Prima pagină » Informații utile » Dulciuri fără zahăr. Cum ne putem bucura de gustări delicioase și mult mai sănătoase

Dulciuri fără zahăr. Cum ne putem bucura de gustări delicioase și mult mai sănătoase

25 iul. 2024, 11:33,
BZI.ro, în Informații utile

Dacă te confrunți cu niveluri de zahăr ridicate în organism, dar totuși vrei să te bucuri de plăcerea de a mânca deserturi, soluția este să apelezi la dulciurile fără zahăr. Acestea pot fi ori cumpărate din comerț, ori preparate la tine acasă.

Opțiuni de dulciuri fără zahăr

Dacă ai anumite afecțiuni nu înseamnă că trebuie să eviți total deserturile, însă trebuie să fii atent la conținutul lor și să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine, astfel încât să nu-ți agraveze simptomele.

În comerț, poți găsi foarte ușor ciocolată neagră, napolitane, batoane cu cereale care nu conțin zahăr, ci îndulcitori naturali. Fii atent totuși la etichetă. Dacă produsele conțin sorbitolul, maltitolul, erythritolul și xilitolul pot avea efecte laxative dacă sunt consumate în cantități mari.

Pe lângă produsele care se găsesc în comerț, poți să te folosești de creativitate pentru a prepara delicioase deserturi sănătoase chiar la tine acasă. De exemplu, dacă vrei să faci un tort, poți să înlocuiești zahărul cu îndulcitori naturali, iar făina de grâu cu făina de migdale. Astfel desertul va avea un impact mic asupra glicemiei tale. În alte deserturi pe care le poți prepara, poți înlocui zahărul cu miere sau sirop de arțar. Zaharurile naturale pot fi de origine animală sau de origine vegetală.

Fructele pot suplini excelent nevoia de dulce. Ba chiar, sunt mult mai recomandate de către medici. Deși fructele conțin destui carbohidrați, după cum spun nutriționiștii, ele sunt bogate și în vitamine, minerale și fibre, așa că le poți servi pe post de gustare sănătoasă. Adaugă și câteva nuci sau migdale și ai o gustare simplă, plină de nutrienți, care îți va alunga senzația de foame între mesele principale.

Zahărul nu este singurul inamic

Unii oameni optează pentru deserturi fără zahăr fără să aibă o afecțiune, ci doar doresc să aibă o alimentație sănătoasă, fără prea multe calorii. Asta poate fi ori din dorința unui stil de viață sănătos, ori din dorința de a slăbi. Însă e important de știut că zahărul nu este singurul inamic.

Dacă vrei să pierzi din greutate, trebuie să fii în deficit caloric. Astfel, nu numai zahărul trebuie evitat, ci și consumul excesiv de calorii. Multe dintre dulciurile din comerț fără zahăr au calorii ridicate. Doar pentru că un produs nu conține zahăr nu înseamnă că este indicat pentru procesul de slăbire, acesta putând avea calorii mari.

Cu atât mai mult, nu este indicat să consumați aceste produse înainte de culcare. Câteva produse indicate în acesta cazuri, cu conțin scăzut de calorii și fără zahăr sunt: granola (mix de cereale fără zahăr) și fructe proaspete, biscuiți graham cu unt de nuci, ciocolată caldă fără zahăr, cu scorțișoară, pudding fără zahăr, cu fructe proaspete, mix cu nuci, semințe și merișoare uscate, fără zahăr, budincă din lapte vegetal și semințe de chia, mousse de avocado cu conținut scăzut de zahăr, frozen yoghurt – iaurt simplu grecesc și fructe de pădure, ținut la congelator, brownies cu conținut scăzut de zahăr.

Prin urmare, dulciurile fără zahăr nu sunt automat și indicate pentru o dietă pentru slăbit. Desigur, sunt mai sănătoase decât cele care conțin zahăr, însă asta nu înseamnă ca au și un conținut scăzut de calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *