Prima pagină » Stiri si curiozitati » Dulceață de vișine ca la bunica: Așa nu ai cum să dai greș!

Dulceață de vișine ca la bunica: Așa nu ai cum să dai greș!

04 iun. 2021, 11:24,
în Culinar

Venirea verii ne aduce o bogăție de fructe în grădină, iar gospodinele deja caută cele mai bune rețete pentru dulcețurile pe care le vor pregăti. Cine ar putea spune „nuׅ“ unei dulcețe de vișine așa cum mâncai odinioară la bunica?

De obicei, o bună gospodină are reţeta transmisă din generaţie în generaţie, fiecare mândrindu-se cu dulceața ei. Indiferent de rețeta folsoită, reuşita dulceții este dată atât de fructele folosite și de modul de pregătire.

Dulceață de vișine ca la bunica: Secretele unui gust parfumat și delicios

Pentru a fi sigur că nu dai greș, dulceața de vișine ca la bunica trebuie să conțină doar fructe sănătoase. Restul este simplu dacă ții cont de câteva mici secrete pe care vi le vom destăinui.

Vișinele, după ce le scoatem sâmburii, lasă zeamă și sunt puse la foc, până ce încep să clocotească. Când au dat în clocot, le dăm la o parte, le lăsăm să se mai răcorească și le strecurăm. Z

Zeama se folosește pentru sirop, calculând la un litru de zeamă un kilogram de zahăr. Sunt persoane care folosesc drept îndulcitor meire de albine în loc de zahăr, lcuru care nu este recomandat deoarece mierea se cristalizează sau fermentează. Siropul cu zahăr se pune în sticle și apoi la sterilizat.

Vișinele strecurate, se cântăresc și calculăm la fiecare kilogram câte 800 — 900 grame de zahăr. Aici trebuie ținut cont de faptul că unele vișine pot fi mai acre.

Pe rumă, punem vișinele la fiert și le lăsăm să scadă. Atunci când îcnep să iabă o consistență mai groasă, se pune zahărul și se mai lasă feirt aproximativ 15-20 de minute.

Nu puneți zahărul la început!

Trebuie ținut cont de faptul că vișinele se pun la fiert fără zahăr pentru a nu-și pierde culoarea. Dacă fierbeți de la început cu zahăr, compoziția se poate carameliza și întări ulterior, în borcan.

Zahărul se adaugă de-abia în momentul în care fructele fierte încep să aibă consistență. Pentru a vedea când exact trebuie pus zahărul, într-o cratiță lată, în care fierbeți fructele, trageți cu lingura de lemn și dacă rămâne ca o urmă pe fundul vasului atunci este suficient de groasă compoziția.

Foarte important este ca după ce ați pus zahărul să fierbeți aproximativ 15-20 de minute, amestecând continuu. Așa, vișinele își vor păstra culoarea și n use vor face.

De precizat că la dulceața de vișine nu se pune aboslut deloc conservant.

Mare atenție la etapa ambalării!

După ce compoziția este gata, lăsați vasul pe foc la o flacără foarte mică și începeți să puneți în borcane. În prealabil, borcanele trebuie să fie spălate și uscate în cuptor, pentru că altfel vor crăpa atunci când puneți dulceața fierbinte. Borcanele și capacele nu trebuie să fie ude deoarece pot crăpa.

După ce ați umplut borcanul, până la marginea unde se îngustează, puneți capacul, înfiletați bine și pe urmă răsturnați borcanul cu gura în jos. Acesta trebuie ținut în această poziție aproximativ 10 minute fiecare. După, puteți întoarce borcanele și le puteți eticheta, pentru a ști din ce an este dulceața de vișine ca la bunica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`