viteaz și calul lui? Fiecare pungă de fursecuri individuale conținea figuri de carton ale acelui cowboy și indieni curajoși.

În acea perioadă era considerat deosebit de șic să te întâlnești cu o companie de copii și să „fumezi” țigări de mestecat. Bomboanele roz uimitoare aveau formă de țigări adevărate și chiar aveau un ambalaj de hârtie identic.

bomboane atasate pe o bratara din anii 1990

Ciocolata, guma de mestecat și băuturile carbogazoase dulci produse în acea vreme sunt acum doar o amintire

Ei bine, înghețata în ambalaj de plastic sub formă de fructe multicolore de jucărie au fost cumpărate nu doar de copii, ci și de adulți. Înghețata era mâncată imediat, iar pe mașină erau atârnate recipiente cu fructe interesante sub formă de pandantive.

Napolitanele „Kuku-Ruku” cu cremă de ciocolată erau considerate delicatese cu adevărat divine pentru școlari. În acea perioadă toate dulciurile erau acompaniate cu băuturi pudră „Jupi” și „Zukko”. Băuturile colorate și acide erau o chimie adevărată. Dar nici o singură masă festivă pentru copii nu era completă fără acea bucurie.

Hiturile din acei ani. Care erau dulciurile preferate pentru copii

Prima ciocolată poroasă care a fost gustată de copiii născuți în anii 90 a fost barul „Wispa” cu un gust delicat. Tot în perioada anilor 1990, batoanele de ciocolată au fost combinate într-o singură cutie colorată cu „Mars” și „Lego”. Aceste două mari companii au creat un amestec de mărci împreună.

dulciuri din 1990 intr-un bol pe o masa langa mai multe cutii cu dulciuri din acea perioada neincepute

Astfel, la vederea batoanelor de ciocolată, gumei de mestecat cu diverse aroma, vafe și înghețată, fericirea copiilor nu cunoștea limite

De asemenea, în anii 90, „Altoids” a devenit una dintre deliciile preferate pentru copii. Pe lângă gustul deosebit al acestora, dulciurile aveau un ambalaj foarte interesant de tablă. Apropo, o cutie de bomboane de tabla ar putea fi folosită în diferite scopuri.

Un adevărat hit al anilor 90 erau drajeuri „Bonibon” colorate cu umplutură de ciocolată. Acestea au fost produse pentru prima dată în Lituania și apoi exportate cu succes în țările fostei CSI. Bomboanele au fost foarte populare atât printre copii, cât și printre adulți. De asemenea, foarte mulți copii erau înebuniți după guma de mestecat „Hubba Bubba”. Această gumă era adorată de copii deoarece putea să facă cele mai mari bule.

Printre dulciurile copilăriei anilor 90 se numără și băutura sub formă de pudră. Acesta este un produs foarte nesănătos. „Yupi” a apărut pe piață primul dintre astfel de produse. Principiul pregătirii sale a fost destul de simplu. Așa cum și se cânta în spotul publicitar „Doar adăugați apă”.

drajeuri bonibon pe o masa

Un adevărat hit al anilor 90 erau drajeuri „Bonibon” colorate cu umplutură de ciocolată

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024