Prima pagină » Culinar » Dulciuri americane clasice. Rețetă de jeleu cu bucăți de fructe

Dulciuri americane clasice. Rețetă de jeleu cu bucăți de fructe

02 oct. 2023, 13:38,
în Culinar

Jeleul cu fructe proaspete sau din compot este un exemplu din multitudinea de dulciuri americane clasice. Jeleul din bucăți de fructe are un gust vibrant și este ușor de preparat. Încearcă să gătești acest desert pentru următoarea adunare cu prietenii sau familia, daca vrei să îți uimești invitații cu un desert dietetic și sănătos! Acest desert a fost de-a lungul timpului nelipsit de pe mesele festive din SUA. Poate că nu vi se pare nimic senzațional, ținând cont că este făcut doar din gelatină și fructe. Însă veți rămâne uimiți după ce îl veți încerca și nu vă veți mai putea sătura de el.

Dulciuri americane clasice. Jeleu cu fructe proaspete

Cheia pentru a face un jeleu de fructe spectaculos este contrastul de culori dintre jeleu și fructe. Deși poți folosi practic orice fructe, cele care ies în evidență în contrast cu jeleul, vor arăta mai frumos. De exemplu, strugurii mov și căpșunile arată minunat într-un jeleu cu aromă de mango. Iată o sugestie de combinare a fructelor pentru această rețetă de dulciuri americane clasice.

Aveți nevoie de mango, afine, căpșuni, zmeură, mere, bucăți de pepene galben și de pepene verde, struguri, portocale sau mandarine. O tavă din metal funcționează cel mai bine. Există și forme de cauciuc pe piață, dar stabilitatea formelor metalice este cea mai potrivită pentru acest desert. Se va folosi o tava pentru chec, care se va umple până la vârf cu fructe. Acest lucru vă asigură că fructele nu se vor scufunda și vor rămâne la suprafața desertului. Tăiați toate fructele, aranjați-le în straturi, după care turnați amestecul de gelatină și suc de mango deasupra, și lăsați la rece timp de 2 ore, în frigider. După ce îl scoateți din formă, veți avea straturi frumos colorate formate din diverse fructe.

Tructuri pentru un jeleu aspectuos

Pentru a desprinde desertul din tavă, toarnă apă fierbinte într-un bol mare și așază forma în interiorul acestuia. Asigură-te că partea de metal a formei este înscufundată în apa din bol și că nicio picătură de apă nu ajunge pe jeleu. De îndată ce vezi că jeleul se topește ușor pe margini, răstoarnă forma cu capul în jos pe un platou de servire. Dacă este necesar, șterge cu grijă marginile desertului pentru a îndepărta excesul de lichid. Este preferabil să pui mai multe fructe decât să economisești. În funcție de dimensiunea formei tale, s-ar putea să ai nevoie de mai mult sau mai puțin decât prevede rețeta.

 

Cel mai important lucru este să umpleți forma cu fructe. Altfel, desertul tău nu va fi stabil, iar fructele se vor scufunda la fundul formei. Nu folosi banane, decât dacă intenționezi să mănânci desertul în aceeași zi. Bananele se închid la culoare și devin lipicioase peste noapte. Verifică cu un cuțit dacă jeleul s-a întărit complet înainte de a încerca să-l scoți din formă. Nu te grăbi să torni amestecul de gelatină peste fructe până nu este răcit complet. Acest lucru va înmuia fructele, iar aceasta rețetă de dulciuri americane își va pierde din stabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *