Prima pagină » Culinar » Dulceață de nuci verzi după rețeta bunicii. Trucuri care te vor ajuta să obții o dulceață gustoasă și aromată

Dulceață de nuci verzi după rețeta bunicii. Trucuri care te vor ajuta să obții o dulceață gustoasă și aromată

08 sept. 2022, 14:18,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un deliciu pentru cei dragi, ideală este savuroasa dulceață de nuci verzi după rețeta bunicii. Nucile verzi sunt bogate în minerale și vitamine, fiind benefice pentru organism. Dulceața de nuci este sănătoasă și poate fi făcută foarte ușor acasă. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o dulceață gustoasă și aromată.

Cea mai bună dulceață de nuci verzi după rețeta bunicii

Când vine vorba de savuroasele dulcețuri, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Dulcețurile de fructe sunt nelipsite din cămară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, aceste delicii își vor păstra savoarea chiar și pe timpul iernii. Pe placul multora dintre noi este dulceața de nuci verzi.

Pentru ca acest deliciu să fie reușit trebuie să avem în vedere câteva secrete folosite de bunica. Nucile culese pentru dulceață nu trebuie să fie prea mici deoarece acestea vor scădea la fiert. De asemenea, nucile trebuie culese până cel târziu la sfârșitul lunii iulie. Un alt truc este cel legat de depozitarea borcanelor cu dulceață.

Borcanele se așază în cămară cu capacul în jos pentru a evita apariția unei pojghițe. Dacă ținem cont de aceste trucuri simple, la final vom obține o dulceață de nuci verzi gustoasă și aromată. Pentru a preveni zaharisirea dulceții, trebuie să îndepărtăm spuma de pe marginea cratiței de mai multe ori până când dulceața fierbe complet.

Pe lângă acest deliciu nelipsit din cămară, gospodinele mai pregătesc și niște murături dulci-acrișoare după rețeta tradițională. De asemenea, pentru sezonul rece ideală este și mâncarea de fasole verde la borcan pentru iarnă. Aceasta se face foarte ușor și poate fi conservată mai mult timp.

Cum să pregătești acasă o dulceață savuroasă

Dacă vrem să facem o gustoasă dulceață de nuci verzi vom avea nevoie de 2 kg de nuci verzi, 1 kg de zahăr, 100 ml de miere de albine, 0,5 l de apă, zeamă de la 3 lămâi, câteva cuișoare, 1 baton de scorțișoară și 2 plicuri de zahăr vanilat.

Mai întâi se curăță nucile verzi de coajă până la stratul alb. Trebuie neapărat să folosim mănuși pentru a evita pătarea mâinilor, dar și a nucilor. Nucile verzi curățate se pun în apă rece timp de 6 ore, iar apa se schimbă de câteva ori în acest interval de timp.

După aceea pregătim siropul pentru gustoasa dulceață. Într-un vas mare punem la foc mic apa, zahărul, mierea și zeama de lămâie. Când siropul începe să clocotească, se adaugă nucile, cuișoarele, scorțișoara și vanilia. Dulceața se fierbe la foc potrivit până când siropul începe să se îngroașe. Când este gata, se ia de pe foc dulceața de nuci verzi și se lasă la răcit.

Cu siguranță vom obține la final o dulceață aromată și gustoasă. Dulceața de nuci verzi se pune în borcane sterilizate și se depozitează în cămară la loc uscat și răcoros.

Dulceața de nuci verzi are numeroase beneficii pentru organism, fiind gustoasă și bogată în vitamine și minerale. Acest deliciu este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`