Prima pagină » Culinar » Dulciuri de Crăciun pregătite acasă. Rețete simple și la îndemâna oricui

Dulciuri de Crăciun pregătite acasă. Rețete simple și la îndemâna oricui

21 nov. 2023, 13:04,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle rețete de dulciuri de Crăciun pregătite acasă. Deserturile de casă sunt aromate, gustoase și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Pe lista deliciilor de Crăciun se află turta dulce, biscuiții de casă, checul pufos, prăjiturile cu cremă sau tortul cu caramel și mere coapte. Iată câteva rețete simple și la îndemâna oricui.

Dulciuri de Crăciun pregătite acasă

De la masa de Crăciun nu lipsesc bucatele alese. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la tradiționalul cozonac de casă, până la checul pufos, prăjiturile cu dulceață, cornulețele fragede, brioșele, turta dulce și salamul de biscuiți, toate sunt pregătite cu grijă de doamnele pricepute în bucătărie. Aceste dulciuri de Crăciun sunt ușor de făcut acasă, iar cu câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație vom obține adevărate delicii.

Nelipsit de la masa de Crăciun este salamul de biscuiți. Pentru acesta vom avea nevoie de 500 g de biscuiți simpli, 100 g de zahăr, 100 ml de lapte, 100 g de unt, 300 g de rahat, 300 g de nuci, 50 g de stafide, 3 linguri de rom, 3 linguri de cacao, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie și de portocală și 1 linguriță de zahăr pudră.

Stafidele se spală și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie. După aceea se pun într-un bol și se stropesc cu rom. Nucile se curăță de coajă și se dă miezul prin mașina de tocat. Ulterior se zdrobesc biscuiții, iar rahatul se taie în cubulețe mici.

Într-un vas se face un sirop din zahăr și lapte apoi se adaugă untul și cacao. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă nuca măcinată, biscuiții pisați, rahatul, stafidele și coaja rasă de lămâie. Se amestecă totul pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze. Se răstoarnă compoziția pe o folie alimentară și se rulează salamul de biscuiți. Se dă la rece pentru câteva ore apoi se taie felii.

Un desert care îi va cuceri pe cei dragi

Un alt desert de Crăciun adorat de mulți dintre noi sunt delicioasele cornulețe. Pentru acestea vom avea nevoie de 250 g de făină, 125 g de margarină, 100 g de iaurt, 25 g de drojdie, 25 g de zahăr, arome, zahăr pudră, rahat și gem.

Într-un vas se freacă drojdia împreună cu zahărul apoi se adaugă margarina topită, sarea, iaurtul, coaja de lămâie și făina. După ce se frământă foarte bine se lasă aluatul la loc călduț pentru a crește puțin. Aluatul se pune pe o folie alimentară și se formează un sul apoi se taie în 6 bucăți egale. Fiecare bucată se modelează în formă de minge apoi se lasă la odihnit. Fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul în formă rotundă apoi se taie cu cuțitul în triunghiuri.

Se pune pe fiecare triunghi de aluat o linguriță de gem sau o bucățică de rahat și se rulează. Când cornulețele sunt gata se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru a se rumeni ușor. Când sunt gata se scot cornulețele din cuptor și se presară zahăr vanilat cât sunt fierbinți.

Deserturile de Crăciun sunt aromate, gustoase și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *